Prava kosa: stil protiv nesigurnosti | BA.inspinre.com
Šminka

Prava kosa: stil protiv nesigurnosti

Prava kosa: stil protiv nesigurnosti

Pitam jer postoje neke žene sa prirodno kovrčavu kosu koji samo nose kosu ravno... Pričam 95% vremena. E sad, ja ne pokušavam da ih pozovem ili čak označiti ih kao nesigurna, ali ono što je svrha biti prirodno ako ste stalno mijenjaju stanje vaše kose? Mnogo naturals mrze skupljanja. Vaš isprepleteni kovrče i spirale može biti bol otpetljati i uzrokovati da vjerujem da se ne zadržavaju dužine. Sjećam se kada je moja majka pitala zašto moja kosa ne raste kad sve što je trebalo da uradi bilo povući jedan od mojih zavojnice i ona će imati svoj odgovor. Temperament kosu mogu se ponekad obeshrabruje.

Pitam se da li pitam previše moje pravo styled dame i ne uzima unutrašnjeg zavirili u sebe. Volim velike, divlje, izvan kontrole kalemova koji se ponašaju instinktivno prirodi. Ja više ne nosim kosu ravno i više ne zanima da li drugi mogu vidjeti moj rast i dužine. Ovo je moja prednost. Je izbor da ostanu ravno samo sklonost za elegantnim kosu ili nedostatak potpuno grli svoje teksture prirodne kose?

Tu je i pritisak vratio iz neke koje osećaju ravna kosa je još atraktivniji i profesionalno, ali kao što smo krenuti u revoluciju prirodna kosa koja privlači pažnju modnog svijeta, zar ne dugujem sve kovrdžav da prihvate naše prirodno tekstura i mahati to? Znam da može izgledati ekstremno ili potencijalno zaraditi mi titulu "prirodne kose nacista", ali dopuštajući kosu da bude vlastitu smo prisiliti druge da prihvate našu ljepotu. Naša ljepota se ne biti umanjena i razvodnjena, i stalno ispravljanje kosu su samo ne umanjuje njegovu suštinu?

load...

Plešem oko ideje da su neki podleći pritisku da se uklopi u, ali priznajem da može biti snažan pritisak da se prilagode. Ja ne popustiti pod tu težinu, ali i nemam neko govori mi skupljanje je nešto što treba da se "ispraviti", ili da vidljivo dužu kosu je poželjno. Čak je i moja majka nije razumiju prirodu moje kose, što je vrlo različit od nekoga izrade se osjećate svojim uvojcima su ružne ili neprihvatljiv. Znam da moj put nije seared sa negativnost što može biti stvarnost drugih.

Dakle, molim vas, prave kose prirodna: Da li je ravna kosa samo opcija stajling? Da li smatrate da je to ljepše? Da li se osjećati više samopouzdanja sa ravnom kosom? Podijelite svoju priču.

load...