Poznavanje vašeg curl uzorka pomaže: Evo zašto | BA.inspinre.com
Šminka

Poznavanje vašeg curl uzorka pomaže: Evo zašto

Poznavanje vašeg curl uzorka pomaže: Evo zašto

Hajde priznaj: tekstura diskriminaciju i uvijaju zavist daleko postojao pre nego što je sredstvo za identifikaciju ili označavanja različitih obrazaca uvijanje. Ne zaboravite uslovima dobru kosu, buckshots, kosa kao beba, Beady perle, mješoviti kosu? Da, to inferiornosti i superiornosti kompleksa sada je postojao prije teksture kucanja.

Mislim znajući moju pregib obrazac mi pomaže pronaći proizvode koji rade za moju uvojcima. Također sam otkrio da me koristiš proizvode koji su svi prirodni dao najbolje kovrče moguće i prateći Curly Girl Način sam našao drugi način neverovatno zadržavanje vlage. Učeći moja pregib obrazac je bio sam u stanju da oprati, stanje, i stil moja kosa bolje nego ikad, tako da ne spava na poznavanje pregib obrazac. Evo razloga korisno je da znate uvijanje obrazac.

Kada prvi ide prirodno

load...

Newbies obično traže drugima ono što je njihovo uvijanje uzorak na Curly Q & A, na forumima, grupama, pa čak i na kosu događajima dok pokušavaju da shvatim sve napolje. Ova osoba je nov na kretanje i pokušava da dobije što više informacija i uvid moguće. Ona je ranjiva i željna da razumiju, pa ubija njen duh imali otpor u nju žele znati je kontraproduktivno i zapravo, prilično srednja duha.

Dajte joj 411 pregib obrazac tako da ona može shvatiti ono što je ona radi, a ako ne znate samo reći da je! Ne postoji ništa loše u ne zna odgovor. Tu je i ništa loše u želji da shvati svoju pramenova sa svih aspekata. Svako ima lični put i ono što se ne radi za vas može učiniti čuda za narednu kovrčave ili valovite djevojka.

Još jedna stvar koju treba uzeti u obzir je da neki ljudi često koriste toplotu tokom tranzicije, tako da je njihova pokušaj da dijele fotografije kosu u svakoj državi, mokro ili suho, kako bi se utvrdile njihove uvijanje obrazac zapravo može stvoriti upozorenje za razgovor o šteta topline.

KVIZ: Koji je Vaš Curl obrazac?

Pokušavam novih proizvoda

Mnoge web stranice kompanija će vam reći koji tip uvijanja obrazac njihov proizvod će raditi najbolje s. Da, oni su uradili svoje domaće zadatke i znaju šta pričaju. Da li to znači da ne možete ih koristiti ako ne spadaju u taj opseg? Nimalo, ali to ne znači da je proizvod je bilo formuliran za one tipove kose ili testirani na njih sa uspjehom. Nije tajna da je gubitnik pregib obrazac može biti prijemčivi na Curl definirajući mousse dok čvršću teksturu može bolje reaguju na gel ili krem. To nisu apsoluti, ali oni pomažu da se daju smjernice. Savršen primjer je naš vrlo vlastiti CurlyWavyDiane koji ima valovit, kovrdžave teksture, ali ona ne mogu dobiti dovoljno od SheaMoisture Raw shea maslac dubinski tretman maska.

Postizanje različitih stilova

Neće svi ovladati svaki stil. Ne mogu twist-out da spasi svoj život, ali ne mogu rock sredstvo za pranje i otići i kovrdžave amo like a boss! Poznavanje pregib obrazac vam može pomoći da shvate i prihvate da li smanjuje kovrča i postizanje Curl Definition je još opcija. Po prirodi, mnogi Tip 4 teksture su neposlušnu, ali to nije pokazatelj sušenje ili štete; isto tako ne znači da su svi sa Tip 4 tekstura ne može postići uvijanje definicije. Ako je sposoban za postizanje Curl Definition mojoj kosi, ja sam vjerojatno koristiti tehniku ​​od nekoga sa sličnim pregib obrazac. Imam dobro niti toliko ravno obrte i ravne kose napraviti mi je kosa tanka. Znajući to, ja privlači više stilova da mi daju volumen Žudim.

load...

Pri pokušaju da se postigne definirane pranje i otići, wavies imaju tendenciju da SCRUNCH sa lakšim proizvodima i coilies imaju tendenciju da šindra s debljim proizvodima. Obratite pažnju na sam rekao uglavnom, za to nisu apsoluta. To su sve tipove koji pomažu identificirati najbolja tehnika za željeni stil, a kad par koji s pravom proizvod vidite bolje dane za kosu.

Razumijevanje nauka

Ja sam prirodna kosa entuzijasta koji razumije zdrav održavanje da je moja kosa zahtijeva. Razumijem nauku tih mrtvih niti da se trudim da se sačuva što je više moguće. Znajući strukturu kosu pomaže da shvatite kako dobro sebuma vaše kose putuje duž kose, koliko često će biti potrebno da ga prati ili stanju, i koji proizvodi daju najbolje rezultate. Ako vaš skalp luči sebum po prosječnoj stopi onda čvršće rotora, više izazov je za sebuma da putuju, ostavljajući tako čvršće kovrče da traže više vlage od looser jedan.

To je više o vratilo kose, kutikule, proizvodnju sebuma, i nagomilavanje proizvoda. Po prirodi je jače rotora, više porozne ima tendenciju da bude. To je korisno, tako da sljedeći put neko pita "šta je moj pregib obrazac?" Duboko udahnite i shvatiti ta osoba samo pokušavam da shvatim ovo ludilo zovemo kosu. Da li je kovrčava, coily, ili valovit, svi moramo smjernice o savladavanju naše uvojcima.

Pogledajte naš panel diskusije o kosi tipkanja: Da li je Osnažiti ili Alienate nama s Miss Jessie Original suosnivač Miko Branch, Karen Tappin Karen Body Lepa, i Imani Dawson, osnivač bloga Tribe Called Curl.

 Da li poznavanje pregib obrazac pomoć? U kom smislu? Da li koristite sve elemente teksture kucanja sistema?

load...