Poznati kravlji: Esperanza spalding | BA.inspinre.com
Šminka

Poznati kravlji: Esperanza spalding

Poznati kravlji: Esperanza spalding

Esperanza Spalding nastupa na Cully Jazz festivalu u Švicarskoj.

S prekrasnim kože i ogroman, untammed afro (koje volimo, ljubav, ljubav), basista i pevač Esperanza Spalding je prirodne ljepote. Proizvod je velški, afričke, Latinoamerička i Indijanac porekla, Spalding potpuno sike joj osoba lokne.

Iako je odigrala muziku od djetinjstva, ime Spalding (Esperanza je španskom "Nada") je izgovorio mnoge nove usne kada je osvojila Grammy za najboljeg novog izvođača u 2011. Godini, što joj je prvi jazz umjetnik koji je ikada osvojiti nagradu. Remete Biebs u ovoj kategoriji, kojeg mnogi smatraju shoo-u, mnogi fanovi Justin Bieber odmah uzvratio tako što joj Wiki stranicu i pustoše.

Dok Spalding nije napravio mnogo buke oko uznemireni, moguće je da je kolektivni uzdah olakšanja među njenim fanovima širom svijeta. Konačno, ona je primala priznanje je zaslužila.

load...

A True Afro Goddess

Spalding, jedan od naših tip za Afro boginje, rođen je 18. Oktobra 1984. Godine u Portlandu, Oregon. U dobi od četiri godine, nakon što je vidio violončelista Yo Yo Ma pojaviti na Mister Rogers Neighborhood, Spalding znala da je njen lični put bila muzika. "To je definitivno stvar koja me četvorovodnim na cijelu ideju muzike kao kreativni potraga", kaže Spalding.

U roku od godinu dana, Spalding je sama tako dobro naučio violina koja je postala član grupe The Chamber Music Society of Oregon, gdje je ostao deset godina, sve do 15. Godine.

A Curly edukacija

Spalding je proveo mnogo svog osnovne škole godina školuju kod kuće, zbog dugotrajne bolesti. Nakon pohađanja postavku tradicionalna škola, Spalding je imala problema u prilagođavanju. Iako je primljena na prestižnu izvedbenih umjetnosti školu, Spalding, veoma intuitivan i samouki učenik, odmah je postao dosadno i odustala. Sve nije izgubljeno, međutim. Prvobitno u namjeri da igra violončelo, Spalding pronašao bas tu - i bas ju je pronašao. Ona je volela svoju "luk" i osjetio kao kod kuće sa masivnim instrument.

GED u ruci, Spalding prisustvovali Portland State University u 16 i stekla je diplomu u tri brza godine. Ona je otišla da studira na prestižnom Berklee College of Music u Bostonu, gdje je ona napravila profesor na mlade (i ranije nečuveno) dobi od 20 godina.

A multiinstrumentalista pjevač / tekstopisac koji pjeva na engleskom, španjolskom i portugalskom, Spalding igra mnoge vrste glazbe, uključujući i blues, funk, hip-hop, pop fuzija, brazilske i afro-kubanske. Nastupala je sa mnogim velikanima, uključujući Stanley Clarke, Joe Lovano, Patti Austin, Michel Camilo, Charlie Haden, Regina Carter, Pat Metheny i Dave Samuels.

Esperanza Spalding je objavio tri CD-a do danas: Junjo (2005), Esperanza (2008), i Chamber Music Society (2010).

Esperanza je prirodnih ljepota, s njom prekrasna kože i ogroman, untammed afro (koje volimo, ljubav, ljubav). Ona je rekla da je velški, afričke, Latinoamerička i Indijanac porekla.

Kovrčava kosa za mir?

Prije nje Grammy osvojiti u 2011. Godini, ime Spalding je bio i na usnama mnogih, kada je njen predsjednik Barack Obama pozvao je da nastupa na koncert Nobelovu nagradu za mir s obzirom na njegovu čast kao dobitnik Nobelove nagrade za mir iz 2009. Godine. Nastupala je za predsjednika Obamu dvaput u Bijeloj kući.

load...

Pretpostavljam da je to "Nada" na kraju krajeva. Način da predstavlja kovrdžave ljubavi, Esperanza!

load...