Poklopci za paru ili kapice za toplotu? | BA.inspinre.com
Šminka

Poklopci za paru ili kapice za toplotu?

Poklopci za paru ili kapice za toplotu?

Kada je u pitanju hidrataciju i omekšavanje kosu, većina kovrdžav dali topline ili pare Pokušajte barem jednom. Oba su korisne opcije, ali i svaka ima prednosti za različite namjene. Dakle, šta su oni koristi i kako se odlučiti koji bi trebao koristiti?

Steam Caps

Kao što mu ime govori, parna kapu oslanja na upotrebu pare za slanje vlage u kutikule kose. Za razliku od direktne topline, pare je malo blažu, što je posebno važno kada ste se bave oštećenu kosu.

Kako se koristi pare kapa

Da biste koristili pare kapom, šampon i stanja kosu kao i obično. Možda želite da koristite duboko uređaj ako imate jedan ili čak tretman vruće ulje. Pokrijte kosu u kapa za tuširanje, a zatim sjesti pod parobrod za 20 do 30 minuta.

load...

Kada je moj stilista je me na ovo, ja obično koristim priliku da pročitati dobru knjigu ili časopis dok pari! Kada ste gotovi, isperite kosu u hladnoj vodi i maziti da se osuši. Stil kao i obično.

Koliko to košta?

Parobrodi će biti znatno skuplji od topline kapu. Koštaju od oko 60 € -120, tako da je početno ulaganje, ali ako se ide na salon za pare tretmane prije onda je ovo odlična opcija. Oni su također prilično velika pa ako ste Junkie proizvoda sa vrlo malo prostora za pohranu ovo je definitivno nešto za faktor. Možete pronaći parobrod kosu i lice na Amazonu, mogao bi kupiti Huetiful dlake na pari, ili ako više volite manji , ručni opcija tu je i Q-Redew pare Wand.

Ako trošak je problem (ili ako niste oduševljeni na pomisao da su se našli pod parobrod za vremenski period), uzmite u obzir bacanje na kapa za tuširanje nakon što primijeniti uređaj u tuš, onda dozvoliti toplotu iz tuša u paru kosu kao što ste završili pod tušem. Moram reći, izgleda da ova metoda dobro radim sa svojim visokim poroznost kose i mnogo je lakše dodati na svoju nedeljni režim nego pronalaženje vremena za sjediti u kupatilu pod parobrod. 

Ako imate kapuljačom za kosu, osim na skladišni prostor koristeći ga DIY svoj parobrod. Kovrčava devojke su ikad kreativni!

Ono što ga koristiti

Koristite pare kapu za stimulaciju pore vaše kože glave, poboljšati elastičnost vaše kose, kao i da vlaže i duboko stanje, posebno za nisku poroznost kose.

Heat Caps

Toplote kapa je sličan pare kapu, osim što se oslanja na direktne topline za obavljanje posla. Radije nego zamki u toplote i zasićenje kosu u vlage, toplote kapa donosi toplote kroz poklopac direktno na kosu. Kao Lj na CurlyHue kaže, mislim da je to "razlika između pomoću željeza na suhoj pritisnite odnosu pare za novinare."

Koliko to košta?

Heat kape obično košta između 20 € -40. Heat kape poput dlake Therapy toplinske Turban topline Wrap i vrele glave Toplota Cap jednostavno treba da se stave u mikrovalnu za 1-2 minuta, kako bi se koristiti. To je jeftinija opcija od dva, a vi zapravo može koristiti topline kapu kao parna kapu previše. Jednostavno kaput kosu u uređaj i primijeniti vlažnom krpom ili ručnikom za kosu. Pokrijte s kapa za tuširanje ili plastičnom folijom, a zatim sjesti pod topline kapu.

load...

Ono što ga koristiti

Možete koristiti toplotu kape intenzivirati tretmane kao što su duboko uređaj, prethodno poos, i proteina tretmana.

load...