Ovo je ko treba da se pere i ko to ne sme | BA.inspinre.com
Šminka

Ovo je ko treba da se pere i ko to ne sme

Ovo je ko treba da se pere i ko to ne sme

Slika: iStockphoto

Još uvijek postoje zablude tamo o ko-pranje. Prvo, morate znati da uređaji nisu dizajnirana za čišćenje kose, to je posao po svom šampon. Kada imate velike izrade proizvoda i se pitate zašto je vaša kosa je izgubila svoj sjaj, izgleda mlitavo, a nema dodatnih pop na uvojke. Stop koristeći samo uređaj i dodajte sredstvo za čišćenje ili šampon na svoj režim.

U moj zadnji članak ko-pranje, objasnio sam da je saradnja pranje može zapušiti folikula dlake, kao i ostavili maglovito nakupljanje. Iako se ne slažem sa ko-pranje kao jedino sredstvo za čišćenje kose, ja ću priznati da s vremena na vreme i radi kao osveženje. Da ne bude u suprotnosti, ali budimo realni, ponekad svi mi samo želimo da Refesh naše lokne bez cjelodnevni pranje. Nastavite sa čitanjem saznati i ne treba raditi ko-pranje, a ako treba da se skakanje na ko-pranje bandwagon.

load...

1. Ako imate problema vlasišta ili nagomilavanje

Ako ste pate od skalpa stanja ili teške naslage, verovatno ne bi trebalo da zajedno pranja. Kada je već postojeći skalpu ko-pranje ima potencijal da dodatno začepiti folikul dlake. Jeste li ikada pogledao svoj skalp i vidi ono što izgleda kao temenjače? Ako je ovo pravilo za vas, zaustavite ko-pranje i nađete šampona. To je također odlična ideja da vidim šta sastojak (e) može biti otežavajući kožu glave tako da možete podalje od toga.

2. Ako je vaš dnevni proizvodi sadrže teške premaz ulja i silikona

Premaz ulja izgraditi na vratilu kosu. Iako oni služe svrsi, previše dobra stvar nije tako velika. Kako bi se dati prodiranja ulja šansu da zaista prodre premaz ulja i silikona moraju biti uklonjeni.

3. Ako radite u prašnjavom okruženju

Ako vaš dnevni okruženju ima puno prljavštine, prašine i krhotina zaista želite da budete sigurni da niste jedini ko-perač. Za većinu, to može izgledati kao da štite kosu, ali u svim stvarnosti ste zarobivši prljavštine u slojevima proizvoda i uređaj. Iskreno, najbolje rješenje bi bilo da se naizmenično čišćenje kosu sa ne-pjenu sredstvo za čišćenje svakih 2-3 dana (ovisno o vašem radnom okruženju), šampon, i koristiti clarifier barem jednom ili dva puta mjesečno.

Jeste li kandidat ko-pranje?

Dokle god ne spadaju u gore navedene kategorije ste odličan kandidat za ko-pranje. Ali, molim te, molim te, nemoj ići u more. Problem postaje kada se "Co-Wash Only". Morate ukloniti svoj proizvod nagomilavanje, čak i ako se odlučite da to učinite sa velikim ne-pjenu sredstvo za čišćenje. Ja sam 100000% u odnosu na šampone koji imaju oštre za čišćenje i istresem sve prirodnog sebuma iz dubine vašeg uvojcima, ali veruj mi ima toliko velike čišćenje šampona koji su blagoslov za kosu.

Volim svoju kosu u život.

Na kraju dana molimo Vas da shvate da ja želim da te vidim zadovoljan sa kosom. Vidio sam šta je "ko-pranje samo" može učiniti tokom vremena. I da, postoje izuzeci za svako pravilo uključujući tetka koji nikada ne dodiruje svoju kosu i to je sve do struka. Ovaj članak nije za tetka, to je za one od nas koji se pitaju zašto je naša kosa nije u svom apsolutno najbolji, a ono što je potrebno da ga raste.

Ko-pranje a dio svog režima kosu? Recite nam svoje preferencije ko-pranje u komentarima.

load...