Ovi deterdženti mogu biti ono što uzrokuje vašu svrabu kožu | BA.inspinre.com
Šminka

Ovi deterdženti mogu biti ono što uzrokuje vašu svrabu kožu

Ovi deterdženti mogu biti ono što uzrokuje vašu svrabu kožu

Da li znate šta je u vašem šampon?

Postoje stotine komercijalnih šampona na tržištu koji su, rekao je za ublažavanje suhe, svrbež vlasišta. Ono što ne znaju je da su mnogi 'anti-svrab i' perut 'šamponi sadrže deterdžente koji bi se mogli što je izazvalo vaše probleme vlasište. To je razlog zašto je važno da se obavijest o deterdžentima naći u šamponima i naučiti kako se postupa uvjetima vlasište. Ove deterdženti se nalaze u šamponima koji može izazvati iritaciju ili suha, svrbi vlasište.

Mnogi 'anti-svrab i' perut 'šampone sadrže sastojke koji bi mogli biti što je izazvalo vaše probleme vlasište. 

Natrijev lauril / laureth sulfat

Natrijev lauril / laureth sulfat je oštra sredstvo za čišćenje obično nalaze u komercijalnim šamponi, sapuni i sredstva za čišćenje u domaćinstvu. Zato što je visoko koncentriran deterdžent, natrij lauril / laureth sulfat potencijalno može dovesti do suhe i svrbi vlasište, i vlasišta iritacija.

Cocamide DEA, TEA, ili MEA (monoetanolamin, dietanolamin i trietanolamin)

load...

Cocamide DEA, TEA, ili MEA su oštre kemijske pjenjenja agenti također naći u mnogim komercijalnim sapuna, šampona, pere tijelo, i druge kozmetike. Ovi sastojci su u kategoriji etanolamina, koji su bezbojna amonijak kemijskih spojeva koji se koriste za razbijanje površinske napetosti. Ovo omogućava rastvorljiva i nerastvorljiva da postanu koherentan. Slično natrij lauril / laureth sulfat, Cocamide DEA, TEA, ili MEA je i grub, agent sušenje odgovorna za svrbež vlasišta i peruti.

Kokamidopropil betaina

Slično cocamide DEA, TEA, ili MEA, kokamidopropil betaina je površinski aktivne pjene booster koristiti u čišćenju proizvoda za njegu usne šupljine, njegu kože, kao i za bebe i njegu. To je kemijski agens koji se koristi za stvaranje više klizanja i proizvesti penastu konzistencije. Kontrastne natrijum lauril / laureth sulfat i Cocamide DEA, TEA, ili MEA, kokamidopropil betaina je hemikalija izveden iz kokosovo ulje i pogrešno kao sigurna, prirodni sastojak. Kokamidopropil betaina potencijalno može izazvati alergijske reakcije i iritacije kao što je skalp upala (dermatitis) i osip na koži.

Razmislite o tome, ako se problem nastavi:

Evo jednostavan i efikasan način za liječenje vaše svrbež vlasišta od surovih deterdženata.

Koriste komercijalne protiv svraba i šampona protiv peruti koji ne sadrže sulfate. Potražite antialergijski šampone umjesto.

Koristite prirodno smirivanje eteričnih ulja, kao što i lavande, kamilice i stolisnika.

Perite šal, haube, i jastučnicu u nežniji sapuna i deterdženata.

Razmislite o kupovini omekšivač vode i filtera. Pranje kose u tvrdoj vodi može iritirati kožu glave.

Razmotriti uzimajući test alergije utvrditi uzrok / uzroci vaše svrbež vlasišta

Napraviti svoj vlastiti spoj ulja osloboditi svrbi vlasište

Ne stavljajte se sa svojim svrbi vlasište više. Koristite ovaj DIY recept sada za liječenje vaše svrbi vlasište. Treba ti malo ulja jojobe, lavande i čajevca eteričnih ulja, i aplikator bocu.

Uputstvo

1. Mix ¼ šoljice ulja jojobe sa 3 kapi lavande i 3 kapi ulja čajevca u svoj aplikator bocu.

2. Shake dobro, a odnose se na kožu glave 2 do 3 puta tjedno.

load...

3. To se može koristiti kao tretman pred-poo na dan pranja, ili kao skalp obnavljanje između pranja

Imate li vlasište ili dlaka u vezi pitanje? Pitajte nas ovde u NaturallyCurly Q & A točki.

load...