Ovako se brinem za kosu dok sam bio raspoređen | BA.inspinre.com
Šminka

Ovako se brinem za kosu dok sam bio raspoređen

Ovako se brinem za kosu dok sam bio raspoređen

Lokacija i prezime su izostavljeni za privatnost

Biti raspoređeni i krenuli u novo mjesto, imao sam vrlo malo ideja tačno kako drugačije bi klime biti iz mog rodnog grada. Kada smo stigli u bazu, bilo je 29 stepeni napolju i na sredini kišne sezone. Pada kiša svaki drugi dan, a kiše dolazi u jedan od dva načina, ili lagani konstanta rain ili bujični pljusak. U ljeto, temperatura se penje na oko 130 stupnjeva, a vjetar osjeća kao fen u lice na najtopliji postavke.

Imajući prirodna kosa, mislio sam da ću istražiti metode ljudi koji su trenutno živjeli ovdje da vidim kako se pobrinuo za svoju kosu. Google-sam "indijski Oiling Metoda" i nastavio da se prikupe masovne količine avokada, kokosa, jojobe, čajevca, i Amla ulje. Dok je ova metoda nije to baš radi za mene, našao sam stvarno jak rutina koja je pomogla držim kovrče hidratizirana i zaštićena. Takođe sam spakovala tona sirovog Shea maslac, salon veličine boce šampona i uređaja, nekolicina mojih idi na kreme i proizvode, i praznu sprej bocu.

load...
Između vodeći računa kosa mi je stalno vlaži, koristeći zaštitni stilova, ali i vodeći računa moja rutina je brz, mislim da sam našao dobar sistem koji radi za moju kosu dok su raspoređeni!

Fotografija ljubaznošću Robyn

Dnevna rutina

Kroz moje vrijeme se raspoređeni, brzo sam naučio da se ne oslanjaju na lepinje za moju kosu, ali umjesto toga bilo sa pletenice ili 2-Strand obrte. Tu je moć u brojevima i mojoj kosi osjetio primjetno bolje kada je oteturao zajedno.

Drugo, ja bih se znojim samo od miruje, pa sam oprala kosu super često. U cilju borbe protiv isušivanja od povećane dana pranje, ja bih koristiti flaširanu vodu u mom spreju, koje bih koristiti za nanošenje mojoj kosi dva puta dnevno.

U jutarnjim satima, nakon čega sam se sa Cantu shea maslac Hranjiva Conditioning Repair krema onda zapečatiti moje niti sa Tropic Isle Jamajke Crna ricinusovo ulje u zavisnosti od mojih dnevnih aktivnosti.

Na primjer, ako je znao sam da ću biti izvan za većinu dana ili ako je to bio dan prije dan pranja, koristio bi deblji ulje, a zatim koristiti upaljač ulja (kao što je kokosovo ulje) svaki drugi dan. Svi proizvodi su primjenjuje kraj korijena, da zaštitim krajevima.

Fotografija ljubaznošću Robyn - Stan Twist Primjer

Wash dan

Moje pranje dana rutinski sastojao ko-pranje sa Shea vlage Veliki poroznosti Seal Co-pranje svake sedmice, a svake tri nedelje bi koristili EDEN Bodyworks Tea Tree Oil šampon i Tea Tree Oil regenerator. Nakon svake upotrebe šampona bih duboko stanje sa TGIN Honey Miracle maska ​​za kosu i pratite sa SLZ (, vrhnje, ulje tekućine) metode.

Pre upotrebe šampona, ja bih ulje svoju kosu dan prije u pokušaju da ga zaštitili od gubitka previše vlage. I dalje je uspio napraviti tretman protein svakih šest tjedana, baš kao kod kuće, ali zbog vremena, pronašao sam sveti gral proizvod u dva minuta intenzivne Keratin rekonstruktor po ApHogee. Ne možeš mnogo vremena pod tušem, tako da je moj dan za pranje rutinu morao biti mjesto na i efikasno. Ja trenutno perem kosu u obrtima / pletenice i onda ih kasnije ponoviti. Ova metoda mi pomaže da bi se osiguralo da svaki pramen bude hidratizirana.

load...

Take Aways

Moj najveći Takeaways jer sam raspoređeni su svi fokusirani na vlagu i štiti kosu. Evo mojih top 4 tips sam saznao za upravljanje različitim klimatskim i držim lokne u taktu:

  1. Ne preskačite dana pranja. To se radi da bi i nemate puno vremena, ali vaše kose i vlasišta će cijeniti u skladu ljubavi.
  2. Zaštitna stil je moj najbolji prijatelj. Između stan preokreta i dva Strand obrta, imam cijelu koreografiju za styling moju kosu u letu i zaključavanje u vlage.
  3. Osim ako imate TWA, to nije dobra ideja da napusti svoju kosu. Definitivno će isušiti brže, tako da je ovo gdje je zaštitni stilova dolaze u igru.
  4. Vlaže! Vlaže! Vlaže! Posebno tijekom ljetnih mjeseci, i oh yeah, vlaži!

Hvala vam puno na naš čitalac, Robyn F., za podnošenje ovu priču nama!

Rođen na Jamajci i odrastao na Floridi, Robyn je aktivan član dužnost mornarice SAD. Počela je blogging i vlogging njen kovrdžave kose put nakon što je raspoređen u inostranstvu i potrebe da se pronađe način da se brine o njenoj kosi. Ona ima strast za stvaranje umjetnosti kroz različite medije, uz pisanje kao jedan.

Želim da pitch svoju priču na NaturallyCurly.com? Pucati nam svoje ideje ovdje!

load...