Ova Jamajka ulje će umiriti vašu kožu skalp | BA.inspinre.com
Šminka

Ova Jamajka ulje će umiriti vašu kožu skalp

Ova Jamajka ulje će umiriti vašu kožu skalp

Možete može ili ne mora biti previše upoznati sa sve ovo prirodno ulje, ali ima neke sjajne ozdravljenja pogodnosti za kosu i tijelo. Upoznajte više o pimento ulje, koje se mogu naći u vašoj lokalnoj prehrambene robe prirodnu hranu trgovine.

Odakle dolazi

Prema WWW Chem, Pimento ulje je izvađen iz Pimento stabla, rodom na Karibima i Južnoj Americi. To je prvi put otkrivena u 1500-ih na Jamajci i poznat je i kao piment u nekim zemljama zbog svoje arome opisan kao mješavina začina.

Kako to izgleda i mirisa

Pimento ulje ima žuto-smeđe boje s mirisom sličan ulje klinčića. Danas je široko u kosi i njegu kože proizvode koji se koriste zbog svojih ljekovitih svojstava. Napomena: ako se koristi u visokim dozama ili koncentraciji ovog ulja može izazvati iritaciju, tako da uvijek miješati s baznog ulja prilikom apliciranja površinski. Trudnice treba izbjegavati upotrebu ovog ulja zbog svoje potencije.

load...

Tematske prednosti

  • Rast kose: ekstrakt Pimento je neverovatan prirodno ulje za rast kose i uključen je u mnogim vlasište ulja i proizvodi za rast. Ulje, kada umasira u vlasište stimulira folikule kose, koja tada uklanja toksine koji će spriječiti rast kose. Nakon korištenja proizvoda za kosu, uključujući i ulje za oko 2 mjeseca trebalo bi da vidite razliku.
  • Alopecija: Mnoge osobe koje pate okrenuli su se koristeći proizvode sa pimento nafte zbog ga kao snažan antioksidans. Oksidacije može dovesti do oštećenja tkiva i pimento ulje se bori protiv toga i popravlja štetu koja je već učinjeno tako može pomoći da ozdravi alopecije i gubitak kose.
  • Prirodno sredstvo za ublažavanje bolova: Ako ste ljubitelj prirodnih lijekova pimento ulje je odlična alternativa lijekova protiv bolova. Ekstrakt piment pomaže da se ublaži bol izvana zbog zagrijavanja svojstva, što može pomoći kod bolova u grudima, artritis, modrice, bolovi.
  • Smiruje um i tijelo: Kada pari i uzeti u kao miris kao lavanda, pimento ulje daje neke umirujuće svježine za duh i tijelo. To je tonik za nervni sistem i može tretirati nervoza, depresija i umor.
  • Suho vlasište: Ako patite od problema vlasišta, kao perut, iritacije i suva pimento kože ulja antiseptička svojstva pomažu da se očisti vlasište i osloboditi od tih problema.

Kako se koristi pimento ulje

Nanesite ulje direktno na kožu glave kao tretman pred-šampon za opustiti se prljavština i proizvoda nagomilavanje. Lagano ga umasirajte za nekoliko minuta, a zatim isperite i koristite šampon i regenerator, kao i obično.

Pokušajte: Sunny Isle Jamajke jakim korijenima Organska Pimento ulje s crnim ricinusovo ulje, 9 € (nominalno 4,5 od 5 zvjezdica na Shop.NaturallyCurly.com)

Da li koristite pimento ulje?

load...