Ova devojčica je izvučena iz razreda jer je imala neobičnu kosu | BA.inspinre.com
Šminka

Ova devojčica je izvučena iz razreda jer je imala neobičnu kosu

Ova devojčica je izvučena iz razreda jer je imala neobičnu kosu

Kada Kaysie Quansah ponudio da joj nećakinja heklanje pletenice, nije mislio da će doći do nje moraju da se putovanje u direktorovu kancelariju.

Amesbury Middle School glavnice Tracey Barnes rekao osmog razreda u školi Torontu da joj je bilo potrebno da se stavi kosu, zauzvrat što djevojka nazvati svoju majku dok je cmizdriti. Barnes, koji je crnkinja, koristio riječi "previše pufnastu" i "neprofesionalno" da opiše kosu i izgled studenta.

Djevojka, koja još uvijek nije javno objaviti njeno ime, je obično viđen sa kosom ili upletena gore ili povukli. Prema nekim izvorima, ona je izbačena iz svoje klase u sredini lekcija bez ikakvog razloga. "Nisam vidio što je velika stvar je o mojoj kosi jer je neko ne smeta", rekla je ona City News. "Samo sam radio svoj posao, tako da nisam vidim zašto bih morao biti povučen iz klase."

Djevojka tetka je napisao opširan post na Facebooku usmjerena na Barnes, navodeći njene frustracije i boli ka kazna:

load...
Moja sestra je tada pozvao i rekao da je kosa moja nećakinja je bila previše pufnastu, neprofesionalno, da bi je niko ne zaposli sa kosom tako, a ako ona su radili u prodavnici, niko ne bi ništa kupiti od nje. Dok ovo pišem ja sam isparenja, ja boli, ja sam plakala. Ovo neznalica glavni pokazao iz prve ruke srceparajuće ideala ljepote koji su prisiljeni na naš mali tamnoput crne djevojke na dosljedan osnovi. Da mi srce puca za moju nećaku i sve male djevojke kao ona koji već znaju da postoji nepisano idealan za 'dobru kosu', koji već znaju da je tamnija vašu kožu, više nepoželjne ste olovo da se osjećaju, da će ljudi automatski pišu ideš zbog načina na koji gledate.

Dok je direktor komunikacija za Toronto District School Board, Ryan Bird, ne mogu javno komentirati ovu priču u razvoju, uverio je Huffington Post reporter da je "školski i nadzorni prate se sa porodicom za rješavanje bilo kakvih pitanja oni mogu imati. " U dosadašnjem dress code škole, kosa se ne spominje. 

Quansah ju je doveo u dubinu Facebook komentar na kraj sa ovim: "TRACEY BARNES volite sebe, i dozvoliti da moja nećakinja da učine isto." Pristalice - roditelji i nastavnici podjednako - su se poklapala se na strani Amesbury sa sličnim mislima prema akcije direktora.

load...