Osećate teksturu, a ne suvoće | BA.inspinre.com
Šminka

Osećate teksturu, a ne suvoće

Osećate teksturu, a ne suvoće

Ruka u sindrom kosa je pravi condition.Ok, možda ne u skladu s American Medical Association, ali da ste me shvatili. Previše nas vole dodirivanja, uvijanje, a igrajući za kosu. Volimo osjetiti mekoću i teksture. Volim dodiruje svoju kosu i poznavanje svakog namotaja i uvijanje.

Obično kad se ne zapečatiti (uzdah, da li je stvarno priznati da?) Sklon sam primjetiti moju kosu oseća TAD ili ozbiljno grubo. Uvijek sam pretpostaviti da nije hidratizirana ali iskreno govoreći, može dodirnuti odrediti vlage vaše Tresses? Jednostavno rečeno, da kosa to nije mekan i dalje biti pravilno hidratizirana? Prirodne vrijednosti mekoću onoliko koliko cijenimo stilu. Niko ne želi da ima oreol grubo Tresses kadriranja lice. To je glavni razlog mnogih kovrdžav bojati se na krize nekih gelova ili musevi da napišite kovrče, zavojnica, a valovi teško osjećaj, hrskava i neprivlačno. To je simbol zdravlja. Ne smeta ti svojim partnerom dodiruje svojim uvojcima kad je osjećaj svom najboljem izdanju.

load...
Postoji razlika između suvu, oštećenu kosu i šta teksturu prirodno izgleda.

Grubo kosa je pokazatelj oštećene kose, ali ako imate zdrav Tip 4 teksture, ona ima svoje kompleksnosti. Uvijek će biti nijansi sive posut u kao naš kosa nije samo divno stvorenje da razumiju i upravljanje lako. To znači, mekana kosa nije uvijek zdrava i hidratizirana kosu i grublje teksture ne znači uvek vaše vlasi su suhe i lomljive.

Mnogi koristeći CGM (Curly Girl metoda) znaju da kada ste završili frizuru morate ga ostaviti na miru dok se potpuno ili skoro potpuno suha. Jednom kada je suho vam SCRUNCH gel izbačeni i voila, ti ostaje mekši, glađi lokne, namotaja, i valova. Ako zanemarimo da SCRUNCH kosu ne može osjetiti mekana, ali to ne znači da se ne vlaži. Imate i druge strane spektra, gdje meka, podatna kosa ne izjednačava hidratizirana kosa i mogao bi biti samo bojati nagomilavanje proizvoda. Žao nam je, ali ne postoji čvrsti brzo pravilo na dodir i osjećaj hidratizirana Tresses.

Ti si pretpostavljam da se osjećaju teksture. Ti si pretpostavljam da se osjećaju grebena i to ne mora nužno biti sjajna.

Nešto drugo uzeti u obzir je prihvatanje kako vaš teksture osjeća. Neki ljudi očekuju od svojih grube niti da se osjećaju kao mekše poput fine vlasi, a neki očekuju da njihova kosa osjetiti kako je to uradio kada je opuštena. Postoji razlika između suvu, oštećenu kosu i šta teksturu prirodno izgleda. Slično kao što frizer Jennifer Rose je navedeno u prirodne kose 101 Taren Momak je Big Chop Održavanje video: "Ti si pretpostavljam da se osjećaju teksture. Ti si pretpostavljam da se osjećaju grebena i to ne mora nužno biti sjajna. "

Ne mogu razlikovati suha i vlaži kosu? Pranje kose i odnosi samo hidratantnu kremu na pola i ostavite druga polovina da se osuši bez proizvoda. Nakon što vaša kosa osuši, dodirivati ​​dio s proizvodima i dio bez proizvoda. Ako je hidratizirana regija je mekša, to je vaša kosa u to je hidratizirana države. Ako nema razlike, to je dobar pokazatelj da je vrijeme za trim.

Zna razliku između suhu kosu i vlaži kosu, tako da imate realna očekivanja za kosu. Također, ne zaboravite vaša kosa je jedinstvena tako ono što se može coily hidratizirana jednom kovrdžave može biti previše hidratizirana ili kosti suho na drugu.

load...
load...