Ono što želim da kažem mojem mlađem sebi | BA.inspinre.com
Šminka

Ono što želim da kažem mojem mlađem sebi

Ono što želim da kažem mojem mlađem sebi

Sa 10 godina mature brzo približava, ja sam ozbiljno odražava na ono što sam učinio, što sam i dalje žele da rade i ono što bi promijenilo ako bih mogao da se vratim na vrijeme. Dok Znam vrijeme putovanja je i dalje stvar naučne fantastike, učenje iz moje greške iz prošlosti je odličan način da se krene ka boljoj budućnosti.

Budite iskreni prema sebi

Naravno, to čujete cijelo vrijeme - ali nikad se čuti kako ljudi to rade, jer doduše, to je prilično teško lekciju za učenje. Za mene, to je shvatio da su svi daleko više centrirana u svojim životima, a ne moja, posebno oni koji ogovaraju. Biti sebe je najbolji dar možete dati sebe, jer kad ste ko vas bi trebalo da budu, naći ćete se okružen ljudima koji te istinski vole zbog vas, a ne postoji bolji osjećaj.

Budi strpljiv

Uči da bude svoj autentični self nije nešto što će se dogoditi preko noći. Nemam najbolje ručku na sve to vrijeme, ali to je nešto što aktivno raditi na ostvarenju svaki dan. Ako bih mogao da se vratim na sebe vidim u srednjoj školi, ovo je savet bih pokušao voziti u glavu. Sve straha, presuda, i društvena izolacija I Self-implementiran samo zato što sam se bojao nekoga misleći da sam "drugačiji" je mnogo gore nego bilo ko drugi u školi mogao učiniti za mene.

load...

Ništa nije neuspjeh ako ste naučili iz nje

Važno je imati na umu da stvari prolaze; pitanja koja izgleda tako velika sada će uskoro biti daleka uspomena. Ono što ćete nositi sa sobom su poboljšanja i lekcije koje ste naučili iz bilo koje self-doživljava "propuste" ili "grešaka".

Svaki put kada se nešto u životu ide naopako - bez obzira da li je to loš dan za kosu, nešto što sam šila raspada, ili čak svađe sa prijateljem ili član porodice - da li mogu uzeti nešto od njega, onda nisam ne. Umjesto toga, gledam kako sam popraviti sebe da bude bolje sljedeći put.

Nemojte se bojati probati nove stvari

To može biti zastrašujuće da izađe iz vaše zone udobnosti, ali ćete dobiti samo za sada, ako ne odlutati u odvažan nove teritorije. Hajde, isprobati novi klub u školi, jer, ko zna, možda postane vaš novi omiljeni hobi. Naravno, možda ćete ne, ili možda se stvarno blesavo pokušavaju nove stvari pred strancima - ne zaboravite da su svi bili na istom mjestu kao i vi. Možda ne vole, a vi nikada ne želite da je opet, ali sve dok ste pokušali niste ne, samo ste naučili nešto novo o sebi.

Da sumiramo

Općenito, veliki problem za mlade žene je da smo skloni da biti teško na sebe. Razumijevanje pravo značenje neuspjeha je jedan od najstrašnijih dijelova odrastanja. Često smo vlastite najoštrijih kritičara, i stalno dovođenje sebe dole neće vas dovesti do postane najbolje što. Okružite se drugima koji će podići i zapaliti pogon u tebi da rade i biti bolji. Oni koji žive svoje živote u negativnosti će učiniti ništa drugo nego staviti prigušivač na svoje snove. Dok nemam tajni moj mlađi sebe, ja imam nekoliko godina više iskustva i ja želim da moj mlađi samo da znaš da sam poseban, ja sam važan, i ja sam jedinstven, a ja ne treba da se plaše da. Zapamtite ovo:

  • Iako ste samo jedan mlada žena na ovom svijetu, imate glas koji zaslužuje da se čuje.
  • Imate strast koja zaslužuje da se istraži.
  • Imate život kakav zaslužujete živjeti baš onako kako ste odabrali.
load...