Ono što treba da razumete o šećeru, prema dijetetičaru | BA.inspinre.com
Šminka

Ono što treba da razumete o šećeru, prema dijetetičaru

Ono što treba da razumete o šećeru, prema dijetetičaru

Na slici: Ja, blaženo uživanje šećera prije početka ovog izazova

Kada je NaturallyCurly tim je odlučio napraviti bez šećera Challenge smo smatrali uzbuđen, uznemiren, i malo iz naših dubina. Možemo govoriti pletenica auta i masne alkohole cijeli dan, ali kada se radi o ishrani i ishrani ja pozvao registriranih dijetetičar Kim Rose da odgovori na neka od naših gorućih pitanja. Ona ima više od 6 godina iskustva kao opće prakse dijetetičar, dugoročna dijetetičar njegu i ambulantnih bubrega dijetetičar.

"Ono što se zapravo događa u našem tijelu svaki put unosimo obrađuju šećer?" - Devri

U ljudskom tijelu, obrađuje ili dodanog šećera (ex: bombone, soda) je metabolizira i vari kao prirodno izvore šećera (ex: voće). U društvu u kojem živimo, potrošnja previše šećer je postao glavni zdravstveni problem. Ako ne praktikuju na umu da jede je jednostavno zgrabite čokoladicu koja se učitava s dodatkom šećera i praznih kalorija i preskočiti nutrijentima gusta, niskokalorični jabuke. Kada konzumiramo previše šećer u ishrani može dovesti do gojaznosti. Prema Mayo Clinic (2015) gojaznost je direktno povezan sa brojnim zdravstvenim problemima, uključujući dijabetes, visok krvni pritisak, bolesti srca, pa čak i rak.

load...

"Ono što je preporučljiva količina konzumirati svaki dan?" - Devri

Odgovor 2015-2020 Dijetalni Smjernice za Amerikance preporučuje da ograniče unos dodanih šećera na ne više od 10% našeg ukupnog unosa kalorija. Na primjer, ako konzumirate 1800 kalorija u jednom danu onda se preporučuje uzimanje šećer ne smije biti više od 180 kalorija ili 10%.

"Čuo sam ljude iskustvo glavobolje, niske energije, a loše raspoloženje kada prestanu da jedu šećer - zašto se to događa?" - Cristina

Razmislite o ovome: šećer je veoma ukusna supstance. Prema Luttner i Nestler (2009) unos visoko ukusna hrana može osloboditi osjećaj dobar hemikalija koja se nalazi u mozgu po imenu dopamina. Nisam pronašao nikakve istraživanja kako bi se učvrstila ovom trenutku, ali hipotetički kada smo navikli da jedu veoma ukusna hrana, a onda naglo stop-to u početku osjećati dobro hormon ne može biti pušten na slobodu.

"Ono što je dobar mehanizam preživljavanja za podizanje šećera?" - Alexandra

Dvije riječi: snaga volje i sabran jedenje praksi! Snaga volje je ocita. U kratkim crtama na umu jedenje je koncept koji omogućava da budete u potpunosti svjesni svog nutritivnog izbora dok uživate u ukusan i hranjiv hranu. Po mom mišljenju to su dva koncepta pomoći nekome ne samo nositi, ali prevladati šećer povlačenja.

"Hoće li moj ukus paletu doživljavaju dramatične promjene?" - Gerilyn

Kada ste navikli da jedu obrađene šećere, a onda naglo stane, svoje nepce mogu biti u za kulturni šok. Prirodno javljaju šećera može probati dosadno. Na sreću, način na koji uživaju u hrani je više nego samo ukus. Ima ukus i iskustvo koje je povezano sa slatkim, slane, ili gorke hrane. Možemo Radujemo se mijenja naše psihološke i senzorne odnos prema hrani i na kraju uživati ​​u hranu smo imali prethodnih averziju prema.

"Zašto je to tako teško odoljeti šećer? Što nije u redu sa mnom ?! HELP !!" - Gerilyn

Ne postoji ništa u redu s tobom; borba je stvaran! Postoje dvije staze koja kontrolira unos hrane. Prvi put se zove homeostaze put i motivira nas da jedemo kada smo zaista gladni. Drugi put se zove hedonistički put i motivira nas da jedemo ne kao nagradu. Kada smo uslovljavaju nas da mislimo prerađenog šećera kao nagrada može biti teško odoljeti.

load...

"Ako izađemo jesti na primjer, koji su najsigurniji hranu da naloži da možemo biti prilično sigurni da nemaju šećera?" - Kiana

To je stvarno ovisi o osnivanju hrane koji odluči da prisustvuju vidimo svaki restoran ima drugačiji izbornika. Edukacija se na ono što hrana sadrži šećer će biti sigurnija alternativa. Na primjer, kečap, jogurt, prebranac, i BBQ sos sve sadrži šećer. Najbolja stvar za učiniti je da traži restoran za etiketu ishranu ili potražite ga na internetu.

"Ono što su neki sigurno preljevima za salatu koji nemaju šećera?" - Kiana

Domaća salatu lol! Da budem iskren, ja osobno ne volim bilo kojoj prodavnici kupio preliv za salatu, tako da nisam upoznat sa onim što je na tržištu. Tu je lupanje recept volim od mog prijatelja Kirk. Ja to zovem Kirk salatu. On kombinira ½ Kup ekstra djevičansko maslinovo ulje sa ¼ cup ceđeni sok od limuna sa lukom u prahu, češnjak u prahu, i peršun po ukusu.

Da se pridruže našoj bez šećera Challenge, HSTC = 61383731.1c43d9a9f270b43fb11dc011d8395225.1512148439389.1515450760446.1515469021000.133__hsfp = 3103024760 "target =" _ blank "> prijavite ovdje. Evo kompletan vodič šta jesti, a šta ne jesti.

Možete vidjeti više od Kim Rose na svom YouTube kanalu, gdje je ona govori Život kao nutricionista, zdrava biljnoj bazi Recepti, i kako živjeti zdravim stilom života.

Izvori:

Gojaznost. (2015, 10. Juna). Pristupljeno January 08, 2018. Godine, od https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/obesity/symptoms-causes/syc-20375742

Lutter, M., i Nestler, EJ (2009, mart). Homeostatska i Hedonic Signali Interakcija u reguliranju unosa hrane. Pristupljeno January 08, 2018. Godine, od https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2714382/

load...