Odrastajući na nove dužine | BA.inspinre.com
Šminka

Odrastajući na nove dužine

Odrastajući na nove dužine

U cyber svijetu, postoji nekoliko izmišljotine i magične serumi plutaju oko koje obećavaju da brzo raste vaša kosa jako daleko. Ja nisam u poziciji da pregleda sve od them.not čak Bezgranična Tresses, koju sam koristio povremeno za 2 tjedna. Vjerujem da je rast se događa iznutra. Očigledno, ne možemo nadjačati naše gene, ali možemo da svakako maksimalno naš potencijal rasta!

Istina je, TLC i strpljenje su jedini sigurni stvari. Međutim, iz mog ličnog iskustva, naučio sam da sljedeće su u korelaciji s brže od prosjeka (i / ili zdravije) rast kose:

  1. Fizička vježba - Trčanje ili bilo koji drugi umjereni / vrlo intenzivno vježbanje (yay za kardio) povećava protok krvi u vlasište. Povećan protok krvi znači da se više hranjivih tvari su dovedeni na svoj folikula dlake. Kupio sam pokretnoj traci prošle godine, i redovno koristi ga za 5 mjeseci. Sam stavio u dubinski tretman (DT), don plastičnim zatvaračem, i hodati žustro (ne rade, lol) za 30-45 minuta, 3 dana u tjednu. Ubio dve muve jednim udarcem! Između kardio, i često DTS moja kosa cvjetala!
  2. load...
  3. Zdrave ishrane - Kosa se sastoji od proteina, tako da je važno da konzumirate dovoljno. Inkorporirati namirnice iz svih grupa - posebno proteina. Orasi, perad, povrće, voće, žitarice, jaja, itd sve doprinose zdrav, raste kosa.
  4. Dodataka prehrani - biotin i MSM su sastojci svake kosa vitamina treba da sadrži. Biotin promovira rast ćelija, proizvodnju masnih kiselina, i metabolizam masti. MSM produžava fazu rasta dlake (što znači da možete zadržati više kose na glavi). Koristeći kombinaciju ova dva je korisno za zdravu kosu. Ova dobitna kombinacija, plus kvalitetan multivitamin će definitivno pomoći u procesu raste kosa.
  5. Henna - Ako ti u potragu za 'kanom + rast kose' na hennaforhair.com forumu, vidjet ćete da su mnoge žene zaista vjeruju da kane je rezultiralo povećanjem rasta kose. Ja sam vjernik previše! Moje skok od ramena do APL prošle godine neposredno prethodio moj prvi kane aplikacija. Neki dame misle da je stvarni proces primjene kane stimulira vlasište (što sada znamo, pomaže u rastu kose)., Dok drugi smatraju da je anti-gljivične svojstva zapravo promoviraju zdraviji skalp. Moglo bi se reći da kane proteže rotora, i daje iluziju duže hair.whatever mehanizmi su, za mene, to je proizvelo brži rast kose.
  6. Skalp masaže - Noć skalp masaže (uz ricinusovo ulje, vjeruje da se promoviše rast, kao i) povećati protok krvi u vlasište i kosu folikula. 5 minuta biti dovoljno.

Naravno, rast kose je ništa bez razumijevanja zadržavanja. Zaštitna stil, hidratacija i brtvljenje, često duboko tretmane, i delikatna rukovanje sve pomoći u zadržavanju dužini ste radili tako teško za!

load...