Očaravajući kosu | BA.inspinre.com
Šminka

Očaravajući kosu

Očaravajući kosu

Obično kada razmišljamo o mat kose, prva stvar koja mi pada na pamet je beskućnik pas očajnički potreban grooming. Nažalost, ova situacija nije ograničena samo na naše pseće drugovi. To nije ni ograničena na kovrdžav od našeg ravno kose drugovi lako mogu da se mat kosu previše. Dok ima mat kosa može biti zastrašujuće, moguće je da se otpetljati matiranom kosu bez postizanja za škare.

Otpustite Locs

Nedavno je jedan od mojih kćeri došao do mene sa konjskim repom koji je očito krije mat nered u roku. Nakon uzimanja držač konjski rep, ja bio užasnut ogromne otirač pokopan u njoj talasa. Cue predavanje o dolaze da me ranije sa problemima, bla bla... I onda sam krenuo da se taj otrcani haos njene kose. Trideset minuta i dva vrlo bolne ruke kasnije, to je out! Bilo je potrebno strpljenje i malo znanja, ali smo uspjeli da ga ukloniti bez potrebe za trim. To ne znači da ona nije izgubiti neke dlake u tom procesu, ali nije bilo uključeno cijepanje. Evo šta smo radili:

load...
  1. Navlažite kosu vrlo dobro, ili hop u tuš, ali preskočite šampon. U našem slučaju, s obzirom da je ona već bila obučena, okupan sam joj kosu sa sprej bocu.
  2. Dok je kosa još vlažna, nanesite velikodušan količine dobrog Detangler (nešto što bi trebalo da bude klamerica stavka u bilo kovrčave djevojke kupatilo) na mat kose i komade kose oko nje.
  3. Pripremite se i zaroniti u nju sa širokim zubima češalj. Pobrinite se da zadrži svoju kosu blizu korijena za komad radite, ili će povrijediti jako loše. Cilj na ovaj korak je da se ne prostirci od potpuno (čisto maštanje), ali da biste smanjili okolne dlake, na neki način izoluje prostirke najbolje što možete.
  4. Nanesite još Detangler u mat i okolna dlaka, i umasirajte ga u mat.
  5. Rad sa češalj i prste, odvojite više dlaka oko mat. Ako je potrebno, možete ga udario detangling četkom za podsticanje da tvrdoglav čvor otpustiti. U slučaju moje kćeri, otkrio sam da je za raščešljavanje kose četkom je stvarno pomogao. Pazite, ja obično ne pere mokru kosu - ali isto tako ne bih obično imaju kćer sa mat kose. Očajna vremena...
  6. Ponovite korake 4 i 5 po potrebi dok se mat olabavi. Alternativna koristeći češalj, prste i otpetljava četkom ako koristite jedan. Opet, trebalo nam je dobrih pola sata da se kroz nju veliki čvor. Sjećam se da da se odmorim ruke na pola, jer drži ruke gore počinje boli nakon otprilike 15 minuta.

Da li ste prije naletite na ovaj problem? Kako se otpetljati matiranom kosu?

load...