Novo istraživanje potvrđuje zašto crne žene imaju veći rizik od ćelavosti uzorka | BA.inspinre.com
Šminka

Novo istraživanje potvrđuje zašto crne žene imaju veći rizik od ćelavosti uzorka

Novo istraživanje potvrđuje zašto crne žene imaju veći rizik od ćelavosti uzorka

Vuča alopecija je vrsta gubitka kose koji se javlja kada se stres stavljen na vlasište i kosu folikula tokom vremena; ovo stanje može biti privremeno ili trajno i zajednički duž kose.

U izvještaju, Hopkins istraživači pozvao dermatologa kako bi postali više svjesni stilova kao što su rep pletenice i tkanja, zajednički frizure nose crne žene. Ove frizure su obično radi na način koji stvara napetost. Vuča alopecija se vjeruje da je najčešći oblik gubitka kose među crne žene, a procjenjuje trideset i tri posto crnih žena koje pate od ovog stanja, u skladu sa Journal of American Academy of Dermatology.

Popularne frizure su bili smješteni u 3 kategorije od strane istraživačkog tima: nizak, umjeren, i visokog rizika.

Važno je napomenuti da ne postoji kategorija nula rizika, i kategorizacija je u skladu sa iznosom od:

  • Topline primjenjuje
  • Težina stavlja na kosu, i
  • Upotreba hemikalija da promeni kosu.

Visoke stilova rizika su:

  • Dredove
  • Plete
  • Ekstenzije, i
  • Pletenice

Još jedan faktor u visokom frizure rizik je bio, ako je kosa je kemijski promijenjen. Nalazi ukazuju na to da Crna prirodna kosa ima bolju sposobnost da izdrži stres koji proizlazi iz visokog stila rizik. Topline i kemikalija su poznati da razbije protein strukturu kose, što je slabiji nego nepromijenjenom niti. Zbog toga je bilo lako shvatiti koliko stilovi su stvoriti i na zdrav pramen i kemijski promijenjen nit dovodi do različitih ishoda ili faktora rizika.

load...

Umjereni frizure rizika su:

  • Te raditi na kosu koja je privremeno ispravio pomoću topline.

Topline može oslabiti vratilo kose, tvrde istraživači, tako alopecija može rezultirati zbog dodatni stres u ovom trenutku. Stilova visok rizik može biti smanjen do umjeren rizik kada je učinjeno na nepromijenjenom ili prirodne kose. Nizak stilova rizika su one koje slobodno visi bez napetosti šta bi naturals imaju tendenciju da se nazivaju "out" stilova. Labave lepinje i podignute frizure su stilove koji su vjerojatno da će dovesti do alopecije i istraživači napomenuti da kovrdžava kosa user kao što hidratacijukose često i korištenje proizvoda koji sadrže agenti uređaj također smanjiti rizik od proklizavanja alopecija.

Yasmine Young, a Baltimore salon vlasnik, takođe smatra da žene treba da se vrati u prirodno kako bi se spriječilo ćelavost. Ona vidi rezultate istraživanja kao izvlači ono što je već primijetili u bavljenja njom zanat na klijente. "To je obično iz tkanja ili pletenice izvukao preuske i neko ima proplanku. Onda, drže da se vratimo na istom stilu ", kaže Young.

Nažalost, većina nas nisu iznenađeni rezultatima ove nedavna studija.

The Black kosu zajednice, uključujući stilista i weaveologists, imaju sklonost za ono što nazivamo urednosti. Sve moj život, video sam stilova tako jako da bijele sijalice nižu vlasišta, a sve u ime 'elegantan stil. To nije bilo sve dok nisam bila starija da sam shvatio da su to stvarni folikula izvlačenja iz folikula zbog napetosti. Gledao sam moja mama dođe kući sa sjednice zatezanja nju brava sa vlasište tako tender jedva mogla položiti glavu dole na spavanje; Ja, ja, imali su pletenice instaliran tako čvrsto da se za dana, Nisam se usudio da ih dirati. Može se reći da tada nismo znali bolje.

Mnogi crni stilisti su bili samo ljudi sa smislom za kreativnost i sposobnost za obavljanje kosu sa malo ili bez formalne obuke pravilnu njegu kose. Sada, međutim, nema opravdanja. Imamo pristup previše informacija, i sa slikama, kao što su to i to, tu je nadam se više svijesti o ovom pitanju da je toliko Black žene su naišli na jedan puta previše.

Da li patite od vuča alopecija? Molimo vas da podijelite svoju priču sa NaturallyCurly zajednice ispod.

load...
load...