Novi brazilski izveštaj o opasnosti od tretiranja keratina | BA.inspinre.com
Šminka

Novi brazilski izveštaj o opasnosti od tretiranja keratina

Novi brazilski izveštaj o opasnosti od tretiranja keratina

Američko ministarstvo rada je nedavno izdao opasnosti Upozorenje za brazilski keratin proizvode tretman.

Bilo je dosta kontroverzi (i konfuzija) u posljednje vrijeme zbog nedavnog opasnosti Alert izdate od strane Ministarstva rada, ali imamo punu kašičica za vas. Nakon godina skepticizam prema Brazilski keratin proizvodi tretman i prisutnost formaldehida, Odjel za rad je nedavno izdala opasnosti Alert koji upozorava javnost o opasnostima formaldehida. Ovo je možda gdje nastaju različita tumačenja. Mnogi potrošači i stilistima da je ovaj opasnosti Alert je zabrana formaldehida koji sadrži sadržaja, međutim, o odricanju odgovornosti na dnu stranice daje neke pojašnjenja. Ona glasi:

Opasnosti Alert

"Ovo Hazard Alert nije standard ili propis, a ne stvara nove zakonske obaveze." - US Department of Labor

Dakle, to je to. No zabrana je izdao samo još, ali ono što ovaj novi dokument ne postigne je nacionalna svijest o problemu. Još bolje, ovo novo upozorenje uspostavlja preporuke i informacije o sigurnosnim standardima koje stilisti moraju pridržavati. Upozorenje Opasnost je objavio na radu Uprave-a o sigurnosti i zdravlju ogranak američkog ministarstva rada. Sve u svemu, u dokumentu se naglašava važnost očuvanja sigurnog radnog okruženja, a poziva stilista i vlasnici salon za oprezni s proizvodima. I dok sigurnost zaposlenika je glavna briga ove opasnosti popustu, kako je opasno za klijente da budu izloženi formaldehid?

load...

Bez obzira da li ste stilista, formaldehid je opasnost kad god se udiše u pluća ili ako uđe u oči. Svaki put vruće Flat Iron dotakne kosu koja ima bilo kakav oblik formaldehida, kemijskih pušten u zrak kao gas i oba klijenta i stilista mogu disati to. Ovo može izazvati iritaciju pluća, grla, nosa i očiju. Više informacija o formaldehid mogu se naći na upozorenja da OSHA izdaje.

Hazard Alert u Nutshell

Pa šta tačno radi opasnosti Alert reći? Evo ga ukratko:

1. OSHA, ili Uprava za bezbednost i zdravlje na radu, istražuje prisutnost formaldehida u vazduhu salona nakon prijema više pritužbi od stilista. Otkrili su da su određeni proizvodi označeni kao "formaldehid free" je, u stvari oslobađanje formaldehida u zrak na nivoima iznad onoga OSHA dopušta. Ovi proizvodi nisu samo lažno označen, ali nisu uspjeli da obezbijede sva upozorenja, a formaldehid nije se pojavio na Sigurnosno-tehnički list (MSDS). Dva od ovih zaglađivanje tretmani brazilske Blowout Acai profesionalni Smoothing Solution i brazilski Blowout Professional Brazilski Blowout Solution.

Napomena: Good Housekeeping je nedavno objavio vlastite istrage u kojoj su testirali četiri salon marke proizvoda: Brazilski Blowout, Marcia Teixeira, Keratin Complex po Coppola, i globalna keratin Light Wave. Njihova istraživači su otkrili da su sva četiri marke pušten formaldehid u vazduh na nivou koji je premašio prihvatljiv iznos regulisano OSHA.

Pazi za druga imena za formaldehid koji koriste distributera.

A Chemical bilo koje drugo ime

2. Postoji mnogo imena za formaldehid da distributeri koriste kako bi se označi proizvod kao ". Formaldehid free" Ako vidite bilo koji od slijedećih sastojaka na kosu proizvode, treba oprezni prije nego ih koristite: metilen glikola, formalin, metilen oksid, paraform, mravlje aldehid, metanal, oxomethane, oxymethylene ili CAS broj 50-00-0.

3. Svaki stilista treba da ima Sigurnosno-tehnički list za svaki proizvod koji sadrži sastojak koji je opasan za zdravlje. U suštini, svaki zaposleni treba da budu informisani o opasnostima određenog proizvoda i treba da dobiju odgovarajuću obuku o tome kako se nositi navedenih proizvoda. Također, Hazard Alert priznaje da nije sve o opasnoj materiji imaju sve njihove sastojci navedeni, ali ako stilisti iskustvo zdravstvene probleme koji sumnjaju da je rezultat formaldehida, trebaju prijaviti svoje poslodavce. "Formaldehid moraju biti označeni ako je u proizvodu na 0,1% ili više (kao plin ili u otopini), ili ako je proizvod oslobađa formaldehid iznad 0,1 dijelova formaldehida na milion dijelova zraka." (US Department of Labor)

load...

4. Ako stilisti odlučite koristiti proizvode koji oslobađaju formaldehid, moraju instalirati ventilacija sistemima, koristite niže postavke topline na udarac sušilice i ravnim šipkama, ponuda stilisti respiratora, post znaci da upozoravaju klijente prisustva formaldehida, i educirati zaposlene koji mogu doći u kontakt s proizvodom.

U suštini, upozorenje "ne zabranjuje" korištenje formaldehida, ali to postaviti neka ograničenja. Izvan SAD-a, međutim, nekoliko zemalja poduzimaju mjere da se u potpunosti ukloniti opasne keratina tretmana sa tržišta. Prema Europa poslova, sljedeće zemlje su zabranile specifične keratin tretmane:

1. Francuska: dlake proizvod tretman BHOME, Socap Professionnel Pariz, Nanokeratin sistem

2. Njemačka: Četiri različita keratin tretmane po Coppola

3. Irska: Coppola, Globalni keratin, i Marcia Teixeira

4. Portugal: Alter Ego

5. Holandija: Chenice

Nažalost, lista se tu ne zaustavlja. 26. Oktobra 2010. Godine, Health Canada izdao savjetodavno navodeći da je brazilski Blowout sadrži 12% formaldehid i ne treba koristiti. Od tada, Health Canada je radio da zaustavi distribuciju rješenja.

Će Sjedinjene Države slijede svoje vodstvo? Koje su vaše misli?

load...