Nove tretmane za ispravljanje ravnoteže kose | BA.inspinre.com
Šminka

Nove tretmane za ispravljanje ravnoteže kose

Nove tretmane za ispravljanje ravnoteže kose

Mnogi kovrdžave devojka tražili daleko i široko načine za upravljanje joj mane. Međutim, u ne tako dalekoj prošlosti, kada je otišla u salon da joj kosu ispravio, ona je imala samo dvije opcije usluga: tradicionalni Relaxer ili japanski tretman za ispravljanje.

Ali, onda, gotovo preko noći, "keratin", postao je krilatica u kovrčava djevojka svijeta. Ovaj novi ispravljanje kose tretman, poznat nam daje kovrdžav ravno brave koji traju mjesecima, postao je novi trend u teksturi.

Međutim, žiri je još uvek na sigurnost postupka, i za klijenta i stilista. Ipak, "život mijenja" kovrča-borbi "koristi stalno mami žene svih tekstura i tipove kose u da vidi šta je gužva radi.

Keratin: Zvezda je rođena

load...

Za kompanije, tajming je bio savršen da se uvede nove prihode stvara usluga izgrađena na potrošača (to smo mi!) Snažnu potražnju za dramatične, trajne rezultate. Tako je, na desetine novih brendova pojavila, svi prodaju svoje vlastite varijacije liječenja keratina ispravljanje.

Ova prva generacija "brazilski" Keratin tretmani su formulisana da traje tri do četiri mjeseca i došao na nevjerovatnih 400 € po tretmanu.

Brendovi Pokretanje Smoothing tretman Formulacije

 • Uživajte Keratin Smoothing tretman
 • GK dlake Light Tame i Light Wave
 • Gloss Moderne
 • Tela Beauty Organics
 • Zerran Reallisse
 • Cadiveu SAD Acai Therapy
 • Joico malo Smoothing tretman (72 sata)

Proizvođača tih proizvoda i njihovih naučnika objavio da zameni keratin u kosi mogao restrukturirati i rekondicioniranja naše teksturom kose vlakna, dopunjavanje rupe i praznine u vratilo kose uzrokovane kemijskih usluga i ekoloških faktora, a da bi proces mogao čak i ispraviti kosu kada je formula je "zapečaćena u" s ravnim željeza zagrijati na 450 stepeni.

Pored veliki potrošač buzz o ispravljanje kose terapijskih mogućnosti talas sigurnosti pitanja i zabrinutosti od potrošača, salon profesionalci, udruženja i konkurentne marke slično. Većina su bile usmjerene na razine formaldehida pušten kada je rješenje obrađuje visoke temp pegle. Kao odgovor, u kategoriji je značajno i kompetitivno evoluirao u 2011. Godini, pretvara u zaglađivanje tretmana.

Značajni Changes:

 1. Jedan brend sada može ponuditi meni različitih formula za različite tipove kose ili "snage" rezultata.
 2. Obrazovanje, oba salon profesionalaca i kovrdžav, postao je ključna za ozbiljne igrače u segmentu.
 3. Neke marke su pala "brazilski" zajedno sa ime ili opis usluge.
 4. Polutrajna formulacije dizajniran da traje samo četiri do šest nedelja su u porastu u popularnosti. Oni se mogu preklapati sa svake aplikacije, a do optimalnog potencijala nakon 2-4 aplikacija.
 5. Mnogo drugih sada fokusirati na marketing od najniže do ne-formaldyde (ili bilo -aldehyde) ispravljanje kose alternative tretman, sa minimalnim iritantan mirisa i pare.
 6. load...

Čak i kompanije koje biraju da ne uđe u kemijski servis carstvo ravnanje pokreću malo, uzeti-home izglađivanje proizvoda za nas kovrdžav, neke koristi keratin, a neke pozicioniran da stvori slične, iako kratkoročni efekt (do 72 sata, za primjer).

Na Cosmoprof Sjevernoj Americi u Las Vegasu, mnoge nove generacije zaglađivanje tretmana su bili izloženi, uz marketing i obrazovanje timova pokazujući svoje najnovije inovacije. Od Long Beach Orlando, brendovi pokazao njihovu sigurnost certifikate stilistima na izložbama kosu.

Razlika Makers

Dakle, u čemu je zapravo razlika između tradicionalnog ispravljanje kose tretman (koji ostavlja linija razgraničenja) i tretman ravnanje?

Prema kompanije poput američke kulture, koja se bavi proizvodnjom Jednostavno Smooth, ravnanje tretmani rade sa zanoktice, ne korteks kose. Bez kose obveznice su slomljeni ili restrukturirane i, sa svojim molekularnim tehnologijom obveznica, Jednostavno Smooth keratina tretmani mogu pružiti klijentu sa glatkim, uređaj, kovrča bez finiš dok 16 nedelja i smanjiti svakodnevni sušenja i vrijeme stajling na pola.

"Jednostavno Smooth Keratin tretmani mogu se prilagoditi za pojedinačne klijente, i raznovrsna na istom klijentu čije se potrebe razlikuju od zemlje do kose", kaže Doreen Guarneri, suosnivač njegu kose američke kulture. "Mi nudimo sve različite snage i svi su u odnosu na način života i financijske prioritete -. Neki klijenti čak samo žele tretman učinio za jednodnevnu posebna prilika"

Drugih proizvođača kao što su Tela Beauty Organics vjeruju isti proces ravnanje se može učiniti pomoću botaničkog, prirodne i organske sastojke zajedno sa keratin. Prema Tela Beauty Organics tvorac Philip Pelusi, postoje dva dijela koji čine njegov Phyto-Keratin Smoothing tretman Blow Out: Hydro-napunjeno Pelusi Ceramide kompleks, koji pomaže popravak oštećenih lokaliteta u kosi sa svojim lipida sistem za hidrataciju, i spoj organskih biljaka poput Preslica, Reishi gljiva, Sprouted soja, crvena kadulja, Čičak, Aloe i lavande.

"Do sada su sve kovrče upravljanje je površinski mudar i urađeno sa silikonima", kaže Pelusi, "Naša misija u Tela je bio da se stvori sastojak koji će raditi kao silikon, ali biti prirodno kao moguće."

"Misli na naš tretman kao vrlo intenzivan duboko uređaj", dodaje on. "Mi nudimo dvije različite verzije: jedna je za kovrdžava klijente koji žele biti u stanju nositi svoju kosu i ravne i kovrdžave; a drugi je za klijente na drugoj strani koji žele biti u mogućnosti da ugasiti svoje kose, a ne brinuti o fly-a-načine ili kovrdžanja. "

Farouk Systems ove godine pokrenula svoj CHI Enviro Smoothing tretman da se plasira na tržište kao potpuno bez formaldehida i siguran za klijente i stilisti. Ona se sastoji od aminokiselina, bisera i svile.

U aprilu, Pravana je pokrenula Perfection SmoothOut - formula patentirani koji obustavlja interne i teksture memorije kose. Nježna formula savršenstva omogućava za čišćenje i boje usluge koje treba obaviti odmah nakon tretmana SmoothOut.

I ove godine, brazilski Blowout pokrenula Brazilski Blowout ZERO, u odgovoru na zabrinutost javnosti zbog sastojaka u svom originalnom ispravljanje kose tretman. Novoj formuli obećava da će i dalje glatko, de-kovrdžanja i stanje kose, ali bez traga formaldehida. Umjesto toga, on je rekao da uključuje različite aktivne sastojke, glikolna kiselina, zajedno sa novim mirisom.

Final misli

Jedna stvar je jasna: sada kada kovrdžav i stilisti podjednako okusili prednosti novih mogućnosti liječenja ispravljanje kose, oni su navučeni. I brendova naporno rade kako bi se osiguralo oni razvijaju tehnologije koje pružaju najbolji i najsigurniji opcije na raspolaganju.

load...