Nosi kosu u tuš kabini | BA.inspinre.com
Šminka

Nosi kosu u tuš kabini

Nosi kosu u tuš kabini

Wavies trebaju biti posebno oprezni kada stajati pod mlazom vode. Ako je pritisak vode u vašem tuš previše snažan, može ostaviti kosu tražim mlitavo kada izađeš.

S druge strane, potok vode izlazi presporo ne može temeljito isprati uređaja, što je rezultiralo u talasima koji izgleda opterećena.

Naravno, to nije samo valovit djevojaka koje imaju problema s pritiskom vode. Problem postoji za sve tipove kose. Međutim, pošto tip 3 i tip 4 cure često imaju deblje glave kose, mogu koristiti posebno bizarno, ali korisno, alat u tuš kako bi zaštitili svoje teksture: za kosu mreže.

Pridružite se diskusiji: CurlTalkers o kosi Nets

Premisa iza pomoću mreža za kosu pod tušem je u tome što pomaže u održavanju teksture nesmetano iz prevelik pritisak vode. Drugim riječima, ako imate tuš velikim pritiskom, koristeći neto kosa će vam pomoći zadržati svoju kosu na mjestu, bez ometanja rotora obrazac, tako da možete doživjeti više teksture i manje kovrdžanje.

load...

Iako je ishod zvuči idealno, wavies često zamke u kosi neto upotrebljivost carstvo.

Waves & Nets se ne miješaju

Mnogo informacija kovrčave kose vani fokusira na one sa lokne ili uvojke (tip 3) ili coily (tip 4) kose. Iako ove informacije mogu biti korisne za djevojčice sa super kovrče, oni sa talasaste kose se pitaju šta mogu da urade. Jedan takav savet je sugestiju koristeći mrežicu za kosu pod tušem, koji ne ostavlja prostora za wavies da otpetljati i može dovesti do mat nered.

Wavies često moraju biti u mogućnosti da se prijave velike količine uređaja i otpetljati prstima ili širokim zubima češalj pod tušem. Sa mrežicu za kosu, ovo je očito nemoguće. Povrh toga, mreže za kosu mogu samo da se ugibaju sa težinom vode od valovite kose ima tendenciju da bude lagan, koji bi radije pobjedi svrhu koristeći jedan. Osim toga, male pramenove kose koji dolaze kroz rupe u mrežicu za kosu dovodi do neposlušnu kosu kada wavies izađem iz tuša.

Kosa Neto Alternative za Waves

Jasno vam je da morate biti blag sa svojim valovima pod tušem tako da ne ometaju talasasta, ali mreže za kosu su potpuno ne dolazi u obzir. Što možete učiniti umjesto toga?

Pokušajte cupping kosu s obje ruke prije nego ga držite pod vodom. Ovo će osigurati da je pritisak vode ne forsira svoju kosu u neprirodnom položaju, stvarajući pritisak na valovima. Umjesto da stoji direktno pod tušem da isprati kosu, pokušajte ispred potoka i naginjanje glave naprijed, a zatim isperite kosu u rubrikama.

Jeste li pronašli nikakve dobru kosu neto alternative? Javite nam u komentarima ispod!

load...