Neizbežna šteta na putu kose | BA.inspinre.com
Šminka

Neizbežna šteta na putu kose

Neizbežna šteta na putu kose

Kada ste oduševljen za njegu kose i posvećen zdravom putovanje kosa može biti teško biti objektivan o vašoj kosi. Lako je govoriti o stvarima koje bi kosa zdrava kao blag rukovanje, dobra uređaja, i niske manipulacije, ali ako su to jedine stvari koja je bila bitna, svačija kosa će raditi sjajno. U stvarnosti, bez obzira na pedantan naporima da raste dug, gustu kosu, mnoge žene i dalje bore za održavanje dužine i do svoje druge ciljeve kosu. Se otarasiti dužine prepreku ili zaustaviti uporan lom morate shvatiti jednu važnu stvar: Šteta je neizbježno. Ako vaša kosa ne napreduje to znači da budu oštećeni brže nego što može da se oporavi. Mnoge prirodne žene već podalje od topline i kemijskih tretmana, ali mehanička oštećenja još uvijek je problem i to može biti teško prepoznati.

Rukovati s oprezom

Svaki put se krećete ili dodirnuti kosu, slojeve kutikule svakog Strand trljati se jedni protiv drugih i izazvati sitne ogrebotine, slično kao i ogrebotina. One male ogrebotine ne može utjecati na to kako vaša kosa izgleda ili misli, ali oni su uvijek tu. Ako trljati i povući svoju kosu, a zatim slijede sa češalj ili četku, ti si sebi puno stresa na vaše kose u jednom trenutku. Da, postoje neke žene koje mogu češlja i operi kosu cijeli dan bez problema, ali one žene obično imaju debele pramenove i vrlo malo (ako ih ima) Kinks ili namotaja. Finije niti lakše razbiti nego deblje pramenove, a čini se da mnogi African American žene imaju tanku kosu. Pored toga, kinky kosa je sama po sebi porozan što znači da je kinky kosa je automatski krhkija od drugih vrsta. "Šteta sklon" je stvarno blago rečeno kada se opisuje African American kose.

load...

Što duže kose, gore štetu

Bez obzira na tip kose, duže kosu dobiva, više zahtjevnije će biti. Do ramena kosa je već stara oko 2 godine tako da bilo slabosti u kosi redovno održavanje će početi da se pokaže, kao i loše navike počnu da sustigne vas kao i vi dobiti stariji. Ako udario plato u zdravom putovanju kosu, dobiti najmanje ½ inča prekinuti od strane profesionalnog, zaustaviti pranja kose (ako ste to radi), i primijeniti tretman rekonstrukcija svake sedmice ili dva. Šta god da radiš, jednostavno ne napraviti grešku misleći da ste izbjegavali oštećenja kose. Jedini način da se izbegne šteta da ne diraju kosu kako raste iz vašeg vlasišta, a svi znamo da je to nemoguće. Ako volite svoju kosu, želite da je stil i pokaže svojom ljepotom. Nema ništa loše u tome. Ne bi kupiti prekrasna nova džemper i ostavili ga na polici cijelo vrijeme. Ono što bi bilo zabavno? Umjesto toga, morate ga nositi lagano, operite ga lagano, i dobiti male rupe popravio čim se pojave.

Kako se zadržati dužina? 

Ovaj post je napisao Nicole Hollis za CurlyNikki.

load...