Ne želite da budete frizer? Pokušajte trhologiju | BA.inspinre.com
Šminka

Ne želite da budete frizer? Pokušajte trhologiju

Ne želite da budete frizer? Pokušajte trhologiju

Kao frizera, treba nam da se obrazuju na trichology, tako da se osjećamo obrazovan i uvjeren rješavanje problema vlasišta koji se javljaju u našim klijentima. Kada klijenti pitati o gubitak kose i iritacije vlasišta, želite da odgovorite tačno na njihova pitanja umjesto prikrivanja problema sa lijep stil. Prilikom odlučivanja da li je trichology potvrda vrijedi investicije, razmislite o ovom tri prednosti.

Ćete naučiti kako dijagnosticirati različite vrste gubitka kose

Kada klijent ima ćelav patch, sada možete dijagnosticirati problem. Prvo pitanje koje pacijenti obično pitati je li stanje je trajno. Kroz program trichology certifikacije, od vas će biti obučeni da ispita vlasišta i naučite kako koža izgleda kada su prisutni folikula. Ako vidite folikula, znate kosa može rasti natrag. Kada folikula nisu prisutni i uništena, koža će izgledati sjajno i gladak. Tada ćete morati pažljivo objasniti klijentu da je gubitak kose u području u pitanju je trajno ili je uputiti dermatologu za liječenje ne iz vašeg domena.

load...

Ovaj proces zvuči jednostavno, ali postoje različite vrste gubitka kose koji izgledaju isto na koži glave, posebno ožiljci alopecija. Biti trichologist vam omogućava da naučite znakove i simptome svaki, tako da možete dati vaš klijent pravi dijagnozu. Davanje vaš klijent preciznije odgovore će im pomoći da izađete iz salona dostojanstveno umjesto beznađu.

Ćete se vjerovati kao stručnjak za kosu i vlasište u industriji

Vaša certifikacija će ohrabriti ljude da slušaju vaše preporuke i tražiti ste kvalificirani savjet o za njegu kose. Dr. Kari Williams kaže: "Trichology vas razlikuje od svog vršnjaka i otvara više vrata mogućnosti karijeru koja će vas odvesti izvan stolicu."

Jer gubitak kose je tako specifična, drugi frizera ili medicinski stručnjaci će vam poslati svoje kupce da vam za pomoć, jer znaju trichologists imaju dublje razumijevanje problema vlasišta i kada je to moguće može ponuditi tretmane za vraćanje kosu. Možete biti predstavljena na televiziji, časopisima, ili blogove za vaše vrijednosti informacije.

Nude alternativne tretmane na osnovu potreba klijenta

Prema dr Williams: "Ne možete ponuditi efikasnih tretmana u frizerskim salonima koji će se baviti problemima gubitka kose i vlasišta neugodnost kroz homeopatskih tehnike poboljšanje ko si ti kao profesionalni frizer." Ne možete tretirati gubitak kose na osnovu jedne size- odgovara-sve metode. Morate kreirati programe tretmana koji ispunjavaju različite potrebe svakog klijenta. Neki od ovih tretmana može uključivati ​​aromaterapija tematska tretmana, terapija laserom, masažu, i dodataka.

Kako možete počnete dobivanje trichology certifikat?

Prvo, potrebno je da istraži programe trichology koje vas zanimaju. Dr. Kari William preporučuje kontaktirati šef programa ili jedan od vodećih instruktora: "Uvijek je lijepo biti u stanju da razgovaram sa nekim i postavljaju pitanja o programu, njegovim ciljevima, a ono što ćete dobiti od uzimanja svojim tokom. Postoji toliko mnogo novih programa koji se razvija kao i, tako da žurite za usporedbu šta kurseva nude. Najvažnija stvar koju želite da se iz programa je mogućnost da se ono što ste naučili i primijeniti ga u postavke salonu. Druga opcija imate je da proverite da li program ima neki oblik akreditacije kroz školu ili Medical Association. "Dr. Williams trenutno nudi online trichology certifikaciju kurs za salon profesionalce. Možete saznati više o programu posjetite www.trichologycertification.com. 

load...
load...