Napravio sam brazilski pucanj | BA.inspinre.com
Šminka

Napravio sam brazilski pucanj

Napravio sam brazilski pucanj

Pa, ja sam to! Nakon mnogo interne rasprave, istraživanja i vrlo uvjerljiv razgovor sa mamom iz moga sina škole koji se ispostavilo da je frizer, odlučio sam da je Coppola Keratin Complex tretman na moj tip 4a / 4b kosu. Bio sam vrlo sumnjičav o tzv brazilski tretman eksplozija, kao što sam čitao da sadrži formaldehid i nije bio siguran kako da me se tiču. Stilista, koji ću nazvati Joan uvjeravao me je da je sigurno, jer ona ne samo da je sama tretman, ona je također primjenjuju na teksturom kose svoje mlade kćeri. Ok... Naravno. Drugi problem je cijena. Većina prostora salona su gore punjenja od 250 €. Nisam htio da se granatira iz toliko keša, osim da je to sigurna stvar. Joan salon naplaćuje 150 € pa sam odlučio da idem za to. Najgore što se može dogoditi je da ću dobiti preskupi pucanja i smanjiti.

Proces

Prvo, Joan oprala kosu nekoliko puta da uklonite bilo koji proizvod borave. Dalje, ona primjenjuje rješenje. Ok... Evo je gdje se dobiva lukav, a kada sam shvatio da je ovo zaista hemijski tretman i zašto ponovo radim ovo ?! Tvrdnje da je ovo uporedimo na jednostavan tretman protein uređaj vrlo dovesti u zabludu. Ovo je hemijski tretman, narode. Miris je bio užasan. Moje oči spaljene, Joan oči spalio... Bilo je gore od bilo čega što sam ikad iskusila. Morao sam da sednem pod kosu s ovim rješenjem gori mojim očima 20 minuta. Nakon što je udarac sušeno moju kosu onda je flat-ispeglao. Morao sam da bi moja kosa ravna, čak ni najmanji bend, za 3 dana, što je mučenje kao moja kosa je kratko. Moje vizije slatka pixie za 3 dana su razbijeni. Pustila me je malo zavoj u njoj na dan dva, pa sam otišao kući tog prvog dana i sakrio. Tri dana, jedva sam čekao da operem kosu.

load...

The Big Reveal

Ujutro četvrtog dana, oprala sam kosu i odmah osjetio razliku u teksturi. Bilo je lakši, mekši i rotora je malo labavija. Stvarno mi se sviđa rezultat tretmana. Jedina mana je pronalaženje prave proizvode. Teška gelovi koje sam koristio su sada preteške, ali mi je kosa i dalje treba više od miša ili serum. Ja i dalje eksperimentira sa svojim proizvodima narkoman zalihu pronaći pravu kombinaciju proizvoda. Nedavno sam otišao u Dominikanskoj salon za pucanja i otkrio da je moja kosa ne ugasi brže i glatkije, a nije se vratiti tako brzo kao što je bilo prije tretmana. Pošto ne nosim kosu ravno, to nije bila velika briga, ali definitivno lijep bonus. Moj glavni cilj je bio kosu koja stilu i sušene u manje vremena, a to je upravo ono što sam dobio.

Neki Prednosti i mane

Pros

 • Moja kosa suši u deliću vremena da se koristi za.
 • Moje pregib uzorak malo labavija i moja kosa osjeća lakšim i glatko.
 • Tretman traje 3-6 mjeseci. Rudnik je u skoro 2 mjeseca i pokazuje malo znakova nestaje.
 • Keratin tretman je polu-trajno, tako da jednostavno raste-no novi rast mogao nositi.
 • Cons

 • Cijena-usluga uglavnom košta 250 € i više
 • To je dugotrajan-to je 2 ½ sata od početka do kraja.
 • To je definitivno hemijski proces tako vaša kosa je hemijski mijenjati.
 • Za puristi tamo, ovo nije za vas.
 • Kompanije formaldehida mnogi pokušavaju umanjiti ovo, ali to je kritična sastojak u procesu koji se veže na proteine ​​na kosu, po WebMD (vidi članak ovdje). Ne vjerujem da je "bez formaldehida" hype... Nisam gori oči od proteina!
 • Zaključak: Da li ja to opet? Žiri je i dalje van. Stvarno mi se sviđa osjetiti moju kosu i da je to tako brzo suši, pogotovo sada kada smo u zahlađenje. Da, to je skupa usluga, ali to traje dugo vremena, pa čak i duže ako koristite proizvode za održavanje preporučene od strane kompanije. Osoba koja prodaje u Ulta Ljepota mi je rekla da je ona ispruži tretmana godišnje pomoću Proizvodi za održavanje tako da sam odmah kupili Coppola Keratin Complex uređaj (koji je super, usput) i da će koristiti Keratin Complex Infusion sledeći put sam ispraviti jer će pojačati keratina. Formaldehid je problem za mene. Pomisao na podvrgavanje sebe da gori oči 2½ sata zbog ljepote je stvarno ne razlikuje od oozing vlasište opekotine sam izdržala od Relakseri koje su me postavili na moja prirodna put za početak. Postoji tona novih proizvoda na tržištu sada koji sadrže keratin koji su dizajnirani za jačanje i glatke kose bez formaldehida, tako da će vjerovatno biti put da uzmem.

  load...
  load...