Na kraju, istina o kosa od kosti | BA.inspinre.com
Šminka

Na kraju, istina o kosa od kosti

Na kraju, istina o kosa od kosti

Ovo je uobičajena rasprava za Naturals, posebno onih koji su prethodno tretirane kose hemijskim Relaxer ili texturizers. Naturals su spekulisali o mogućnosti da kemijskih tretmana nekako oštetiti ispod površine! Bez dokazanu podataka podržavati takve špekulacije, stručnjaci su opovrgnuta teorija. Kada govorimo istinu o krasta kosu sa Dr. Linda Amerson, doktor trichology i stručnjak za poremećaje kose i vlasišta, ona iskreno kaže: "Ne postoji takva stvar." Ona se, međutim objasniti što bi se moglo događa sa navodnim krasta kose, a po svemu sudeći to ima veze sa stanjem kože glave.  

"Kosa raste iznutra, a najbolji način da se hrani vlasište za zdravu kosu je kroz zdrave ishrane. Međutim, vlasište se mogu oštetiti zbog frizure izbora, au nekim slučajevima i kemikalija, ukoliko se nanosi previše često ili nepravilno što dovodi do poremećaja vlasišta koje mogu utjecati na teksturu dolaznog kose. "- Dr. Linda Amerson.

Drugim riječima, to nije samo upotreba hemikalija koje je izazvao teksturu kose koje će se promijeniti, već kroz oštre tretman vlasišta.

Evo još nekoliko pitanja koja smo pitali Dr. Amerson:

load...

Dr. Amerson A mikroskopske analize je potrebno da se vidi šta se ne vidi golim okom. Tematska tretmani mogu biti potrebne.

Dr. Amerson: Kada je skalp stanje, ulja može biti od pomoći na osnovu stanja. Ako ne postoji stanje prisutan, onda ulja nisu potrebni, međutim suho vlasište mogu imati koristi od prirodnih ulja. Određivanje koji ulja su potrebne da se izabere od slučaja do slučaja.

Svjestan stajling

Da li krasta kose postoji, nije bitno. Ono što je bitno je da se s pažnjom nepravilno kose, možete oštetiti kožu glave i na kraju kosu. Prije nego što odaberete novi stil za kosu prvo procijeniti da li taj stil odgovara vašim teksturu kose. Na primjer, Marley preokreta ne može biti odgovarajući izbor za tip 1, tip 2 i stvarno labave tip 3 pregib obrasce, jer oni obično imaju glađe teksture kose, iako preokreta su savršeni za tipove tip 4 kose. Kada koristite proširenja, uvek koristite za kosu koja odgovara vašem teksturu za sprečavanje prekomjerne trenja zanoktica. Isto tako, možda ne bi bilo mudro za tanku kosu da koriste visoke ili česte metode toplinskim oblikovanjem u odnosu na deblje ili grublji tipove kose koji su dokazali da izdrži to bolje. Jednako važno je zdrava prehrana, bogata proteinima, voće i povrće koje povezuje njegovanje krvi koja opskrbljuje folikulu dlake.   

Oduzmi

Briga za kosu i kožu glave iznutra, s obzirom da je delikatan i jedinstvene kvalitete. Vaši rezultati su zagarantovani da govore sami za sebe! Ako sumnjate vlasište oštećenja ili poremećaja, zakazati konsultacije sa svojim lokalnim trichologist za konsultacije kako bi dobili odgovore vam je potrebno. 

Dakle, da li misliš da je tvoj skalp je u dobrom stanju? 

load...