Na 3 načina se borim protiv suve i svrbežne glave | BA.inspinre.com
Šminka

Na 3 načina se borim protiv suve i svrbežne glave

Na 3 načina se borim protiv suve i svrbežne glave

Ulje čajevca ima velike prednosti. Ja volim da ga koristim dodavanjem na moj šampon. Možete tražiti šampone s njim kao sastojak. Evo nekoliko prednosti ulja čajevca:

  • Ona ima snažan antibakterijski i anti-upalni svojstva koja pomažu u lečenju svrbež vlasišta
  • Ona vlaži kosu i vlasište. To je jedan od najboljih rješenja za suho i svrbi vlasište.
  • Pomaže riješi mrtvih nagomilavanje ćelija kože i prljavštine na koži glave koja stvara bolje okruženje za zdrav rast kose i zdravlje vlasišta

Važno je napomenuti da morate uvijek razrijediti ulje čajevca prije nanošenja ga na skalp!

Sirće

Jabukovog sirćeta (ACV) je odličan prirodan način da se oslobodi peruti, suho vlasište i naslage u kosi kao dobro. Jabukovo sirće sadrži enzime i svojstva koja djeluje kao fungicid i sredstvo za čišćenje u isto vrijeme. Kiselost jabukovog sirćeta mijenja pH vašeg vlasišta zauzvrat ubija gljivice koja uzrokuje Icky perut, suha i svrbi vlasište. Kada počnem primjetiti ogromne količine peruti, volim tretirati mojoj kosi sa jabukovog sirćeta ispiranja. Ja miješati pola šoljice jabukovog sirćeta sa pola šolje vode. Ja obično samo staviti u sprej bocu i poprskati po mom kose i vlasišta. Pobrinite se da razrijediti sa jednakom vode ACV, to je vrlo kisela. Ja koristim kapa za tuširanje, pustite ga da radi 15-30 min. A zatim isperite ga odmah. Ova tehnika obično se bori protiv peruti dobro.

load...

Kokosovo ulje

Cues muzike.... "Ja sam zaljubljena u coco" "Ja koristim da o svemu" Ok Ja sam gotov! Zaista koristiti kokosovo ulje za sve, iako!

Kokosovo ulje je jedan od najviše koristi ulja i također služi kao lijek za suho vlasište. To pomaže da se vratiti vlagu u vlasište i pomaže u sprečavanju kosu postane suha i peruta. Ja obično umasirajte ulje na skalp, pustite ga da radi 30- 45 minuta, a zatim isperite (pre-poo).

Šta ćete koristiti na svom skalp tokom hladnijih mjeseci do pomoći u borbi protiv suhoće?

Ovaj članak je napisao Michelle Thames od HappilyEverNatural.com i objavljen na CurlyNikki.

load...