Može li proizvodi stvarno učiniti kosu kosu? | BA.inspinre.com
Šminka

Može li proizvodi stvarno učiniti kosu kosu?

Može li proizvodi stvarno učiniti kosu kosu?

Kovrčava djevojke su često u potrazi za novim načinima za unapređivanje našoj definiciji uvijanje. Vidimo proizvode, tretmane i hacks koji obećavaju da naše kose curlier, ali šta oni zapravo rade? Hajde da pogledamo šta Stalni, pregib aktivatora i pregib pojačivača uradila sa kosom, tako da možete odlučiti što, ako ga ima, to su prava stvar za vas. 

Stalni

Stalni su strahovito napredovao od svoje vrhunac u 80-im. Stvarni definicija Perm "frizuru proizvodi postavljanjem kosu u talasima ili kovrče, a zatim tretira sa hemikalijama, tako da stil traje nekoliko mjeseci." Od svih proizvoda koje ću govoriti o, Stalni su najviše dugotrajna rješenja, kao što su prošle dok se kosa raste iz i smanjiti. Za razliku od Stalni iz 80-ih godina, sada postoje mnoge varijacije i možete prilagoditi koliko pregib definicije i volumena želite s njima. Stalni i danas ne ostavljaj za kosu kao neposlušnu kao 80-verzije uradio. Od perming kosa je kemijska uslugu, to će oštetiti kosu u određenoj mjeri, tako da je važno da pažljivo tretirati kosu, koristeći duboko uređaja i ide lako s topline. Stalni su također predložio da se samo da na prethodno neobrađene i UNCOLORED kosu, jer koristi previše kemikalija može dovesti do lomljenja kose. Ako je vaša kosa već oštećena ili ne i najzdravija, a zatim dobiti trajnu bi vjerovatno pogoršati problem, a ne što vaša kosa izgledati bolje. Također je vrlo savjetuje da ode u profesionalni, a ne pokušavati perming kosu sebe, jer to dovodi do previše prostora za pogreške. 

load...

Curl aktivatori

Pregib aktivatori pomoći za podršku i poboljšati pregib obrazac već imate. Ovi su napravljeni za ljude koji već imaju stabilan pregib obrazac za kosu. Oni mogu povećati definicija u određenoj mjeri, ali realno ako imate 2B kosu, to neće magično pretvoriti vaš talase u 3C uvojke. Ako imate ravnu kosu, a zatim i pregib aktivator neće učiniti vašu kosu kovrdžava. Curl aktivatori se obično koriste za tip 3 Curls. Curl aktivatori obično ne nudi nikakvu čekanju i imaju za cilj da se u slojevima ispod proizvod holding, kao što je gel. Čest sastojak u svim pregib aktivatora je glicerin, a vlažilac koji pomaže privući vlagu na kosu. Curl aktivatori možete dodati sjaj i mekoću kose i pomoći u sprečavanju protiv loma. Kada perete kosu, ako ne ponovo prijaviti rotora aktivator, bilo povećan definicija ste možda vidjeli od dana pranje kada ste se pregib aktiviranja proizvod će nestati.

Pogledajte ovaj popis 10 Preporučena Curl aktivatora.

Curl deminera / Enhancers

A pregib za definiciju, ili pregib poboljšivač se najčešće koriste oni sa wavier i labavije Curl Definition. Curl deminera može povećati uvijanje definicija i grudica, ponekad imaju držanje i može pomoći u frizz. Mnogi pregib deminera sadrže proteine ​​stapa da pomogne u jačanju kose i postavite kovrče. Kao pregib aktivatora pregib deminera su vrlo privremeno i bilo povećane definicija vidite će biti izgubljeni sutradan pranje ako ne ponovno nanijeti proizvod. Magnezijum sulfata, koja nije sulfat poput čišćenja sastojak izbjeći, je čest sastojak u mnogim pregib deminera. Magnezijum sulfat je zapravo Epsom soli (kao što smo stavili u kupkama za upale mišića) i to je poznato da poboljša uvijanje definicije. U zavisnosti od toga kakav čekanje želite, neki mogu koristiti uvijanje deminera sam, dok su drugi bolje slojevima pod čvršća proizvod holdinga. Jessicurl je Rockin 'uvojke Styling napitak je moj omiljeni pregib definirac ali sa visokim poroznost, vrlo kovrčavu kosu, volim da se sloj ispod čvrsto držanje gel, kao što su Spiralicious Gel Jessicurl a.

load...

Pogledajte u Top 10 Curl definirajući proizvoda.

Da sumiramo, Stalni hemijski mijenjaju kosu i može se koristiti na bilo koji teksture za povećanje Curl Definition mjesecima. Curl aktivatori koriste "Tip 3" kovrdžav koji su u potrazi za vlagu i sjaj i često ne sadrže čekanje i uvijaju deminera koriste gubitnik ", Tip 2" wavies da pomogne privremeno povećaju svoju definiciju pregib bez ikakvih kemijskih oštećenja.

Proizvodi kao što su uvijanje aktivatora i pregib deminera neće promijeniti svoju kosu od tip 2 do Tip 3, ali mogu sigurno pomoći kosu čekanje pregib ili val obrazac koji ti imaju i spriječiti ga od odvajanje u nedefinisan frizz. Ono što odlučite da koristite zavisi od toga da li želite koristiti kemikalije na kosu ili ne, i vaš tip kose.

Ne znam šta tvoj tip kose je? Uzmite naš kviz!

Izvori

Https://www.quora.com/What-is-the-difference-between-curl-activators-curl-setters-and-curl-enhancers

Https://www.quora.com/Will-a-curl-activator-give-me-curly-hair

Https://www.naturallycurly.com/curlreading/curl-products/10-curl-activators-that-wont-dry-you-out)

Https://curltalk.naturallycurly.com/discussion/139932/curl-definers-vs-curl-enhancers

Https://www.jessicurl.com/curly-care-center/about-ingredients-we-use

Https://www.jessicurl.com/curly-care-center/about-ingredients-we-use

load...