Može li proba gline zaista olakšati kosu? Pokušao sam | BA.inspinre.com
Šminka

Može li proba gline zaista olakšati kosu? Pokušao sam

Može li proba gline zaista olakšati kosu? Pokušao sam

Imam 20 inča vrlo coily kosu pa sam imaju tendenciju da idu na tretmane za kosu koji dodaju klizanje da mi je kosa lakše upravljati. Na mom iskustvu, otkrio sam da gline maske imaju tendenciju da rade suprotno. Odlaze mi kosu osjećaj skinuli, upletena i overwashed.

U stvari, prvi put sam koristila maska ​​od gline na moju prirodnu kosu, proveo sam dobrih sat vremena ili tako pranje ga. Ispostavilo se da to nije bio rafinirani tip koji se može koristiti na kovrdžave kose i tako komade je dobio zaglavi u između mojih lanaca. Nepotrebno je reći, to nije bilo zabavno. To je ostavio mojoj kosi osjećaj, a oduzeto - možda zato što sam koristiti nerazrijeđen jabučni ocat kao svoju bazu. Moja kosa nije ispalo kao YouTube tutorial sam tako oduševljeno emulira. No, moj kovrče nisu "iskakanje" i ne, kosa mi nije bila sjajna. Umjesto toga, izgledalo je dosadan, beživotan i opterećena. Osjetio sam da mi je jedno iskustvo sa gline je isporučio manje nego što sam očekivali. Osećao sam se kao da gline maske su samo ne za mene, ili tako sam i mislio.

load...

To se promenilo nedavno, kad sam naišao Carols ćerke Rhassoul Clay omekšavanje maska ​​za kosu. Ovo je jedan od četiri proizvoda u novu seriju Carol kćerke proizvoda za "prezauzeti i overwashed" kosu.

Na mom navedenih iskustva sa glinom maske, koristeći Rhassoul Clay kao osnova za zasnovan "prezauzeti i overwashed" kosu čini prilično kontradiktorno, zar ne? Pa kako je onda da je ova formulacija se razlikuje od mog DIY jedan?

1. Dobru kombinaciju ulja

Sada se kako sam rekao da je moja kosa preferira tretmani za kosu s kliznim? Pa, ulja dodati puno klizanja na uređaj tretmana. Carol kćerke Rhassoul Clay ima shea maslac, suncokret ulje, arganovo ulje, vitamin E ulje i sojino ulje u svoje formulacije. Ova ulja pomažu da kosa savitljiv.

2. Dobru kombinaciju Emolijensi

Na listi sastojaka uključuje cetearil alkohol i behentimonium klorida. Sada ne biti razočaran činjenicom da sadrži alkohol. Neki alkoholi su zapravo dobri za kosu. Cetearil alkoholi su ovlaživači i oni su poznati da omekša kosu. Oni pružaju klizanja (da ta riječ opet!) Na naše omiljene uređaja, što nam omogućava da otpetljati kosu bolje. (Aha! Nije ni čudo što ovaj proizvod može samo raditi na moju kosu.)

3. Voda + Aloe Vera Juice Dodajte Boost od vlage

Moja prirodna kosa je sklona suhoća, tako da za mene, to je imperativ da je bilo koji proizvod koristim ima vodu kao svoj prvi i najistaknutiji sastojak. Aloe vera sok je također odličan izvor vlage. Mnogi zdravstveni naučnici slaviti ga za svoje antioksidans i anti-bakterijska svojstva.

Moji rezultati

Otkrio sam da Carol kćerke Rhassoul Clay je bio blag na moj tip 4 coily kose. U odnosu na sve namjene suho Bentonit gline da ću prethodno isprobao na moju kosu, otkrio sam da Carol kćerke Rhassoul Clay primjenjuje više ravnomjerno duž moju kosu. Bilo je i puno lakše isprati i nisam imao da provede sati Oslobađanje komade gline iz moje niti.

Dok sam bio prilično zadovoljan mojim rezultatima, ja sigurno ne bi koristio ovu maska ​​od gline kao i moj nedeljni tretman. Našao sam da to nije bilo kao hidratantna neke od sveti gral duboko uređaja došao sam do love tokom moje kose putovanja. Ja bih, međutim, koristiti Carol kćerke Rhassoul Clay svaka tri ili više mjeseci da se ukine bilo nagomilavanje iz moje kose. Ova linija je formuliran za "aktivan život," pa ako vježbate ili redovno plivaju i imaju češće oprati kosu kao rezultat toga, možda želite da vidi ovo i pronaći frekvenciju koja radi za vas.

load...

Dakle, imamo ga, gline maske može dobro raditi na coily kosu ako su dobro formulisana. Važno je da se formulacije gline pravo. U ovom slučaju Carol kćerke Rhassoul Clay omekšavanje maska, glina se koristi u formulaciji je dobre razreda. Ali je također važno šta je još u miksu. Ulja, ovlaživači i dobri stari vode čini se da ide dug put u balansiranju na efekte sušenje gline.

Jeste li pokušali glinenu masku na kosu? Ako je tako, podijeliti svoje iskustvo s nama u komentarima ispod.

Dalje čitanje:

  • Glina maska ​​recept koji će dati svoj život za kosu
  • Rhassoul Clay vs. Bentonit Clay
load...