Možda imate toplotnu štetu (i jednostavno ne znate) | BA.inspinre.com
Šminka

Možda imate toplotnu štetu (i jednostavno ne znate)

Možda imate toplotnu štetu (i jednostavno ne znate)

Kosa je keratin koji raste iz folikula u vlasište. Vratilo kosa se smatra mrtav, a nije organ tako epidermisa. Kosa ne prolaze mitoze i izliječiti ako su oštećeni kao organ bi. Da biste vratili izuzetnu štetu zahtijeva jednostavno raste svoju kosu. Dakle, svi proizvodi za njegu kose su dizajnirani s namjerom očuvanja ili izmjenu kosu kroz održavanje i manipulacije stilu. Proizvodi za kosu stvoriti samo privremene popravke nije stalna.

Bilo da se peru, češljanje, stil, koristeći topline alata, kemijski mijenjaju, pa čak i opuštanje na suncu, kutikule kose je uvijek otvoreni za oštećenja, ali sigurno na različitim stopama i intenziteta u zavisnosti od uzroka. To ne znači da ne treba da zanima i uživajte u kosu, ali je važno da se uspostavi što kosa je kako bi se u potpunosti razumjeti kako da se brine za nju. Ne postoje pravila. Sve tipove za njegu kose su samo sugestije kako bi se bolje educirati i opremiti vas odvesti donose odluke o svojoj kosi. Sada idemo na štetu topline. 

load...

Šteta topline može biti kumulativno

Kontam. Prestao si ravnanje kosu prije tri mjeseca nakon ispravljanja to dosljedno za dvije godine. Pa, postoji velika mogućnost da ste obračunati štetu topline. Šteta topline ne mora da se manifestuje nakon jednog iskustva sa topline alata (npr fen, stan željeza, curling štapić). Za njegu kose je sve o očuvanju. Zanoktica je kosa se presušile malo (ili puno) u jednom trenutku, što obično zahtijeva ukrasi. Što više topline alata koje koristite, više oštetiti kosu doživljava. Ako vam ne ispravite kosu? Možete ako želite! Zabavi se! Učiniti ono što radi za vas, ali budite upoznati sa štetu koju vjerojatno ćete iskustvo.

Šteta topline se može dogoditi u samo jednoj upotrebi

Temperatura pitanja. Prema hemičara JC od prirodne Haven, "Ako zagrijati keratin na oko 215-235 ° C (419-455F) alfa spirala počinje da se topi." Kuvanje treba odrediti po širini niti. Grublje pramenove (šire u promjeru) imaju tendenciju da izdrži toplije temperature, dok je finije niti su manje šanse da dožive štetu sa nižim temperaturama. Taj jedan put ste koristili CHI stan željeza bez podešavanja temperature je dovoljno da uništi vaše kovrče jednom. Kada kupujete topline alata stalno ulagati u oblikovanje sa podešavanjima topline. Niko ne želi da bude prirodno pet godina i trajno uništiti njihovo uvijanje obrazac sa jednom prolazu. Većina ne prelazi 375-400 F.

Šteta Heat se manifestuje na različite načine

Šteta topline nije uvijek ravna kosa. Šteta topline može manifestovati kao gubitnik pregib obrazac, kovrča, ili čak pretjerane lomljenja. Moguće je da se potpuno skidaju zanoktice, čineći kosu nepodnošljivo porozne. Ako ste primijetili razliku u teksturi vaše kose (tj estetski i taktilno), onda to može biti pokazatelj oštećenja topline. 

Nema zagarantovan način da izbjegnete oštećenje topline

Opet, koristeći niže temperature topline smanjuje vjerojatnost, ali ne jamči neće doći do oštećenja topline. Kosa svako je drugačiji, čak i ako dijele isti pregib obrazac i širinu. Sve što možete učiniti je uzeti odgovarajuće mjere opreza.

Šteta Heat je nepovratna

Možete smanjiti ozbiljnost vaše štete topline pomoću sigurne prakse, ali ne postoji magičan proizvod, tehnika, temperatura, alat, ili režim u potpunosti spriječiti oštećenja topline, a kada se dogodi to je nepovratan. Trebalo bi uvijek duboko stanje i učiniti tretman protein nakon upotrebe topline alata. Ovo može poboljšati elastičnost vaše kose i pruži privremeno popravku kutikule kose a. Duboko uređaja i proteina tretmane neće garantovati pregib povratak i postoji velika vjerovatnoća da je vaša kosa neće osjećati ili ponašati isto.

load...
Jedini način da se ukloni šteta toplote rezanjem oštećene krajeve ili u tranziciji. 

Jedini način da se ukloni šteta toplote rezanjem oštećene krajeve ili u tranziciji. Ne zaboravite da je najbolji način da se pripremi za termičku stil je da se razjasni (ne ko-pranje), duboko stanje, nanesite odsustvo-u uređaj, a za zaštitu od toplote. Ne postoji ništa loše u uživanje u kovrče i istraživanje svoje mogućnosti, ali zapamtite da previše bilo čega nikada nije dobra ideja.

Pratite Natalie (na slici gore) ovdje:

Tiny Closet i Instagram

load...