Moje 6 faze su prirodne: od septembra 2018. do sada | BA.inspinre.com
Šminka

Moje 6 faze su prirodne: od septembra 2018. do sada

Moje 6 faze su prirodne: od septembra 2018. do sada

Prva faza: "A puna na Monet"

U to vrijeme mi je kosa i dalje je izgledao aiight. Od daleko je to bilo u redu, ali izbliza je to bio veliki ol 'nered. To je raskidanjem i tokom vremena počela da izgledaju tanko. (Provjerite da je čista situacija u Diznilendu. Nije u redu.) Pokušao sam da ga spasiti tako što redovnih ukrasi, koristeći topline zaštitnici ga umetnuti, babying, ali znao sam da treba da se smanji u nekom trenutku. 

Faza 2: Bantu čvorova

load...

U nastojanju da dam kosu toplote pauze, počeo sam raditi četiri ili pet Bantu čvorovima na polu suhu kosu. Ja sam već postaje vrlo nježan Relakseri (u osnovi texlax), ali je odlučio da se smiri na to. Ja sam tehnički u tranziciji iako nezvanično. Po mom mišljenju, samo sam se uzimanje "break".

Faza 3: Oh, pakao ne

Te noći sam upravo oprala kosu i uzimao Slika za praćenje moje ožiljke od akni. Ugledao sam mog mokre kose i prestravljena. Nisam imao pojma lom je to teška i odlučio da odrezati moje oštećene krajeve. Mislim, to mora da se uradi!

Faza 4: (nekako) veliki odrezak

Nakon Angelica odrezati oštećeni završava ostatak moja kosa je bila u redu obliku. Iako je bio naočit, imao sam taj strah da će rasti napolje i razbiti sve iznova. Nisam mogao uzeti taj rizik. "Možda Relakseri nisu za mene više", pomislio sam. Ja sam mnogo istraživanja i odlučili da se prirodno. Moja poslednja Relaxer bilo u novembru oko sebe i mi smo prvi kotlet u januaru. Krajnji rezultat je bio prilično urnebesno, pogledao sam se kao da sam dobila struja! Ništa strašno, Zakazala sam da se moja kosa pleteni unaprijed pa sam bio pokriven.

Faza 5: Roller setova

Nisam imao pregib obrazac događa u ovom trenutku i stvarno ne znam šta da radim sa kosom. To je bio najkraći je ikada bio i bez izlaska na rep sam se izgubio. U ovoj fazi eksperimentirao sam sa svakom vrstom valjka i svake vrste stila pjene. Bila je to borba. Nisam mogao dobiti cijelu sedmicu od setova štap koji spaja dva teksture je problematično, a pjene su stvarno sušenje. Nisam naučio važnost uparivanje pjene sa dubokim uređaj tako da sam petljao se veliki put.

Faza 6: Big kotlet # 2

Pa hajde da pregled: moj zadnji Relaxer negdje Nov 2014 oko, ja sam prvi kotlet u januaru 2015. Godine, a smanjiti ostalo, u septembru 2015. Godine Novembar je tako da čini punu godinu čitavog ovog procesa! Drugi veliki odrezak je jako teško, da budem iskren. I konačno imam kosu na dobro mjesto i ja zaista ne želim da ga izgubim. Sa druge strane, ja sam bio ograničen kada je u pitanju stil. I prilično morao valjak postavljen nakon roler i curl-poboljšanje proizvoda su radili samo na moj novi rast. Bila je to noćna mora. Nakon Big Chop # 2 moja kosa je bila sretna, zdrava, i raste mnogo brže. Bilo je teško uči kako se nositi sa svojim teksture ali ja smo se već naučili od njega. Ispostavilo se da mi je kosa super gusta i ne voli da mu se kaže šta da rade. (Slično kao i ja!)

load...

Bilo je potrebno mnogo pokušaja i pogreške, YouTube ne uspije, i epska napade frustracije, ali sam konačno našla proizvode i tehnike koje rade za mene. Ako želite malo smeha, ovo je moj Snapchata priča iz mog drugog brzo. Sam navedene sve moje režima ispod videa. Ako ništa drugo nije jasno, ostavite komentar ili pucati mi e-mail. Upozoravam vas, moj režima zvuči super OKP, ali veruj mi da nisu.

Moje režim

Redovito pranje i otići

Pre-poo s kokosovim uljem, šampon sa Cantu hidratantna krema za kosu, a zatim Herbal Essences Hello Hydration regenerator, isprati, bilo koji od ovih duboko uređaj pakete, isprati, više kokosovo ulje, više Hello Hydration kao odsustvo-u

Detalji: Herbal Essences Hello Hydration zaista dobro radi kao odsustvo-u, ali ja stvarno ne osjećaju ugodno proizvoda koji koriste na način da oni nisu bili namijenjeni da se koriste. Zabrinut sam za dugoročno korištenje ovog kao odsustvo-u i sam uplašen da ga sjedi na moju kosu predugo. Moje pranje i go obično ne traju dugo, tako da ga mogu koristiti za ovu situaciju, jer znam da ću vjerojatno biti vrlo brzo pranjem iz moje kose.

Co-pranje s namjerom da oprati i otići

Pre-poo s kokosovim uljem, ko-pranje sa Herbal Essences Hello Hydration, isprati, više kokosovo ulje, više Hello Hydration orCantu Coconut Curling krema kao odsustvo-u

Detalji: Bilo koja vrsta pranje i ide za mene obično se vrti oko Hello Hydration. Ako znam da ću uskoro imati vremena za ceo dan pranja, mogu koristiti Hello Hydration kao odsustvo-u. Ako ne onda idem za Cantu. To je odlično za aktiviranje kovrče i mi ne poludim poput Hello Hydration. (Pogledajte opis gore za Deets na "polude" faktor.)

Operite sa namjerom da se zaštitne stil

Pre-poo s kokosovim uljem, razjasniti sa dr Bronner je Pepermint Pure Kastilja tekući sapun, Cantu bez sulfata hidratantna krema regenerator, isprati, duboko stanju sa bilo koje od ovih paketa, isprati, više kokosovo ulje, Cantu Leave-in uređaj Repair Cream

Detalji: Zaštitna stajling za mene znači da moram početi sa super duper čisti vlasište. Volim da ulje skalp tokom sedmice, tako da je od ključne važnosti da počnem sa čistim škriljevca. Dr. Bronner je dobio kosa potpuno čista, tako da apsolutno da ga upariti s teškim uređaj kao Cantu. Ja ne volim da koristim Hello Hydration sa Dr. Bronner jer iako HH je sjajno za iznošenje vaše pregib obrazac, ja sam na ogradi o tome kako hidrira što zaista jeste.

Zaštitna stajling režim

Čine oko 10-13 "Bye Felicia" pletenice, ulje vlasišta s Jamajke crnom ricinusovo ulje svaki drugi dan ili tako, primijeniti Cantu Leave-In Cream do kraja, spavati u saten haube

Detalji: Moja go-to su perike i su nosi pakao iz Freetress Creta Girl. (Nosim ga u tom stilu post.) To je sintetski, ali ne boj se, to doba vrlo dobro i to ne previše sjajna. Ja prst češalj ga do njegovog super površan i gurnite ga na jednu stranu. Ako znam nosim periku za davno izostaviti perimetru moje kose iz mojih Bye Felicia pletenice. Noću stan okrenuti perimetar sa malo Cantu da zaštitim rubova. U jutarnjim satima imaju dovoljno pregib kako bi se uklapale s perikom.

Ovaj članak je napisao Jascmeen od Jascmeen.com i objavljen na CurlyNikki.

load...