Moj devakut na kinky, tip 4 kose | BA.inspinre.com
Šminka

Moj devakut na kinky, tip 4 kose

Moj devakut na kinky, tip 4 kose

Dozvolite mi da preokrenu prije postupka. Ja sam slušao mnogo o čuvenom DevaCut koja je stvorena od strane Devachan Salon za rezanje kovrdžave, coily i valovit Tresses. Rez je dizajniran da radi sa svojim jedinstvenim pregib obrazac i ova tehnika zahtijeva posebnu obuku. To je suho rez na kovrdžave kose. No ispravljanje i ne vlaženje. Vaša kosa se smanjiti na način da smo ga nositi. Svaki kovrčava djevojka zna vlažne kovrče izgledaju i ponašaju se drugačije nego suho kovrče, a svaki pregib ima svoj vlastiti um.

Ja sam imao nekoliko loših frizure dok sam bila opuštena. Ko nije? Ide sa teritorija da ako raste kosa na glavi na kraju ćete biti na primanje kraju loša frizura je. Pa, kosa raste nazad, tako da nema brige za većinu nas, ali izgleda kao velika stvar ako ste kovrdžave djevojka i dobiti lošu frizuru. Da, kosa raste nazad, ali da li ste videli šta loša frizura može učiniti? Naša kovrče su lukav, a ako ih ne možete smanjiti samo pravo frizuru će odražavati toga, tako da sam se bojao. Znao sam da je DevaCut bila dokazana tehnika, pa čak i otišao u NaturallyCurly Salon Finder pronaći pravi stilista u mom kraju.

load...

Našao sam Tiffany, majstor stilista i pedagog, na lokalnom Beauty brendovi i bio je uzbuđen o tome da rez od strane nekoga s mnogo iskustva. Ona me je seo i sve što će učiniti od početka do kraja objasnio. Ona je također objasnila je da ide prvi, ali vrlo konzervativno da smanje, kako je htio da vidim kako bi moja kosa ležala nakon što je oprao i stilu prije rezanja više ako želim ili ako je to bilo potrebno kosu. Ona je cut, razgovarali, i umiriti moju radoznali sestru. Moja sestra mogli odmah vidjeti razliku u mojoj kosi, posebno u leđa, jer više nisam imao vila čvorova.

Nakon što je rez je oprani i sve je radila sa dodavanjem maske prije nego što je oprani sa DevaCurl No-Poo objasnio. Ona nanosi gel / krema miks da moja kosa lagano kako bi se omogućilo kretanje i onda stavi me pod kosu za manje od deset minuta. Kada sam završio ona primjenjuje kontrolni ulja na nekoliko vlasi koje su bile stvarno neposlušnu i prije nego što sam znao da sam gotov. Iako gotovih izgled bio neposlušnu zbog proizvoda, bio sam impresioniran sa oblikom moje kose i nedostatak Raggedy krajevima. Moja kosa je mekša i izgledao bolje sa novim rez.

Ono što ona koristi

  • Macadamia Ultra Rich njegujuća maska  
  • DevaCurl No-Poo  
  • DevaCurl jedan uslov
  • DevaCurl Light definirajući gel  
  • Moroccanoil Curl definirajući krema 
  • Matrix ulje Wonders amazonske murumuru kontroling ulje  

Ono što sam naučila

A konsultacija je potrebno i treba biti na drugi dan od reza

Stilista treba procijeniti stanje vaše kose, tako da su spremni za posjetu. Otišao sam u potpuno nepripremljena sa kosom u stanju ne bih normalno nositi. Mislio sam da je bolje da ga nosim skoro gola, ali ja sam samo joj dam pogrešnu percepciju o tome kako nosim kosu.

I dalje možete saznati šta kosu možda dopasti

Ja nikada ne bi pomislio da koristite kremu i gel na mom uvojcima da nisam upoznao Tiffany. Možete ih čak i nositi u isto vrijeme, jer većina nas imaju različite obrasce u različitim sektorima i jedan proizvod ne može biti najbolje za sve teksture.

Nema fancy trik sa DevaCut već neophodno sredstvo za smanjenje kovrdžave kose

load...

Očekivao sam neku magiju sjednice rezanje, ali to je bilo više kao ona samo iznošenje vremena da smanji svaki pregib koje je trebalo ukrašene. Ona je također snipped na vrhu da mi daju neki oblik i volio sam!

Ono što sam će se promijeniti

Nosim kosu onako kako sam ga nositi svaki dan

Otišao sam do nje sa mojom kosom goli (bez gela i jedva da ima uređaj) tako da je bilo frizz grada. Ona je očito mislio sam normalno nositi tako i kosa mi je završio na taj način, kada je završila, što nije bila njena krivica. Ja zavesti nju. Kroj je nevjerojatan, a to je ono bitno bez obzira na stil. Ja ću se vratiti sa kosom kovrče Bez. Ne sumnjam da će da me gleda na isti način sam došao, ali samo sa super rez.

U DevaCut će postati redovan za mene barem dva puta godišnje

Nazovite to proslavljeni prašine, ako želite, ali moja kosa je sada zgodna bez tih strašna Ogre-čvorova i Raggedy krajevima. Nisam siguran da li je potrebno da se u češće od toga, ali to smanjenje je razumno (56 €) i daje moje kovrče više pokreta.

Razgovarati sa stilista prije sastanka nju / njega

Trebao sam razgovarao s njom prije sastanka njom za rez, a ovo je samo ponavljanje radi konsultacija i smanjiti na različite dane. Dobijem osjecaj za stilista iskustvo, utjecaja znanja, i ličnost svoje iskustvo.

Planiram da se vratim ovog ljeta za boju i ne sumnjam Tiffany će to odličan posao. Da li vaše istraživanje i naći nekog ko čini se osjećate ugodno, posebno sa svojim uvijanje obrazac. Ja prodati na DevaCut 100%.

Jeste li se Deva Cut?

load...