Moguće je 2-satno dnevno pranje kose | BA.inspinre.com
Šminka

Moguće je 2-satno dnevno pranje kose

Moguće je 2-satno dnevno pranje kose

To je 9:00 u nedjelju kada je prijatelj od vas traži da izađemo na večeru planirana za 19:00 Ako odbijete jer je #WashDay, imamo problem.

Kada je u pitanju briga za naše prirodne kose, postoji toliko tehnike i savjete koji ponekad može biti malo neodoljiv.

Suočimo se s tim: ponekad mi više kompliciraju naše kovrče.

Pranje dan ne bi trebalo da bude ceo dan (možda samo nekoliko sati najviše) jer imate život za život. Morate porodicu ljubavi, prijateljima da se družim sa i da Netflix serije nadoknadim. Dok nisam, na bilo koji način, zalaganje za zanemarivanje vaše mane, postoje načini da se dan za pranje mnogo lakše. Nakon uvođenja moja prirodna kosa za proteklih osam godina, naučio sam korake tokom dana pranje platiti malo više pažnje, kao i korake koje bi trebalo da zadržavamo na. Evo kako da preuzmu kontrolu nad svoj dan pranje i savjete o tome kako da se radi mnogo više glatko.

load...

Okupiti sve što vam treba

Je vaša kosa je potrebna vlaga, tretman dio ili čak znatno kasni ravnanje kose sjednice? Saznajte šta kosu treba ovaj dan za pranje i izvucite sve alate koji su potrebni da se posao. To uključuje čišćenje, uređaj, sušilo za isječke, ručnici i druge stvari. To bi također biti vremena da se povuku priloge difuzor, blowdryers i parobrodima kosu. Prikupljanjem sve što je potrebno u početku, ne samo da će uštedjeti vrijeme, ali da vas normalan!

Otpetljati pod tušem

Jedna od prednosti za otpetljava kosu dok je u tuš koristi tok vode u svoju korist. Koristite tuš češalj ili prste, zajedno sa svojim omiljenim Detangler. Moj je Honey Baby Naturals Knot My Honey Instant Detangler. Silazni kretanje vode će učiniti proces povjetarac.

Pronađite masku duboko tretman

Iako duboko uređaj vaša kosa će dodati više vremena sa svojim ukupne dan pranje, ona će biti minuta dobro proveo. Pronalaženje čak i samo 10 minuta do duboko stanje će vam pomoći da neke od svojih najboljih dana, kosu postigli tokom sedmice. Pošto ste proveli malo više vremena, od vas će izazvati sebe manje glavobolju krajem sedmice kada će vaše lokne normalno počnu da se osuši.

Podesite sat

Naravno, to se zove dan pranja, ali to ne znači da neko treba da provede cijeli dan priprema svoj lokne na nedelju dana. Postaviti realne vremena za pranje, kondicioniranje, otpetljava i stil. Ja sam bio jedan od onih ljudi koji provode sate i sate radi moja kosa, ali sada, ne mogu završiti moja rutina u 2 do 3 sata (osim ako radim poseban tretman gline).

Ako ste geek poput mene, napravite plan. Evo detaljniji uvid u jedan od mojih dana pranje koji me održava na stazi svaki put:

Okupiti sve stavke potrebne: 5 do 10 minuta

  • Honey Baby Naturals honeychild vlage i vlasište Balance nježni šampon
  • Honey Baby Naturals Honey Sweet omekšavanje regenerator
  • Honey Baby Naturals Knot My Honey Instant Detangler
  • Honey Baby Naturals med shea maslac dlake Smoothie
  • Kosa-isječci
  • Plastične kape za tuširanje / Hot Head Deep uređaj Cap
  • Širok zubima češalj, četku
  • Ručnici

Operite i duboko stanje: 35 minuta

Dovršite normalnom rutinom pranje i dodajte u kratkom duboko sjednice uređaj koji traje 15 do 20 minuta.

load...

Stil: 40 minuta do 1 sat i 30 minuta

Postoji takva ogromna vremenska razlika ovdje, jer to ovisi o izgledu pokušavam da idem. Ja normalno odabrati jedan stil nositi svake sedmice - tako da želim da to bude slatka. Neki me može zahtijevati da feniranje pomoću metoda napetost, a zatim stil. Ako želim kraći izgled, i style na vlažnu kosu, koji se mnogo manje vremena.

Napomena: Iako Volim mini obrta, oni potrajati nekoliko sati - najmanje 4 - da se završi. Za stilova kao što je ovaj, ja psihički pripremiti i suočiti sa činjenicom da je većina mojih dan će biti posvećen mojoj kosi. Pošto sam samo da ovaj stil nekoliko puta godišnje, ona i dalje radi u moju korist!

Šta vaš tipičan dan pranje izgledati?

Javite nam u komentarima ispod. Pratite NaturallyCurly na Instagram i prati me @classycurlies

Pročitajte 4 Tip 4 Blogeri podijeliti svoje Fall prirodne kose Režimi

load...