Mit o rastu dlake | BA.inspinre.com
Šminka

Mit o rastu dlake

Mit o rastu dlake

Od čudo proizvoda bapske priče, postoji puno dezinformacija tamo kada je u pitanju rast kose. Hajde da se razotkriju vrhu 3 mitova smo uvijek čuli rast kose.

Mit 1: Šišanje Pomoć dlake Grow

Jedan od najvećih mitova o rastu kosa je ideja da šišanja će to rasti brže. Istina je da je rast kose zavisi od folikula u vlasište, a ne kosu na dnu niti. Rezanja kosu neće učiniti da rastu brže. Međutim, kosa koja se redovno ukrašene će punijima i zdravije bez zvocanja ispucale vrhove i mrtvih dlaka na dnu.

Mit 2: Gubitak kose se događa samo za muškarce

Još jedan od uobičajenih mitova o rast kose je da je gubitak kose se događa samo na starijim muškarcima. Gubitak kose može dogoditi da oba pola u bilo kojoj dobi. Žene mogu doživjeti gubitak kose u više postepen način sa kosom postaje tanji tokom vremena, posebno u menopauzi. U borbi protiv ove zabrinutosti, postoji nekoliko koraka koje možete uzeti.

load...
  • Pobrinite se da ti je stalo za kosu imate, a ne kosu želite. Za njegu kose treba da bude prilagođen vašoj kosi u njegovom trenutnom stanju.
  • Pazi na lom. Šteta se može dogoditi da nose kose preuske, četkanje klupka bez uređaj i pravo četka, i visokim temperaturama, na koji se primjenjuje na kosu.
  • Obratite se lekaru ili ovjerenu alopecija specijalista na prvi znak prorjeđuje ili gubitak kose.

Mit 3: pranje kose Too Much dovodi do gubitka kose

Kada većina ljudi peru kosu, nekoliko vlasi će završiti izgubili su pale u vodu. Međutim, to ne znači pranje kose je loša ideja. Malo gubitka kose je normalno sa svakog pranja jer ste temeljito ribanje vaše vlasište. Ako ne pravilno očistiti kožu glave u pokušaju da zadržite sve vaše vlasi netaknuta, što pokrenete rizik od nagomilavanja ulja, garež i mrtvih ćelija kože. Kada se ovi elementi zajedno stvaraju naslage iz nepravilnog čišćenja, možete završiti s manje rast kose jer ti skalp je krevet rasta. Kosa ne može rasti s nezdravom vlasište.

load...