Maslac i masla za zimu | BA.inspinre.com
Šminka

Maslac i masla za zimu

Maslac i masla za zimu

Da li ste kovrdžave djevojka koja se bori lomljive ili suhu kosu ove sezone? Prije nego što izađeš i zgrabiti što više proizvoda kao što može da stane u košaricu, hajde da uporedimo različite vrste ulja za kosu i Baterse koje se koriste u kreme kako bi se utvrdilo što će biti najbolje za vas.

Znajući poroznost kosu može vam pomoći izabrati prave proizvode kako bi vaša kosa dobro hidratizirana, gipka, snažna i sjajna u prelaznom periodu.

Kosa Butters

Većina Butters se koriste na niske poroznosti kose bi trebao biti vrlo lagan tako da kosa nije opterećena i uzrokovati nagomilavanje proizvoda. Neki butters koji su dobri za niske poroznosti kose uključuju:

Avokado maslac - Jeste vlaga brtvljenje svojstva koja pomažu da kosa mekša duže. Avokado maslac je također visoko kvalitetne ublažavajući koji ima antioksidativna svojstva.

load...

Murumuru Butter - murumuru maslac je vrlo lagana maslac. To je bogata OmegaS, i pomaže omekšati kosu, promovirati elastičnost i sjaj. Murumuru maslac također pomaže kontrolirati kovrča i definirati kovrče

Srednja poroznost kosa je lako hidratizirana i zadržava vlagu jako dobro. Dobra butters za srednje poroznosti kose uključuju:

Kakao maslacem - pomoći će vam zadržati svoju kosu zdravom i mekom. Kakao maslac pomaže da ozdravi i da ublaži kosu.

Cupuacu Butter - je neverovatna kosu hidratantnu kremu koja pomaže upija vodu. Ovaj maslac također pomaže u jačanju kose i promovirati zdrav skalp.

Za one s visokim poroznost, zadržavanje vlage može biti teško. Vlaga se apsorbira i brzo pušten za visoku poroznost kose.. Dakle, maslac se koristi na ovu vrstu potrebe kose biti debela da kaput pramenove kose zadržati vlagu u kosi maslac za visoke poroznosti kose uključuju:

Shea maslac - je vrlo težak maslac, ali čini čuda za oštećenu i lomljivu kosu. Također je dobro da pomogne popravak lom jačanjem vaše vlasi od korijena do vrha.

Tucuma Butter - Je li veliki maslac za one sa visokim poroznost kose. Smatra se da imaju odlične emolijensima svojstva i pomaže da ublaži svoju kosu.

Pros Hair Butters

Izuzetan ovlaživači

Omekšava kosu

Mnogi butters imaju svojstva kao što su anti-upalni, umirujuće i antioksidans

Mane dlake Butter

Kratak rok trajanja

Heavy brtvila i može težiti kosu

Kosu Ulja

Prirodnih ulja su dobri za kovrdžav jer se koriste za multi-svrhe, kao što je za zaštitu od toplote, Detangler i ovlaživač. Ulja se obično primjenjuje nakon odsustva u skladu sa metodom LOC da pomogne pečat u vlage vašu dozvolu u uređaj.

Ako si niske poroznosti, pokušajte:

Ulje sjemenki grožđa - Ova lampica i hidratantna ulje za kosu mogu imati koristi sve vrste kovrče. Ovo ulje radi odlično za jačanje svaki strand, povećava upravljivost, štiti od topline i može se koristiti i za borbu protiv suho vlasište i perut. Rok trajanja: oko 1 godine.

load...

Arganovo ulje - Lako se apsorbuje i prilično hranjivo, ovo ulje je odlično za kosu, kožu i nokte previše. Za kovrčava djevojke, Arganovo ulje pomaže kod upravljanja i može ojačati kosu. To može biti skupo, ali malo ide dug put. Rok trajanja: oko dvije godine.

Ako ste srednje poroznosti, pokušajte:

Uljem avokada - Ovaj super nutrijentima bogatih naftom je raj za debele kose kovrdžav. Ovo ulje je puno osnove kao što su aminokiseline, minerale i vitamine, avokado ulje može pomoći u jačanju kose i poboljšati duboko tretmane uređaj.

Babasu 0il - je odlična za iritiranu, lisnatom ili oštećeni vlasište. Ona također ima restorativne svojstva, tako da je dobro za one s osjetljivim vlasište. Rok trajanja:

Ako si visok poroznosti, pokušajte:

Jamajčanin crna ricinusovo ulje - Ovo je posebna vrsta ricinusovog ulja koji se mogu koristiti za grubu kosu, ispucale vrhove, gubitak kose, i peruti. Jamajčanin crna ricinusovo ulje pomaže zgusnuti kose i povećava rast kose. Rok trajanja:

Maslinovo ulje - Ovo višenamjensko ulje je glavna u mnogim režimima za njegu kose. Ne samo da je maslinovo ulje velika pred-poo i terapijska opcija ulje vruće, ekstra djevičansko maslinovo ulje (EVOO) čini čuda za brtvljenje vlage u i mogu dodati udarac na svoj uređaj rutinu previše. Ako imate finije kosu možda želite koristiti samo malu količinu kako ne vagati kosu. Rok trajanja: do 2 godine.

Pros Hair ulja

Pomaže kod otpetljava kosu

Seals vlagu

Izvrstan za zaštitu toplote

Mane dlake ulja

Može ostaviti kosa masna

Može sputavati kose

Ne može se koristiti samo za vlaže kosu

Da li više volite kosu maslac ili ulje za kovrčave kose u hladnijem vremenu?

Pročitaj Next: 10 najpopularnijih Ulja za kovrčavu kosu

Pratiti i moj blog više na sreću Ever prirodnih i na Instagram @ Naturalista86

load...