Marketplace hickox studios | BA.inspinre.com
Šminka

Marketplace hickox studios

Marketplace hickox studios

Kada Justin Hickox odlučio da razvije svoju vlastitu liniju proizvoda, on je želio biti sigurni da ništa sa njegovim imenom na njemu je najbolje što može biti.

Proizvodi su dizajnirani od strane osoblja Justin Hickox Studio dizajna kose i specijalista boja. Hickox koristi svoj salon Portland, Ore. Kao test laboratoriju, isprobavanje proizvoda na klijente kako bi bili sigurni da ispunjavaju njegove standarde.

"(Hickox Studio) proizvoda nikada čine ga na web stranicu dok su ih testirali dvije do tri godine u salonu", kaže Hickox. "Ako postoji stvari tamo to je puno bolje, proizvod nikada ne čini na web stranice. Naša linija nema mnogo trikova. Oni su samo proizvode koji rade.

Iako su bili dostupni u salonu za deset godina, Hickox samo počeo da nudi svoje proizvode online prije četiri mjeseca.

"Ne želim da imam liniju proizvoda koja se igram sa za malo i prodati", kaže Hickox. "Želim da ih drži na viši standard."

load...

Justin Hickox

Hickox je suđeno da bude u poslovnom kosu.

Njegovi roditelji, John i Sharon, u vlasništvu je salon, a on je tamo radio iz vremena kada je bio 13.

"Ne mogu se sjetiti dana da nisam bio u salonu rade ili samo gledanje", kaže Hickox. "To je prirodna progresija za mene."

Nakon što je diplomirao iz škole, on se vratio u Portland, Ore. Da počne program šegrt godinu dana u salon njegovih roditelja. On je radio kao stilista u salonu uzimajući klase da nauče kako da naučiti napredne tehnike za buduće pripravnika. Tokom proteklih 11 godina, što je učinio za kosu za televiziju, snimanje fotografija, modne revije i poznate ličnosti.

Kroz grupu pod nazivom Intercoiffure Mondial - međunarodna organizacija više od 3.000 zemalja diljem svijeta - je bio izložen nekim od lidera u industriji šampone. Ovi ljudi služili kao uzor i mentora kao Hickox postao uspješan frizerka u svom vlastitom pravu, otvarajući svoju salon 2000. I lansiranje svoje linije proizvoda.

Hickox kaže da je njegov početni odluku da se razvije liniju proizvoda je iz svoje frustracije sa onim što je bilo na tržištu.

"Ja sam zaključak da mnoge stvari su proizvodi što moj život teže", kaže on. "Proizvodi dizajnirani da daju kosi sjaj stvaraju naslage kao dobro. Oni su rješavanje jedan problem, ali stvarajući još jedan u isto vrijeme. I željeli iz linije koja je dobra za svoje potrebe."

U Hickox Studio Line trenutno ima 14 proizvoda u njemu.

Jedna od zvijezda je linija Phat Hair - gel-mousse koji je postao omiljen među kovrdžave klijentima Hickox a. Kada ga je razvio, on je želio stajling krema koja je dala definiciju bez teških. To stvara kovrča bez, lokne bez osjećaja ljepljiv i prljav. Ostali proizvodi koji su bili veliki hitovi sa kovrdžave set uključuje Pink Stuff i X-Treme Wax.

"Stavio sam svoje ime na to jer osećam moje ime je krajnji pečat odobrenja" Hickox kaže svoje linije.

load...