Luizijana djevojka je izbačena iz razreda za nošenje pletenica | BA.inspinre.com
Šminka

Luizijana djevojka je izbačena iz razreda za nošenje pletenica

Luizijana djevojka je izbačena iz razreda za nošenje pletenica

U ponedjeljak, devojčica u Terrytown, Louisiana, je poslat kući u suzama zbog nošenja pletenice na čas. Tokom ljeta, njena škola, Christ The King Osnovna škola, zabranio ekstenzije za kosu, clip-ins i plete. Ova politika uključuje pletenice i obrtima - tradicionalne crne frizure koje su instalirane koriste ekstenzije.

Odluka je izazvala nacionalnu pometnju.

"[Moja sestra Faith] je pohađaju ovu školu dvije godine i nosila ekstenzije," Steven Evergeen Fennidy napisao u post na Facebooku.

"Tokom ljeta škola je potajno dodaje se u politiku, da ne ekstenzije, clip-ins ili tkanja su dozvoljeni. Faith dobio obavijest o prvi dan klase. "

Steven postavio video njegove sestre se izbačen klase i plače. Odrasli mogu se čuje uveravajuci djevojka.

"Ne želim da se to desi", kaže jedna odrasla osoba.

load...

Pred kraj video, Faith spominje da ona nije bila jedina djevojka koja je kažnjena za frizuru taj dan.

Roditelj-učenik Priručnik škole jednostavno kaže: "Momci i djevojke: samo da je dozvoljeno prirodne kose studenta. Ekstenzije, perike, kosa komada bilo koje vrste nisu dozvoljeni. "

Steven video otišao virusne, što je rezultiralo u masivnim negodovanje protiv jasno diskriminatorske politike. Teško je ignorirati rasne implikacije novo pravilo škole, koji će prije svega utjecati na crne djevojke - jedini koji rutinski nose pletenice i obrte u klasi.

Zaista, politika je nepravedan na više nivoa. Pletenice low-održavanje može biti spasilac za devojčice, koji bi trebao biti u mogućnosti da uče, igraju se i druže bez naglašavajući preko frizuru. Zabranom ovog izuzetno zajednički frizuru, škole se doslovno otežavajući za crnu djeca idu u školu.

"Ekstenzije čine kosu lakše održavati. To omogućuje moja sestra da imaju pristup na bazen bez potrebe da joj kosa SPVK-učinjeno svake noći ", napisao je Steven.

Osim toga, crne djevojke - kao i sva djeca - potrebu da se osjećaju sigurni, siguran i siguran u svom školskom okruženju. Pletenice su točku kulturnih ponosa za mnoge obitelji. Oni su neapologetski, divno crna i lijepa. Zabranom ove frizure, Krista Kralja Elementary šalje jasnu poruku: Naša škola nije za djevojke poput tebe.

Nema drugog načina da ga stavim: Ciljanje mladi crni dijete za svoju kosu, izdvajajući nju ispred vršnjaka, i slanje je iz klase je rasista. To je traumatizujući. A to nije u redu.

Faith porodica planira da se sastane sa advokatom danas da podnese diskriminacije tužbu protiv škole, prenosi WWL.

load...