Lisa Michelle-ov put do prirodne kose | BA.inspinre.com
Šminka

Lisa Michelle-ov put do prirodne kose

Lisa Michelle-ov put do prirodne kose

Imao sam puno kose odrastanja. Između moja mama i moja sestra, moja kosa je stilski prilično dobro, ali negdje oko srednjoj, sam prvi put otkrio Relakseri, Stalni - kremasti pukotina. Nazovite to naivnost, ali s obzirom da su svi ljulja trajnu, nisam bio zabrinut za bilo kakvu štetu. I prilično je zadržao "ravno je jedini način" mentalitet kroz srednju školu, a ravniji je bio, to bolje.

Brzo naprijed prošlosti srednju školu i na fakultet u 2001. Godini sam sada isključivo brizi za moju kosu (biramo sporo, preteći glazbe ukazuje predstojeće katastrofe). Ok, pa možda i nije baš tako dramatično, ali ja sam i dalje opuštajuće moje kose, koristeći topline gotovo svakodnevno, i eksperimentisanje sa ispiranja tu i tamo.

Do vremena 2004 valjanog okolo moja kosa je prilično bla - nema života, nema tijela, nema sjaj. To je bio samo tamo. Tog leta, mislio sam da sve više i više o rezanje kosu i tek počinju više. Uvijek sam se divio kovrdžava kosa, ali imaju Relaxer značilo ne kovrče za mene. Bio sam potpuno krivo, ali motivirani u isto vrijeme da mi kosu u svoje ruke.

load...

Ide za The Big Chop

Mene, odmah nakon mog velikog kotlet!

30. Juli 2004 je bio dan kada sam donio odluku da se moja kosa ono što sam htio. Iako sam bio nervozan, znao sam da radim nešto dobro. Otišla sam u lokalnu ljepotu školi i imao je student ošišala za 7 €. Dobio sam pažnju svima u školi ljepoti, jer sam bio mlad African American ženski rezanje off joj ramena, oštećenu kosu za blisku cropped, dečački frizuru.

Nakon, otišao sam u East End Barber Shop, gdje (moja Paw-Paw) je bio jedini berberin sam verovao da završi cut moj deda. On je moja frizura posebno. Nakon što me je očistiti, otišao sam da vidim svoju baku za službeni pečat odobrenja, a nakon toga, sve je bilo dobro!

Narednih vikenda sam bio na čelu van grada, uzbuđen da pokaže moju novu frizuru. Otišao sam od toga da je najbolje vrijeme ikada, uživajući moj novi rez, nego što je uključen u strašnu saobraćajnu nesreću. Ja sam pošteđen mom životu, i otišao sa samo čvor na glavi i mali rez na ruci.

Bilo je potrebno nekoliko mjeseci da se to konačno me udari da se sve događa s razlogom. To nije bila slučajnost što sam dobio u nesreći u trenutku da jesam. Mislim da je rezanje moja kosa je bio korak u pravom smjeru za mene da cijenimo ono što sam imao, ali to nije bilo dovoljno. Nesreća me je naučila da uspori i biti zahvalni za život i porodicu koju sam imao.

Uzimajući korak nazad

Mene, nazad na ispravljanje.

Ljuljala sam kratak stil za narednu godinu i pol, a kada sam napravio moj godišnji putovati u Atlantu u januaru 2006. Godine, odlučio sam da sam spreman za ravno stil (opet biramo katastrofe muzika). Moja kosa je izgledalo dobro pravo, ali nisam shvatio da ću platiti skupo za taj stil.

Šteta Heat je ozbiljno, a to se dogodilo da mi je prvi put da sam ispravio moju kosu. Bio sam u depresiji i na poricanju za dugo vremena, ali sam na kraju ujeo metak i ošišala po drugi put šest mjeseci kasnije. Ovo nije bio tako dramatičan za mene, ali ja sam bio tužan znajući da sam to uradio moju kosu.

Nakon što ponovo uživam kratku kosu, tranzicijom sam kroz većinu "čudno" faza s pletenicama. Povremeno, nosila sam kosu u kovrdžava državu, ali u većini slučajeva, ja maskirani moja prirodna.

load...

Suočavanje

Avgust 2009 je bilo kada sam postao svestan onoga što moja kosa je stvarno sposoban. Iako sam bio sada prirodno za pet godina, još uvijek nije imao pojma šta radim. Nisam imao smjernice.

Onda je to bilo da sam našao "Curly Girl", NaturallyCurly, CurlyNikki, Nappturality, i YouTube. Navukla sam se! Nisam imao pojma da sam mogao takve stvari sa mojom kosom, a ja sam bio stvarno uznemiren neke moje prakse kosu sam odlučila od tog trenutka sam hteo da se bolje brinuti za moju kosu, zaustaviti zloupotrebu topline i koristiti više proizvoda koje su napravljene sa prirodnom kosom na umu. Konačno sam osjetio kao da sam na pravom putu, i kosa mi je bila jako zahvalna!

Savjeti za nove Naturals

Mene, konačno suočavanje sa prirodnom kosom!

  1. Prirodna kosa je krhka! Uvijek sam pretpostavio moja prirodna kosa je bila jača, jer nisam imao kemijske Relaxer, ali to je prilično daleko od precizan. Prirodna kosa je zapravo sklon više klupka, čvorova i lom. Rukujte kosu pažljivo uključivanjem niske stilova manipulacija poput obrta ili pletenica izlaza, koristite širok zub češalj i uređaj sa dobrim klizanja kada otpetljava, i boriti se protiv "ruka u kosi" Pozivam najbolje što možete. Znam svoje zabavno, ali previše napetosti i / ili preko stil može dovesti do nepotrebnih lom.
  2. Vlaga, vlaga, vlaga! Ovo je ključ za sprečavanje lomljenje i pomaže u zadržavanju dužine. Voda je krajnji hidratantne kreme, tako da ne boj se toga. Proces "brtvljenje" vlagu u kosi uključuje korištenje dobar proizvod na bazi vode, zatim proizvoda na bazi ulja, i na kraju proizvod krema na bazi. Ovi koraci će vam pomoći spriječiti vlagu od isparavanja i osigurali svoju kosu ostaje sjajna, glatka i hidratizirana.
  3. Učiniti vaše istraživanje. Morate učiniti vaš due diligence kada je u pitanju kao prirodno. Trebalo mi je 5 godina da postane "zdrav" prirodno. Postoji toliko mnogo medija sada, gdje možete prikupiti bolje informacije o stilovima, proizvode i tehnike za održavanje vaše prirodne kose.
  4. Nemoj biti obeshrabreni! Ide prirodno je mnogo više nego nemaju kemijske Relaxer; to je o putovanju i učenje o sebi i svojoj kosi. Budite strpljivi sa sobom i držati razumna očekivanja. Vaša kosa ne može izgledati kao danas Curly Nikki, ali to je u redu! Ako je stil ili proizvod ne radi za vas, ima milion drugih tamo ti probati. Sama svestranost prirodna kosa beskrajna, tako rock svoj stil i prihvatiti vašu prirodnu bez obzira na sve!

Žele više?

U procesu tranzicije? Da li je razbijanje banke? Saznajte kako da pređu na budžet, pa čak i uštedite novac!

Final Thoughts

Moj omiljeni rekavši kada je u pitanju prirodna kosa, "Ako je znao da, ti bi bolje", i trudim se da živim tako. Znam kako upravljati mojoj kosi, ja znam šta mi je kosa voli, i znam što dovodi do oštećenja i trudim se sve od sebe da ga treba izbegavati. Sada imam kosu koja koristim da poželi i to je divan osećaj. Ja sam brzo dijeliti informacije sam naučio uz ovu fantastičnu putovanja, ali i preklinjem druge da to malo samo-istraživanja. To je sve u putovanju i kroz zabavu, i katastrofalne, zaista mogu reći volim ovaj dlake Rudnika.

load...