Kvarljiva pitanja o kosi 2: Filijala Titi | BA.inspinre.com
Šminka

Kvarljiva pitanja o kosi 2: Filijala Titi

Kvarljiva pitanja o kosi 2: Filijala Titi

Pitanje: Naravno moja kosa je nastrano, čvrsto elastična, gusta i vrlo, vrlo teško upravljati. Ja raste moju kosu i bih da imam taj pogled koji ste ljuljanje u toj slici. Ja sam istraživala talas nouveau i svilenkasta (ili blagim opuštanje). Ja sam u potrazi za najbolji način mogu rock punu kovrče i upravljati njime na osnovi dana u dan. Ako bih išao na "kovrčica put" bi moja kosa postati pravo? To je iskustvo koje sam imao sa Texturizer. Da li postoji određeni način i proizvoda za svilenkasta? Molim savjet.

Titi: svilenkasta je metoda. Silkener je proizvod koji se koristi za obavljanje metoda svilenkasta. Svilenkasta je vrlo specifična tehnika hemijski proteže se pregib, uvijati ili vala. Većina klijenata silkener su zainteresovani za smanjenje skupljanja, i ima glatku, upravljati uvijanje. Ova metoda je vrlo različit od teksturu, jer, kada je učinjeno kako treba, proizvodi najviše u skladu pregib moguće. Razlike između svilenkasta i teksture su jednostavne: rezultati. Jer se uzimaju mnoge zaštitne mjere i mjere opreza radi sprečavanja overprocessing, svilenkasta ne ispravi kosu tokom vremena.

load...

Pitanje: Je li u redu da pusti dredove rastu pod periku? Volio bih u LOC moju kosu, ali nisam siguran da će to izgledati u pravu dok ne dobijem neki rast. Ako mi je stalo kako treba, da li će rasti dok nosim periku?

Titi: Moj najveći zabrinutost Locs koje se uzgajaju ispod perika je da oni mogu se lako mat, ili da je trenje sa donje periku može izazvati otpuštaju i lom, koji poništava svrhu dobijanja rasta. Budući da se u rasponu od šest do 18 mjeseci za kosu u potpunosti loc, to je najbolje da pusti one Locs diše!

Pitanje: Imam tip 4a / b kosu, i imam par pitanja. Prije svega, kako da riješi frizz? Drugo, treba li prilagoditi moje režimom ili ostavi kako jeste?

Evo mog režima:

  • Šampon i Razjasnite: jednom u dva tjedna sa sodom bikarbonom u Elucence vlage prednosti šampon.
  • Ostavite in: poslije svakog pranja sa Elucence vlage balansirajući regenerator.
  • Vlaže: svaka tri dana sa Afrikom najbolja karite maslac i ulje čajevca.
  • Duboko Stanje: svake nedelje dok kosa ne popravi, a zatim svake dvije sedmice sa kosom majoneza.
  • Titi: sitnog kontrola na 4a / b tip kose je sve o počinju sa svježe uređaj, bez uplitanja kose. Volim Keracare je hidratantni šampon i super Sweetback tretman Miss Jessie za duboko uređaj. Ako možete ga češlja kroz vaše dopuštenje-u tretmanu, to je od pomoći, jer je dalje zaglađuje i uglađuje vratila kosu. Hidratantna svaka tri dana je u redu. Ali pazite kad nanesite hidratantnu kremu, to je poravnao vratila kosu od korijena do kraja. Primjena tvoj regenerator i / ili stil proizvod je ključ. Volimo Miss Jessie Curly Pudding i gospođica Jessie Buttercreme. Uživajte!

    load...