Kožna ispiranja za kosu | BA.inspinre.com
Šminka

Kožna ispiranja za kosu

Kožna ispiranja za kosu

Kada je u pitanju vaše lokne, verovatno već imate nekoliko DIY trikova u rukavu. Spremite se dodati još jedan, iako na svoj rutinu za velike lokne! Dok možete svako jutro popijete joe, kafa ispiranje kose možda neće ni biti na radar još. Ali oni bi trebali biti! Svi znamo da ispijanje kave u umjerenosti je povezan sa zdravstvenim prednostima, ali kako da kafa ispiranje za rad kosa vašu korist? Saznajmo!

Zašto Coffee?

Kafa je pun antioksidanata koji su odlični za sveukupno zdravlje vaše kose. To je prijavljen da ubrza rast kose, pa čak i zaustaviti u potpunosti gubitak kose. Razlog tome je da je visok nivo antioksidansa u kafe može pomoći sa prometom ćeliju, koja pomaže folikula rastu. Kofein u kafi igra jednako važnu ulogu u kafi ispiranje za kosu. Kofein također pomaže da se ohrabre prometa ćeliju, a osim toga, pomaže kod cirkulacije tako da vaš skalp, što je temelj zdravlja kose, je zdrav i sposoban da proizvede novi rast. Ako je vaša kosa je smeđe, može čak i pomoći da kroz prirodne tonove vaše kose za više definicija.

load...

Fotografija ljubaznošću iStock.com/piovesempre

Kako napraviti Coffee Ispiranje

Postoji nekoliko stvari koje trebate znati prije nego što isprobate ove vruće novi trend u njegu DIY kose. Evo nekoliko odlične savjete kako bi vam sigurno i osigurati najviše koristi se ostvaruju, kao i recept!

  • Koristiti bez ukusa kave za ispiranje. Ništa s dodatkom okusa će imati dodatnih šećera i vjerojatno manje potentan.
  • Takođe želite izbjeći instant kave jer ima više aditiva i manje potenciju kao dobro.
  • Za dodatni poticaj, možete pokušati piva espresso umjesto kave. Ovo je posebno dobro ako vaša kosa prolijevanja je ekstremna ili želite da podstakne novi rast brzo.
  • Kafa ispiranja se ne preporučuju za beljena kosu jer će bojiti kosu ili mrlje to privremeno.
  • Kafa može mrlje bijeli ručnici kao i odjeća, tako budite sigurni da su pripremljeni za ovaj aspekt prije nego što ga dodate kosu.
  • NEMOJTE KORISTITI vrelu kafu! Ovo je najvažnija stvar da se kaže ispiranja kave. Ovlasti kafe će i dalje biti efikasan kada je sigurno i hladno dovoljno za korištenje. Morate imati na umu da koža na vlasištu je mnogo više osjetljiva na visoke temperature i stoga gori lakše. Ako kafa osjeća toplo na prst, on će se osjećati toplo na vlasište.

Uputstva:

Način 3. Nanesite sprej bocu na pramenove i vlasišta u malim količinama, što je dovoljno samo na mokru kosu. Ostaviti u kosi i stil kao i obično. To će omogućiti koristi od kafe potopiti u satima za maksimalne rezultate.

Razmišljanje dodavanja kave u svoju rutinu?

Želimo da vidimo rezultate! Dijeliti svoju kafu ispiranje Slika s nama na Facebooku.

load...