Koristite hladnu vodu za bolju kožu i kosu | BA.inspinre.com
Šminka

Koristite hladnu vodu za bolju kožu i kosu

Koristite hladnu vodu za bolju kožu i kosu

Kao primamljivo kao što je to da želi da potopi u toplu kupku ili se opustiti u pun pare tuš, posebno sa teškim vremenskim i pad temperature izvan, koristeći tople vode može ponekad isušuju kožu i kosu. Hladna voda je zapravo poznato da je bolje za vas, i za razliku od tople vode, to ne suhe kože i kose, što ih skloni oštećenja. Saznajte zašto biste trebali uzeti u obzir uzimaju hladan tuš od sada!

Ljepota Prednosti hladne vode

Sebuma

Oba naša koža i kosu su zaštićeni slojem prirodnog ulja ili podmazivanje zove sebum. Vruća voda može presušiti da plemenitih sloj sebuma, što naša koža suha i kosu krhkom. Topla voda također može dovesti do pore postaju začepljen ako idemo direktno nakon izlaganja.

Hladnom vodom, da bi nam kosa izgleda sjajnija i naša koža izgleda zdravije. Hladni tuševi su jedan od velikih tajni protiv starenja za čuvanje kožu čvrsto, elastično, jarke i blistava izgleda. Oni također mogu dovesti do jače kose, koji može spriječiti kosu od lako ispadanje i usporavaju ukupni gubitak kose.

load...

Zatvara zanoktica

Hladna voda ne drži kosu zanoktice zatvoren što čini kosu jača i sprečava prljavštinu iz lako akumulira unutar vašeg skalp. Jači kosu sprečava kosa bude lako izvukao kada češljanje, i pomaže u usporavanju ukupnog gubitka kose.

Hladnu vodu za ispiranje nakon šamponiranja i uređaj pomoć za zatezanje se zanoktica sloj i može biti od koristi za one koji imaju problema sa masnu kožu glave i kosu.

Dobar za kožu

Hladna voda doprinosi detoksikacije, stiskanjem toksina i otpadnih produkata iz kože. Hladnu vodu i pomaže da se usporiti proizvodnju nafte u koži za određeni vremenski period nakon ispiranja.

Manje frizz

Iste štete do kojih dođe na kožu u vrućim tušem ujedno kosu. Topla voda isušuje kosu skidanje je svojih prirodnih zdravih ulja. Nakon što pranje kose u toploj vodi, koristeći oba šampon i regenerator, kupanje u hladnoj vodi pomaže blizu zanoktice. To pomaže da se podrži čvrstoću kose, pa čak i dolazi sa dodatnu korist sjajna, manje neposlušnu pojavljuju kose (posebno važno za nas kovrčave djevojke).

Hladan vazduh

Hladna voda će zadržati svoju kosu tražim zdraviji i sjajniji. Kao Zapravo, hladnog zraka čini kosu sjajnijom previše (to je razlog zašto je cool dugme zraka na sušilo za kosu).

Slučaj za toplu vodu

Ako pomisao na hladnom vodom te je tresla u čizme, fret ne! Topla voda ima svojih prednosti previše.

Kada je kosa jako zaprljano sa nagomilavanje proizvoda ili voštanog supstance, u toploj vodi daje bolje čist od šampona koristi. Vrućina i vlaga pomoći da se proširi zanoktica sloj (suprotno od onoga što se događa sa hladnom vodom) i mogu pomoći uređaja prodrijeti dublje kada se primjenjuje na kosu zagrijane tople vode.

load...