Komunikacija sa vaginom ojačava rasne stereotipe | BA.inspinre.com
Šminka

Komunikacija sa vaginom ojačava rasne stereotipe

Komunikacija sa vaginom ojačava rasne stereotipe

Ja ne znam odakle da počnem. Mislim, mi smo vidjeli kovrčave kose opisani u mnogo različitih načina, ali Summer doček nove komercijalne šokirala putem ureda NaturallyCurly. Ne šalim se, bili smo bez teksta.

Komercijalne, ako još niste ga vidjeli ili čuli o tome, ima lutku igra govori vaginu. Da, dobro ste pročitali-a govori vaginu. Cijeli koncert je dio njihove "Pozdrav V" kampanje tvrdi, "ne onaj koji vam daje više proizvoda kako bi vaša vagina sretan."

Sada, kao da govorim strane tvrdi da je naš "vertikalna osmeh" nije bilo dovoljno, Ljeto doček proizvedenih različitim reklamama za različite rase, insinuacija dosta stereotipa iu crnom i verzije Hispanjolci.

load...

Jedan od tih stereotipa uključeni ideju da Crna žene češće oblikujete svoju kosu i da bi se prikazao da-da, znam da napadnemo-stavili su dlake na to. Stavili su naš voljeni prirodne kose na vrhu vašeg znaš već šta govori. Hajde da pričamo o onome što sada insinuira.

Komercijalne, koji je u međuvremenu povukao iz igre, igrač ima mnogo ljudi u rukama kako konzervativni Dalas reklamna agencija nije vidio ono što svi drugi nije-znate, ludilo od toga.

Ipak, u lice nedaće, agencija i kompanija su stajali uz oglas rekavši samo da, "Odluka da se snimke dole je oko priznaje da nema zazora ovdje. Mi želimo da krenu dalje da i fokusirati se na veću misiju. "

Za gledaoce, kreće pored "aj-yi-yi" u latino ruke i ono što su neki kritičari nazivaju je "jive-govori ručno'gina sa 'amo" je samo previše teško.

Stan Richards, osnivač Richards Group, reklamna agencija iza haos, rekao je da je video je trebalo da bude "relatable," nije uvredljiv, a možda i na ljudski bez vagine, jesu.

Naravno, neki kritičari kažu da je ljeto doček izvukao prebrzo. Na kraju krajeva, brend nije imao veliki publicitet u neko vrijeme. U stvari, jedan komentator na AdWeek čak je izjavio: "Ironično, želim Ljeto Doček je pokazala malo više muda."

Na kraju, to je sve o tome što potrošač misli, ovdje u NaturallyCurly, nismo tako sigurni ni od kompanija koje se bave stvarno mislio o ovome. Ili, da li je najviše genija reklamne kampanje svih vremena?

Ti nam reci. Jer stvarno, mi smo još u šoku!

load...