Koliko loše utiču na brijanje i boje? | BA.inspinre.com
Šminka

Koliko loše utiču na brijanje i boje?

Koliko loše utiču na brijanje i boje?

Od kovrčave djevojke bojati se pri pomisli na boju, ima smisla da vidimo pitanja o varikine i ako mi to zaista potrebno. Eliana.Fuchs imao neka pitanja o izbjeljuje niti u našoj Curly Q & A da sam siguran da mnogi imaju iste probleme i bih neke smjernice.

Pitanje

Koliko će izbjeljivati ​​i boja uticati na moj lokne? Imam tip 3b / c tamno smeđu kosu, a ja sam planirao da izbjeljivanja krajevima za bojenje ih tirkizan u svojevrsnom ombré mode iz moje normalnu boju. Želim tirkizno biti svijetla, a bojim se da bijeljenje će oštetiti moje kovrče. Bilo koji savjet? Osim toga, plivam kompetitivno, tako da mi je kosa već presušila od hlora, ali ja rijetko ispraviti, tako da to nije strašno. Svi unos je dobrodošla.

Odgovor

load...

Mnogo! Pa, to je vaš odgovor u kratkim crtama i dok pojednostavljeno, stvar je u tome da je za izbjeljivanje je oštra bojenje tehnika koja je posebno teško teksture kose, tako da očekujemo vidljive promjene na vaše zdravlje kose. Ako nije pravilno zbrinuta, to može biti vrlo štetno.

Izbeljivanje je oštra bojenje tehnika koja je posebno teško teksture kose, tako da očekujemo vidljive promjene na vaše zdravlje kose.

Kako se bleach posao?

Bijeljenje kose uklanja boje koje decolorizing pigment u osovinu kose kroz oksidacije. Najštetniji od svih metoda bojenja, izbjeljivač obično koristi amonijak ili vodikov peroksid (često ova dva su pomiješani) trajno posvijetliti kosu reakcijom na melanina kose.

Kako izbjeljivač utiče kovrdžave kose?

Da ne bude zabune o tome. Izbeljivanje je štetan hemijski proces nikome kosu ali posebno na kovrdžave kose. Bijeljenje podiže kutikule kose da ukloni boju ili pigment iz vratila kose, koji također uklanja vlagu iz kose. Ovo je nepovratan proces uzrokuje krte suho niti i lom. Pramenove su slabiji nakon bijeljenje i kosa tamnija, što je duži proces izbjeljivanje.

Sa tobom plivanje puno ovog ljeta, dodajući izbjeljivač za kosu može biti previše za kosu za rukovanje. Ako ste se već bave suhoće onda izbeljivanje nije dobra opcija, jer će samo učiniti suhoće gore. To će oslabiti te pramenove i napraviti lom gotovo neizbježan.

Alternative

Dok oni neće posvijetliti kosu, Manic Panic i Beyond the zone su popularne privremene boje za kosu koje će mijenjati svoju boju i traje nigdje 4-12 pranja. Oni su jeftin i jednostavan za korištenje. Oni mogu trajati duže ako kosa bila prethodno izbeljene i manje štetna od izbjeljivanja kose. Imaju tona boje od tradicionalnih do neon i svaka boja između, tako da možete pronaći bilo koju boju vaša mašta može stvoriti.

Šta ako želite da nastavite s bijeljenje?

Ako apsolutno žele da bleach kosu Savjetovala bih taj način s profesionalnim kolorista počinju sa konsultacije za rješavanje vaš stil života. Pobrinite se da ste štite kosu prije kupanja od vlaženje kose i dodavanjem jeftin uređaj kako bi se što više klora moguće. Razmaziti svoju kosu sa debelim, bogatim duboko uređaj tretmana nakon što šampon. 

load...
load...