Koja je razlika između sredstva za čišćenje i šampona? | BA.inspinre.com
Šminka

Koja je razlika između sredstva za čišćenje i šampona?

Koja je razlika između sredstva za čišćenje i šampona?

Velike rasprave u proteklih nekoliko godina bio je "Koji je najbolji proizvod za pranje kose?" Sada imamo mnogo opcija, kao što su čišćenje uređaja (ko-pranje), niske pjenu i ne pjenu šampone koji su kreirani sa blagim tenzida. Sam sada pronašli ono što radi najbolje za svoje zdravlje kose i vlasišta.

Koje su ključne razlike između tradicionalnog šampon i čišćenja uređaj?

Najznačajnija razlika između dva su da tradicionalne šamponi formulisana sa SLS, ili drugih sredstava za čišćenje te prirode. Ove tenzida su napravljeni za uklanjanje proizvoda, proizvod izgraditi i prirodna ulja iz kose. Oni su dobri za razjašnjenje kose, ali uzrokuju kosa osjeća suho zbog duboke čist.

Čišćenje uređaja pružiti najbolje od oba svijeta. Oni su uglavnom stvorili sa blagim i nježan sastojaka, što ih čini u stanju za čišćenje kose i vlasišta, uklanjanje minimalne proizvoda i proizvoda izgraditi bez skidanja dlaka svih prirodnih ulja. Kosa je ostalo oseća mnogo čistije i dalje hidratizirana.

load...

Tko bi trebao koristiti tradicionalni šampon?

Tradicionalni šampona ne treba u potpunosti napušten od svih. Ljudi s vrlo masnu kosu i problema sa nagomilavanje svakako treba uzeti u obzir i dalje koristiti šampon dok to potrebno. Možete koristiti za čišćenje uređaja između šamponima za sprečavanje isušivanja kose. "Kao potrebna" će u potpunosti biti jedinstven za kosu i vaš životni stil. Bilo da je to u redu, debeo, radite svakodnevno, ili nositi kosu u protezao stilova će sve igrati ulogu u tome koliko često odabrati da se opere.

Koji bi trebao odlučiti za čišćenje uređaj?

Ako je vaša kosa nedostaje vlage, smatra dehidrirani ili ako patite od problema vlasišta, kao što su psorijaza i dermatitis, treba uzeti u obzir čišćenje uređaja. Za one koji imaju zdravstvenih problema, važno je da se lekaru. Smisliti plan aktivnosti koje će značajno poboljšati sveukupno zdravlje vaše kose i vlasišta bez uplitanja sa svojim zdravstvene zaštite. To je vrlo važno zadržati časopis svoje rezultate sa svake promjene proizvoda i režim. To će vam pomoći procijeniti svoj napredak na putu i napraviti promjene u skladu s tim.

Kako mogu reći ono što treba koristiti?

Uvek treba da odaberete proizvode i režima prema potrebama vaše kose i vlasišta u tom aktuelnog trenutka. To je najvažnije. Vidi moj brzu listu ček:

Koristite šampon ako:

  • Kose ili vlasišta su suha, peruta ili svrbi
  • Jeste li primetili teška nagomilavanje ili kosi osjeća proizvod teška
  • Vaš omiljeni odsustvo-u ili proizvodi za oblikovanje kose ne rade kao što je očekivano
  • Koristite topivih proizvoda na bazi silikona bez vode

Koristite čišćenje uređaj ako:

  • Tvoja kosa smatra suho
  • Ste zaboravili da vlaže između pranja
  • Vaš nagomilavanje je lagan
  • Možete koristiti samo vodu rastvorljiva odsustvo u proizvodima
  • Ti si u žurbi i nemaju vremena za potpuni čišćenje

Koliko često možete koristiti svaki?

Co-pranje može učiniti dnevno ili svakih nekoliko dana, ovisno o vašem životnom stilu. Ako ste vrlo aktivni, ne češće očistiti kosu. Čišćenje uređaji su dobro izbalansirana za redovnu upotrebu. U suprotnom, ko-pranje jednom ili dva puta tjedno je normalno. Smanjite šamponiranje da se radi jednom nedeljno ili dvosedmičnih.

load...

Našao sam da je to najbolje za mene da koristite šampon dvonedeljnom tokom jeseni i zime. U proljeće i ljeto, ja shampoo sedmični zato što je moj skalp zahtijeva malo više čišćenja u tim vremenima. Volim da zajednički pranje pakete na tjednoj bazi (kad je potrebno) u toplijim mjesecima, a dvonedeljnom u hladnjak mjeseci. Co-pranje daje kosi s mnogo potrebne vlage, dok šamponiranje je divan reset za moju kosu. Ovo je odličan način da izvuče maksimum koristi od oba proizvoda. Win-win!

Neke popularne opcije čišćenja uređaja su:

L'Oreal Paris EverCreme čišćenje regenerator 8 € (na slici ab0ve)

Napravljen da se koristi na svim kose, uključujući gustu kosu. Bez sulfata i smatra se dva-u-jednom proizvodu (šampon i uređaj). Ostavlja kosu osjećaj hidratizirana i čista.

Herbal Essences Naked čišćenje regenerator

R + Co pjena za čišćenje kose

A drugi tip ko-pranje jer je pjena. Izgleda da je mousse nalik kada se dozira u sredstvo za čišćenje. Ako uživate u pjenu da će dati pun sapunice pranje.

Pureology Hidratantni čišćenje regenerator

Kovrčava djevojka prijateljske zbog toga što je šampon-free. Također siguran za obojenu kosu. Bonus: To je također nizak sapunicu!

load...