Koja je prava godina za prvu frizuru vašeg deteta? | BA.inspinre.com
Šminka

Koja je prava godina za prvu frizuru vašeg deteta?

Koja je prava godina za prvu frizuru vašeg deteta?

Pored svih stvari koje radite da ih zadržati zdravi i sretni svega, vi pokušati da ih zadržati izgleda vrlo njihove najbolje, čak i kada oni insistiraju na uzimanje kupke od blata i nose hranu. Iako nikad traje dugo, ipak stavio puno TLC u pranje, češljanje i styling te male lokne! Ali šta je sa ukrasi? Šta je prava dob za prvi šišanje tačno? Pa, to je malo težim nego samo izbacujući broj. Evo nekoliko stvari koje ćete želite uzeti u obzir o ovoj posebnoj prekretnica.

iStock / Vikend Images Inc

Vrijeme da se smanji ovisi o kosi

Iako bi bilo lijepo kada bi bilo skup čaroban vremenski okvir kada da smanji kosu, jednostavno se zasniva na kosi djeteta. Ako je žgaravica u trudnoći proizveo beba rođena sa dugim, zanosnim kovrče, oni će biti potreban rez prije nego Balder bebu. To je najbolje da se samo obratiti pažnju na rast kose i sveukupno zdravlje brave kako bi se utvrdilo kada dobiti taj prvi rez.

load...

Time je sa svojim rođendan!

Mnogi roditelji odabrati da to prvi frizura za slavlje pretvara jedan. Pri tome s prvog rođendana je odličan način da proslavimo ovaj poseban jubilej, svakako će i dalje ovisiti o djetetu. Ako vaš mali ima puno kovrče i oni su dugo, rez bi trebao biti u redu. Međutim, ako imaju kraće kose, rezanje prerano može biti, well.completely nepotrebno! To će ovisiti o stanju kose vašeg djeteta u većini slučajeva.

Uzeti njihov pol u account.or nemoj!

iStock / USGirl

Dok možda želite da se vaš sin u za trim rano, možda želite da vaš kćer da kasnije u životu imaju svoj prvi rez. Pošto mi povezujemo dužu kosu sa ženstvenosti, djevojke obično kasnije dobiti svoj prvi šišanje nego malo momci. Naravno da je sve u redu sa close-cropped djevojčicu ili Rapunzel bazirani Baby Boy! Oni su prezauzeti smisli motoričkih sposobnosti i rastuće zube da imaju mnogo mišljenje o tome, tako da je ovo stvarno do kako tradicionalne želite biti sami. Dokle god su oni sretni, zdravi, i njihove bake i deke se ne galamimo na tebe previše, oni će biti slatka bez obzira na sve! Zapamtite, gledamo na svim profil Slika naše komentatori ", a mi znamo da si tamo što neodoljivo bebe. Dakle, ne stres.

Start mala!

Taj prvi put šišanja može biti emotivan trenutak za roditelje! Vidjevši svoju bebu tako odrastao mogu dobiti vodovod ide sigurno. Za mnoge, to simbolizira kraj bebe godina, a prelazak u kao veliko dete. Budući da će ovaj događaj već biti prilično emotivan, ne čine ga gore rezanjem previše dlaka odjednom. Prvi rez bi trebao biti više od trim za one roditelje koji su u svoje osjećaje o tome. Ako želite da skinem još kasnije za uspomenu kovrči vaše bebe, samo napred i proširiti datum njihovog prvog šišanje. Onda napraviti da jedan blagi trim, i to uzeti bebu knjigu pramen kose na drugom rez dobiju.

Znajte da zaista nema "pravo" vrijeme

Roditelji brinuti o svemu ", kako se to XYZ najbolje" i "kada je najbolje vrijeme za to", u svakom slučaju. Međutim, ovaj aspekt roditeljstva, zaista ne postoji dobro ili loše vrijeme. Samo ti to kad se osjećate je potrebno vašeg djeteta kosu. Mnogi roditelji biraju da smanji one beba kovrdže da vidimo da li će ubrzati promjenu od beba teksture u svoje istinitija teksture, a dok je to jedan od načina da se to uradi, to će stati na kraj onima meke beba kovrče. Ako niste spremni da se odvoji od one slatke svežnjeva, ne prekidajte! Ako ste spremni za svoju kosu da prevaziđe bebe i na veliki dečko ili velika djevojka kovrče, spremite se za one škare (i neke suze)!

load...

Kovrdžav, da li ste već uzeli ovaj korak sa svojim djecom? Javite nam kad ste znali da je to put u komentare!

Pročitajte sljedeći: My Baby Hair je suhu, krhku i Frizzy. Pomoć!

load...