Kampanja Seagrams du-rag ide predaleko | BA.inspinre.com
Šminka

Kampanja Seagrams du-rag ide predaleko

Kampanja Seagrams du-rag ide predaleko

Snaga subliminalne poruka je raspravljalo i raspravlja u odnosu na reklamama za mnogo godina. Do sada, većina pamet potrošači su svjesni svih kompanija i korporacija implicitne i eksplicitne tvrdnje da se poboljša potencijal osobe da imaju više seksa, postala atraktivna ili skočiti početi njihov društveni život samo javljanjem na proizvod.

Kao potrošači, mi smo gledali kako neke marke udario i pogriješimo, često čineći naslov vijest kada nedostaje kao sa Pozdrav V kampanje i Nivea "civilizujemo Yourself" kampanje. Ove reklame često gurnuti granice toliko da idu u more, a Seagrams pića se ne razlikuje.

Sitcom Joke Turned Reality

Za ljude koji se sjećaju i sitcom "The Wayans Brothers", sadrži Marlon i Shawn Wayans, možete sjetiti epizodu pod nazivom "Gots što imam posao" Tokom ove epizode, pupoljke glumac Marlon je cast za ulogu u reklama za novi tip slatkih likera zove posao koji je brzo shvatio, međutim, da je njegova snove zvezde dolaze sa složenom cijenu kada se pojave problemi u vezi boja i stereotipa taktika kao ne tako suptilan rasistički marketing dolaze u igru.

load...

Epizode je trebalo da bude zabavan i šokantno, ali i pokušao da skrene pažnju na načine na koje firme mogu potvrđuju, pa čak i stvoriti stereotipe koji zauzvrat dovesti do predrasuda prema pojedinim klasama i kulturama.

Više od deset godina kasnije, u vremenskom periodu da mnogi jednom mislila da će biti poništene takvih stereotipnih poruka, Seagram je naizgled uzeti stranicu iz istog smešno knjiga koji je inspirisao Wayans. Osim ovaj put, Seagram je ozbiljno.

U svojim najnovijim marketinške kampanje, oni su napravili sasvim jasno ko smatraju da će se kupi njihove alkohola, uključujući besplatan du-krpa sa svakim boca. Da, besplatan du-krpa ukrašena svoje zlatne marketing.

Branding & Demografski Stereotipi

Iako druge kulture su nosili šalove i ostale tkanine kako bi zaštitili svoje kose kroz istoriju, u Sjedinjenim Američkim Državama, u našem trenutnom vremenskom periodu, du-krpa je prilično univerzalno vidi kao afro-američkog glava. U stvari, du-krpa je osnovana kao afro-američkog komad već 1800..

Dok su druge kompanije su dovoljno obično pametni da samo suptilno insinuirati svoje rasističke ili seksističke kosine u oglašavanju, Seagram je odlučio da ode do kraja u eksploatacije teritorije direktno ciljanje Black potrošača nudi proizvod koji je istorijski Afro-Amerikanac.

Po besramno ciljaju urbane tržište s ovim besplatni proizvodi, oni jasno pokazuju svoje neznanje o širini Black kulture, kao i njihova neosjetljivost prema onim ljudima oni pokušavaju uvjeriti da kupuju alkohol.

Your Money, vaš izbor

Srećom, kada kompanije napraviti masivan greške koje otkrivaju svoje pohlepe za novcem, potrošači će uvijek imati poslednji smejati. Kada ljudi prestanu troše novac na stvari koje više ne stoje iza - iz moralnih razloga ili na drugi način - korporacije koje čine tih proizvoda, kao i oglašivači koji slažu da pokrenete nepromišljen kampanje nemaju drugog izbora nego da se pažnju.

Svako ko ima prirodna kosa već zna koliko je važno zadržati naše brave pokriveni i zaštićeni noću, a posebno da se produži naš život naših frizura. Ali, kao zajednica, linija mora se povući kada kompanije bez zdravlje naše kose u vidu početi iznenada uzeti interes i uparite je s alkoholom ni manje ni više. Za ove prirodne, ja kažem ne hvala!

load...

Žele više?

Industrija oglašavanja često izgleda jednostavno ne shvatam. Provjerite što oni stvarno misle o kovrčave kose!

Final Thoughts

Šta mislite o reklamnoj kampanji du-krpa Seagram?

load...