Kakva tvrda voda stvarno radi vašoj kosi | BA.inspinre.com
Šminka

Kakva tvrda voda stvarno radi vašoj kosi

Kakva tvrda voda stvarno radi vašoj kosi

Ako ste ikada oprao jelo i kasnije primijetio bijelu ostatak na staklo, velike su šanse da živite u području s tvrdom vodom.

Dok mnogi od nas ne može dva puta razmisliti o vrsti vode koju koristite na dan pranja, kvaliteta je važno kada želite da održavanje zdrave kovrče.

Ako mislite da vaše kose kao nekad pjenušava staklo, slika nevidljivog filma odmara na pramenove u. To nije lijep prizor kada se kovrča uvodi i mogu vam uzrokovati više problema na duge staze.

Tvrda voda je visoka koncentracija otopljenog kalcija i magnezija u vodi, prema US Geological Survey. Dok je prisustvo minerala u vodi je koristan za zdravlje, u zavisnosti od tvrdoće vaše vode, vaša kosa može doživjeti oštre efekte.

Možda ste primijetili nagle promjene u način na koji kovrče ponašati ako ste se preselili u novo područje.

load...

Razine tvrdoće u vodi varira, u skladu sa US Geological Survey. Provjeriti tvoj ovdje.

U teškim uvjetima vode, šampona i drugih kose proizvoda reaguju sa kalcija u vodi, ostavljajući iza sebe film i mineralne naslage.

Na kraju krajeva, tvrde vode može uzrokovati kovrča, otpetljava pitanja, suhu kosu i vlasište i promijeniti cjelokupni izgled vaših kovrče - a mi to ne želimo. Ako se nađete u području s tvrdom vodom, evo nekoliko koraka koje treba preduzeti da se poveća kvaliteta vaše vode.

1. Test kvalitet vodu

Nekoliko kompanija nude testove vode saznati da li vaš dom slavine distribuira tvrde vode. Jasan znak da pogledam na svoj tuš glave, slavine i WC školjke. Ako imaju ostatke mrlje, vi najvjerojatnije živjeti sa tvrdom vodom. Ako ste više DIYer, dodajte 10 kapi za sudove na čašu vode. Ako se pokaže mliječno bijele, imate tvrdu vodu.

2. Rova ​​tvrde vode za dobro

Kompanija koje nude testove voda također može instalirati omekšivači vode, koji mijenja količinu minerala u vodi pomoću perle i soli da se ponašaju kao filteri. Možete očekivati ​​da će platiti između 1 € za 2 € za kućni sistem. A filtriranje vode tuš glava može biti instaliran za mnogo manje. Ako si vezan za gotovinu, ili ne smatraju da su potrebne omekšivač, postoje i drugi na raspolaganju jeftinije opcije.

U moje vrijeme kao kovrčava djevojka, čuo sam za ljude koji koriste destilirane vode u procesu pranja. Dok to je opcija, morate priznati, to je puno litara vode.

Jedan od alternativnih najlakši i najbrži uključuje eksperimentiranje s različitih proizvoda za kosu. Baš kao što je sva voda nije jednak, mi kovrdžava cure znaju proizvodi nisu ni.

Oni sa tvrdom vodom treba da pokušaju razjašnjavanja i pH uravnotežen šamponi napravio za tvrdu vodu okruženja. Potražite proizvode s glavni sastojak Ethylenediamine Tetraacetic kiselina, ili EDTA - koja pomaže razbiti minerala izaziva tvrdu vodu.

load...

Iako ove vrste za čišćenje su odlični na skidanje tvoje uvojke od naslage, oni također mogu imati učinak sušenja. Pokušajte barem jednom uključuje ih u svoj režim kosu mjesec dana.

Evo nekoliko šamponi na check out:

  • Ouidad Water Works šampon, 18 €, koristi spoj limuna, grejpa i naranče cvijet ekstrakti kvara naslage bez skidanja kosu prirodnih ulja.
  • DevaCurl Nataložena Buster Micellar pročišćavanje vode i serum, 28 €, privlači prljavštinu i naslage kao magnet i koristi abyssinica sjemena nafte i jojobe za isporuku vlage.
  • Jane Carter Rješenje Healthy Hair Obnovljivi Razlika Detox šampon, 11 €, je boja sigurno šampon a koji pomaže kosi napreduju u tvrdoj vodi okruženjima pomoću glikolne voćne ekstrakte šećera javor, naranče i limuna.

Ono što je voda, kao u vašem gradu?

Pomoć kolega kovrdžave djevojku. Javite nam u komentarima ispod!

load...