Kako započeti tranziciju odmah | BA.inspinre.com
Šminka

Kako započeti tranziciju odmah

Kako započeti tranziciju odmah

Prelazak je proces koji prolazi kroz kada prestanete opuštanje i oštećenje kose i početi rasti to bez hemikalija. Poznat kao druga alternativa rade veliki odrezak, koji je odsecanje sve oštećene kose i pokretanje rasta od nule, mnogi kovrdžav - kao i ja - radije prelazak na prirodnu kosu kao što smo se kao da je veliki odrezak ne bi bio ' t odgovaraju našim izgled, ili možda, mi smo previše uplašeni.

Prednost prelaska na prirodne kose

Dođete do vidim primjetna razlika između oštećene / opušten kosu i vaše prirodne lokne. Možda su opuštajući kosu toliko dugo da ne možete ni sjetiti šta prirodna tekstura izgleda! Naučio sam toliko o pazio moja prirodna kosa u fazi u tranziciji, što me je inspirisalo da postane kosu bloger i pisati knjigu sve o svojoj tranziciji put!

E sad, kako da pokrenete tranziciji putovanje i pazi na svoj prelazak kosa nije tako teško kao što se čini! Vi samo morati napraviti velike obećanje sebi da nećete dirati još topline alat ili Relaxer dok šteta je nestao! Ćete također žele smanjiti dalje na oštećenu kosu svakih nekoliko mjeseci ili kada vam odgovara. Na kraju, vi ćete biti spremni za kovrčave frizure da se oslobodi svih vaših oštećene kose i ostati sa svojim prirodnim kovrče!

load...

Kako početi svoj tranziciji putovanje

Evo šta da radim.

 1. Da li neka istraživanja o putovanju prirodnu kosu prije nego što odluči da li je za vas. Gledate video snimke na YouTube-u od vloggers kosu sa sličnom tipu kose tvoje koje su uspješno tranziciju. Isprobati neke od njihovih predložene tehnike.
 2. Wash Day! Isprobajte prvi dan ikad prirodna kosa pranje. Možda ste pokupili neke velike vještine iz istraživanja što ste učinili do sada, tako da sada je vrijeme da se stavi u praksi. Prvi promjene sam napravio: duboko uređaj i prst detangling uz veću količinu klizav uređaj. Ćete također žele da se prijave za tretman protein svakih 6 tjedana dok ne primijetiti vaša kosa je zdravija i jači.
 3. Vaša kosa će biti vrlo osjetljivi, dok tranziciji i teži da postane suha, tako da je važno da se zadrži što više vlage moguće. Da li to eliminacijom proizvoda iz vaše kose kabineta, uključujući i oštre sastojke kao što su sulfata, parabena i silikona.
 4. Budi nježan sa stilom. To je vrijeme da se spusti da pacov rep češalj! Vi ćete morati da bude što je moguće blaži sa kosom jer će biti još više skloni lom zbog linija razgraničenja.
 5. Zaštitna stajling! Dodatno zaštitili svoj tranziciji kosu od preko-manipulacije nošenjem zaštitne stil, koji je onaj koji vam omogućava da se ne diraj prava kosa za najmanje nekoliko tjedana u isto vrijeme. Ovi stilovi mogu uključivati ​​(ali ne ograničavajući se na) pletenice, pletenice, perike, plete i obrte! Oni omogućavaju kosu da raste smanjuje šanse za lom. Ako se pravilno i nije dobro instaliran na rubovima, to je zaista zaštitni stilu.

Vaš tranziciji "ne raditi," za prirodno kovrčavu kosu

Ove stvari će vas vratiti.

 1. Korištenje topline. Koristeći topline na već oštećene, slaba kosa će samo izazvati više štete i na kraju dovesti do pucanja. Vaš novi prirodna kosa raste u će biti jak i zdrav, primjenom topline da ga ugrožava samo svojim dobrim radom! Ako ste ljubitelj topline stilova pokušati da sačeka dok sve vaše opušten ili oštećenu kosu je porastao, onda možete primijeniti topline jednom mjesečno sa zaštitom od topline.
 2. load...
 3. Manipulirati svoju kosu. Kao što je već spomenuto, linija razgraničenja, linija gdje ti oštećenu kosu zadovoljava vaše prirodne kose, je osjetljiva. Svaka oštrija stil, vuče, ili manipulacija se uspeti slomiti. Da bi se održala liniju razgraničenja, smanjiti manipulativnim frizure koji vuku na kosu i koristiti širok zub češalj ili prstima za otpetljava.
 4. Otpetljati suhu kosu. Otpetljati samo mokre i uslovljene kosu. Ovo je jedan od najvećih i najkorisniji korake na svoj tranziciji putovanje. Odrastajući, ja bih usloviti svoju kosu dok je suha i pitam se zašto ne dobijem rezultate želim. Mokru kosu će pomoći vašem češalj ili prste klizi kroz čvorova mnogo lakše, čime se smanjuje rizik od daljeg lomljenje kose.
 5. Break banke. Ne spadaju u razmišljanje da morate kupiti svaki novi proizvod prirodne kose na tržištu! Pao sam za to sam prilikom pokretanja mom putovanju, ali to nije neophodno. Možete jednostavno početi sa ove liste: sulfat-free šampon, ko-pranje ili ispiranje-out uređaj, duboko uređaj, tretman proteina, hidratantnu odsustvo-u uređaj.
 6. Preskočite duboko uvjetima. Duboko uređaj je imperativ za Transitioners jer daje kosi taj dodatni poticaj od vlage treba u tom periodu sušenja! Volio sam da duboko stanje za 30 minuta (minimalno) sa dubokim uređaj puna prirodnih sastojaka i za dodatnu vlagu, dodao sam topline (sa kapuljačom za kosu, topline kapa, topla ručnici) na vrhu moje kapa za tuširanje da otvori zanoktice i omogućiti u koliko vlage moguće.

Happy tranziciji!

Nadam se da sve savjete gore je dovoljno da vas uvjeriti sad da pokrenete tranziciji put! Javite nam kako vaše iskustvo će tokom narednih meseci.

Prati me na Instagram za više kovrdžave tips kosu @UKCurlyGirl

load...