Kako zadržim kosu kad se život desi | BA.inspinre.com
Šminka

Kako zadržim kosu kad se život desi

Kako zadržim kosu kad se život desi

To se događa cijelo vrijeme. Naša rasporeda odjednom postao zaposleniji i to izgleda kao da nemamo vremena za ništa. Kad sam zauzet, neću očistiti ili uslovljavaju moju kosu. Zašto? Kada sam zauzet i pokušati stisnuti na vrijeme za moju kosu, to nikad ne završi dobro. Obično nađem žure dok rukovanje i otpetljava moju kosu, a to može dovesti do pucanja. Takođe sam da je moja stajling nije kao polirana. Ja ne ravnomjerno distribuirati proizvoda kroz moju kosu i ja posuditi drugim dijelovima kose odvrtanjem. Kao rezultat toga, moja kosa ne izgleda dobro sutradan, pa umjesto da operem kosu, kada nemam vremena za to, ja sljedeće umjesto.

Zakazati moj dan za pranje

Ako se ne zakazati vrijeme za pranje i stanja kosa mi u kompletan raspored, ja ću završiti sa suhom i zamršen nered. Osim toga, čeka duže vrijeme će izazvati moju sesiju biti duža zbog količine zapetljavanje i nagomilavanje. Ja ću zakazati vrijeme za dnevno pranje i pobrinite se ništa ne staje na put za to. Pranje i styling mi je kosa dio mog rutinske brige o sebi, što je bitno za mene.

Zaštitna stajling

Zaštitna stil čini upravljanje mojoj kosi lakše kada moj raspored je zauzet. Volim da oblikujete svoju kosu u moj favorit zaštitne stilova uključujući i peciva, dimova, i obrte. Biram ove stilove, jer neće morati da oblikujete svoju kosu tako često. Osim toga, volim nosi ovih stilova preko labav stil jer neću morati ponovno okrećite mi kosu ili brinuti o nedostatku definicije. Ovo mi omogućava da idu u krevet nekoliko minuta ranije i uhvatiti još nekoliko z-a.

load...

Održavanje

Ja osvježiti svoju kosu s vodom, koji se ne ispire, i ulje dok je moj uvojci su u zaštitnu stilu. Ovo omogućava moja kosa da zadrži svoju vlagu i zdravlje iako sam previše zauzet da ga operem. Takođe sam budem siguran da koristim satena jastučnicu i satena haube da održim zaštitne stilu. To me sprečava ponovno oblikovanje kosu i bilo overmanipulation. Još jedan bonus je da mogu krenuti kući brže od moja kosa je već stilu, polirani, a dobro ide!

Zaključak

To je tako lako da bude uhvaćen u vašem zauzet raspored, ali zapamtite da je važno da se vremena da se brinu za sebe i svoje kovrče. Bilo da se stiska dan pranja ili frizuru u slatko stilu iz vaših omiljenih blogera, uzimajući dodatno vrijeme da se brine za sebe je od suštinskog značaja. Vjeruj mi, osjećat ćete se mnogo bolje, a možda čak i pomoći da sklepati nekoliko dodatnih stvari na listi obaveza.

Kako se održavati kovrče kada je život dogodi? Molimo vas da podijelite sa kovrdžave zajednice.

load...