Kako zadržavam svoje plavuše i izgledam zdravo | BA.inspinre.com
Šminka

Kako zadržavam svoje plavuše i izgledam zdravo

Kako zadržavam svoje plavuše i izgledam zdravo

To je ne čudi da volim da obojite svoju kosu. Ja sam profesionalno posvjetljenje mi je kosa u odnosu na prošlu godinu u različitim sesijama ostvariti moje trenutno boju kose. Briga za obojene kose se ne zaustavlja nakon što izađete iz salona ipak. Postoje različite komponente post salon posjeta koje vam omogućuju da ne samo da održava svoju novu boju kose, ali i zdravlje vaše kose.

Otkako je plavuša, ja sam uložio neke kovanice u mom post salon zalihe održavanja, uključujući razne šamponi, uređaja, i tretmane. Postoje neki tretmani koji se može obaviti kod kuće, a onda postoje i drugi koji predlažem vidim profesionalni za! To su moja omiljena Savjeti za kod kuće održavanja.

Fotografija ljubaznošću @CurlsFoTheGirls

Bond Builder

Kada lightening kosu, vi restrukturiranje make kose razbijanjem obveznica, što često može dovesti do promjene u pregib obrazac ako se radi nepropisno. To je razlog zašto je važno koristiti ljepilo za vrijeme i nakon usluzi kako bi se osiguralo snagu vaše kose.

load...

Olaplex je postao vrlo poznat riječ za mene, posebno tokom mog posvjetljenje sesija u salonu. Međutim, postoji način da se isti tretman kod kuće Olaplex br.3 Repairing tretman. Ovaj tretman je kod kuće tretman se koristi za jačanje vaše kose post kemijskih usluga za sprečavanje lomljenja i oštećenja. Sadrži isti aktivni sastojak kao i proizvod u-salon, koji je "relinks slomljene disulfid obveznica u svaki tip kose pružajući pravi, konstruktivne sanacije koji radi iznutra" (Olaplex 2017).

Ako ste umorni od 25 € po cijeni koja dolazi s Olaplex broj 3, Redken ima vezu graditelj post-uslugu pod nazivom pH-BONDER. Kao i Olaplex, ovaj proizvod može koristiti sedmični na bilo koji tip kose. Redken je pH-Bonder pomaže u zaštiti obveznica i balansira pH kose na 16 €.

Ljubičasta šampon

Ljubičasta šampon je jedan od najboljih načina da zadrži brassiness u uvali kod pranja osvijetljen kosu kod kuće. Koristila sam Clairol je svjetlucanje svjetla šampon i regenerator (oko 9 € / svaki), Pravana Pure Lights Posvetljavanje šampon (30 €) i regenerator (20 €), i sada sam trenutno koristite Joico Color Balance Purple šampon (16 € -34) , što je super, po mom mišljenju. Osećam se kao da svaki put kad dođe u kontakt sa ljubičastim šamponom, to je nadogradnja na neki način - i tako je trebalo da bude & nbsp!

Je Joico Color Balance Ljubičasta Šampon "nježno čisti dok neutraliziranje žute tonove za održavanje plava / siva kosa" (Ulta 2017). Što je još bolje ovaj šampon je da je formuliran sa "Multi Spectrum odbrane kompleks" koji pomaže da "štiti boju protiv blijedi dok zdrave Advanced Peptid kompleks popravke, štiti, bori kovrča, i dodaje sija sa svim pojedinačno aplikacije" (Ulta 2017). Ne samo da sam štitim svoju boju, ali sam i popravljanje i jačanje moja kosa sa svakog pranja. Pobjednik, pobjednik, pileća večera!

Para

Lightening kovrdžava kosa je malo lud kad mislim o tome. A sušenje kemijskih usluga na tipa već suhu kosu zvuči kao nesreća koja čeka da se desi, ali uz odgovarajuće tehnike i održavanja, to je lako peasy! Ovo je mjesto gdje pare tretmane dolaze u.

Za razliku od drugih usluga u boji, poput odlaska crvena, pari kosu nakon što je obasjao je odličan način da vlaže kosu iznutra. Ja sam trenutno koristi Q-Redew, što je ručni parobrod koji čini otpetljava i istezanje kose laganica. Q-Redew je jednostavan za korištenje i zahtijeva vrlo malo čiste post pare sjednicu. & Nbsp

load...

Da zaista iskoristite iz moje pare sjednice, volim da se prijave moju omiljenu hidratantnu duboko uređaj. S obzirom da je pare pomaže da se otvori zanoktica, to je odličan način za sastojke u koji duboko uređaj da prodru u Strand vlaže kosu. Moj omiljeni duboko uređaji su tgin meda Miracle maska ​​za kosu, Neutrogena Triple vlage dlake oporavak maska, i Made Lijepa je intenzivni tretman maska. Svaki uređaj ima veliku količinu klizanja i dobro rade za pare tretmana.

Fotografija ljubaznošću @CurlsFoTheGirls

Bojenje kose je ne samo obaveza, ali i investicije. Ako ste zainteresirani za posvjetljenje kose, predlažem ulaganje u gore navedenih proizvoda. Ćeš mi definitivno zahvaliti kasnije.

Želite više savjeta kao što je ovaj? Prijavite se za NaturallyCurly newsletter!

load...