Kako ukrotiti lišće korijenskih korijena | BA.inspinre.com
Šminka

Kako ukrotiti lišće korijenskih korijena

Kako ukrotiti lišće korijenskih korijena

Frizz! To je broj jedan prigovor naturals, bez obzira na tip kose, dužina ili teksture. Ponekad to može izgledati kao bez obzira na ono što radimo ili kako naporno radimo na našim stilova, mi i dalje završiti s tim oreol kovrče na našim kruna. Neki od nas su naučili da jednostavno prihvatiti, ali postoje stvari koje možemo učiniti kako bi se smanjila ili ukloniti ga u potpunosti. Čitajte za neke kovrče borbi savete da se otarasi kovrče u blizini našeg korijena.

Ukroćena Frizzy Roots

1. Nanesite Proizvodi od korijena do vrha

Broj jedan uzrok kovrče je dehidrirana kosu. Suhu kosu to je žedan će izvući vodu iz atmosfere koja izaziva frizz. Tako često smo vlaže dužinu kosu i zaboraviti naše korijene, ali im je potrebna TLC previše. Jednostavno rješenje za neposlušnu korijenima je pokušaj da se prijave proizvod bliže vlasište tako da vaša kosa je hidratizirana od korijena do vrha.

Osiguravanje naša kosa je hidratizirana počinje od procesa čišćenja kada primjenjujemo našu duboku uređaja. Međutim, mnogi od nas naturals su krivi samo primjenom našu duboku uređaja prema krajevima naše kose. Na taj način, možemo negirati naše korijene mnogo potrebne njege koja im je potrebna.

load...

Jedan koristan savjet je da se tanka tvoju duboku uređaj sa vodom u zdjelu i primijeniti ga na kosu pomoću aplikatora četkicu kao ti bi Relaxer dio po dio od korijena do vrha. Na taj način ćete osigurati da je hidratizirana cijelom dužinom kose.

VIŠE: 6 Savjeti za duboku njegu Vaše Coils

2. Koristite gel za Smooth sitnog

Kada styling kosu, mnogi od nas zaziru od upotrebe teško držati gelovi za sprečavanje kacigu kose. Iako je teško čekanje gel može vas ostaviti sa hrskavim kosu ako se koristi na dužinu, primjenom malo blizini vaše korijene na krunu će pomoći da se ukroti kosu tamo i zadržati ga propisane. Za svoj sljedeći stil sesiju, pokušati glatka malo na svoju krunu i vidjeti ako to pomaže ukrotiti vaše kovrče.

VIŠE: Kako se prijaviti gel za kosu

3. Seal sa silikonskim

Od kovrdžanja nastaje kada je kosa upija vlagu iz atmosfere, rješenje uključuje sprečavajući ga da to učini. Jedan od načina da to učinite je da zapečati kosu sa silikonskim seruma. Ovi serumi su odbija vodu i sprečava vlagu iz uzimajući u.

Međutim, oni će vas sprečiti remoisturizing svoju kosu nakon što ga primjenjuje, kako bi bili sigurni da je vaša kosa je dobro hidratizirana prije primjene. Također, nije CG prijateljski, tako da ćete morati koristiti sulfata šampon. Žao mi je ko-pranje kovrdžav.

VIŠE: Silikonski Hair Products: nije tako loše After All

4. Uklonite proizvoda Build Up

Još jedan neupadljivi uzrok kovrče je proizvod nagomilavanje. Mi često sloj teške proizvode kao što su shea maslac i gel na našu kosu. Na jedinstvenu situaciju, mnogi od nas ne koriste sulfat šampona i umjesto toga odlučiti za jedan od pranja.

Nakon nekog vremena, proizvodi formirati sloj na kosu sprečava prodor vlage što je suha, neposlušnu i ne reaguje na proizvode. Ovo se posebno odnosi na kosu bliže vlasište, jer je više lako može da napravi proizvod. Quick Fix bi bilo da pokušamo koristeći sulfata šampon ili dubinsko čišćenje prirodni šampon za uklanjanje svih proizvoda.

load...

VIŠE: Savjeti za čišćenje Coily dlake

5. Popraviti štetu

Oštećenu kosu je neposlušnu kosu. Kako vaša kosa postaje oštećena, zanoktice podići i to se više ne pojavljuje glatka. Najbolji način da se pomogne popraviti štetu je da se koristi protein da popuni praznine u kosu i učiniti je ponovo glatkom.

Za jako oštećenu kosu, koristiti jak tretman protein zatim hidratantnu jedan. Za dnevnu kontrolu štete, pokušajte uključuje oblikovanje proizvoda u kosu režim koje su hidrolizovani proteini poput hidrolizovani svile, soje i proteina pšenice koje mogu prodrijeti dlake kutikule.

Sada kada znate najčešći uzroci kovrča i načina da se nadam da možete nastaviti na kovrdžava putovanje minus frizz spriječiti. Pokušajte nekoliko vrhova i javite mi kako oni rade za vas u komentarima. Dok ste tamo, javite mi što svoj omiljeni kovrče borbe tips are!

load...