Kako ukloniti kapicu svoje bebe | BA.inspinre.com
Šminka

Kako ukloniti kapicu svoje bebe

Kako ukloniti kapicu svoje bebe

Kao odrasli, bebe mogu imati skalp uvjetima koji uzrokuju skaliranje kao perut, ekcema i lišaj. Jedan od najčešćih tipova vlasišta uvjetima bebe mogu dobiti je kolijevka cap.

Temenjače je drugo ime za seboroični dermatitis. Dr. Kim i dr papa kaže, "temenjače je masna, žuta skaliranje ili crust-obrade na vlasište bebe. To je uobičajeno kod beba i lako se tretira. Temenjače nije dio ni jednog bolest i ne znači da beba se ne dobro zbrinuta. "

Šta izaziva temenjače?

Tačan uzrok temenjače je nepoznat, ali dr Gupta kaže, "seboreje se događa najčešće kod beba i tinejdžera. U oba ova puta u životu jedne osobe, hormona su visoki, koji također može igrati ulogu u stanju. "

Od seboroični dermatitis i temenjače su isti, hormona i tiroksina može biti okidač. Kada androgena ili povećanja tiroksin, sebum povećava kao dobro. Ova nad proizvodnjom od kože prirodni lubrikant može biti uzrok temenjače.

Prema dr Gupta, "A vrstu kvasca (gljivice) zove Malassezia može rasti u sebuma, zajedno sa bakterijama, a to može biti još jedan faktor u razvoju temenjače."

load...

Fotografija ljubaznošću russaquarius - Getty Images

Koji su znaci temenjače?

Razgovarajte sa svojim pedijatrom umjesto dijagnostici vašeg mališana sa temenjače sebe, jer to može izgledati drugačije za svaku bebu. Uobičajeni znaci su zakrpe na koži koje izgledaju masnu ili masni prekrivena bijelim ili žutim vage. Neke bebe dobiti privremeni gubitak kose zbog temenjače i kože mogu svrbi i izgledaju crveno.

Temenjače nije ograničena samo na vlasište i može se naći i na drugim dijelovima tijela gdje se nalaze lojne žlijezde kao uglovima nosa, leđa, obrve, vrat, kapke i čelo.

Kako se ukloniti temenjače?

Slično kao perut, temenjače mogu lako tretirati kod kuće kada ste dobili odgovarajuću dijagnozu od svog doktora. Možete koristiti mineralna ulja ili glicerin da ublaži pahuljice prije nego što ih ukloniti.

Jer ulje može da stanje još gore, važno je da uklonite ulje sa blagim baby šampon. Probajte tretman pred-šampon. Nanesite ulje na vlasište i lagano umasirati ga u pomoć lift vage. Možete koristiti mekanu Četka je za bebe da pomogne ukloniti pahuljice iz vlasišta, dok je ulje na vlasištu vaše bebe. Pazite da ne pogoršaju vlasište trljanjem prejako ili grebanje pahuljice s noktima ili češljeve.

Masaža i četkom pahuljice od vlasišta za 3-5 min. Dodaj šampon za kosu i vlasište prije nego što navlažite glavu novorođenčeta vodom. To će pomoći ukloniti sve ulje iz kose i vlasišta.

Nasapunjajte šampon i ostavite da odstoji 1-2 min. Prije nego što ga isperite. Možete shampoo još jednom ako je potrebno. Pratite sa bebom uređaj.

Koji su prirodni, at-home tretmani?

Ne postoji lijek za temenjače. To obično nestaje sama od sebe. Možete tretirati temenjače kod kuće nakon što dobiti odobrenje od svog doktora. Pokušajte da redovno shampoo vlasišta vašeg mališana. Neke bebe, u zavisnosti od nivoa stanja, možda trebati njihova vlasišta očišćen svaki dan do nagomilavanja smanjuje. Ostale bebe možda trebati svoju kosu očišćeno 2-3 puta tjedno.

load...

Možete koristiti nježni Naturals Baby Therapeutics temenjače Kit tretman. To je krema formulirana prvi sastojak kao kaprilna / capric triglicerida, koji se dobija iz kokosovog ulja i glicerin. Ona pomaže zadržati vlagu na površinu kože i obnavlja vlasište. Drugi sastojak pomaže piling i glatku kožu. Canola ulje pomaže da se vlaže i umiruju vlasište.

Možete se prijaviti za ovaj proizvod na koži glave prije nego što Šamponi vašeg mališana. Temeljito umasirajte proizvod u kožu glave i koristite meku četku da pomogne ukloniti skalp nagomilavanje iz kože.

Temenjače je stanje koje možete kontrolirati kod kuće uz odgovarajuće smjernice. To pogađa mnoge bebe i ne postoji ništa što radite pogrešno kao roditelj. Uz nekoliko tehnika piling, od vas će biti u stanju da kontrolišu vage i suhoće.

Kako si pomoći svoju bebu sa temenjače? Želite dijeliti savjete s nama?

load...