Kako uklapam kosu ispod šešira | BA.inspinre.com
Šminka

Kako uklapam kosu ispod šešira

Kako uklapam kosu ispod šešira

To može biti teško pronaći elegantan šešir koji odgovara naš veliki kovrče, ostavljajući da izbjegnete potpuno kape. Nema potrebe da ih ne bi bilo više! Dva faktora igraju ključnu ulogu u odgovara vašem kosu u svoj omiljeni kape: odgovarajući stil i odabir prave stilu.

Kako nositi oboda šešira

Nedavno, nosila sam ljubičaste floppy šešir koji je bio omiljen dodatak mojoj garderobu. Prilikom kupovine šešir, znala sam da ne bih ga nositi svaki dan i ja bih pripremi svoju kosu da ga nosi. Kada sam pokušao na šešir sa svakodnevnim stil (tj twist-out), primijetio sam da je čvrsto odgovara, pa sam odlučio da nosim kosu u labav štapić kovrče. 

Mi je štapić kovrče su instalirani na udarac osušenu kosu, tako da je moj tekstura može biti izdužena i pod pritiskom. Koristio sam zaštitu od toplote tokom styling prije korištenja i fen i figaro da se smanji rizik od oštećenja topline. Nosila sam kosu u prostirala twist-out nakon štapić kovrče i moje kovrče su još uvijek u stanju da stanu pod floppy šešir. 

load...

Kako nositi kapicu

Sada kada hladnijih mjeseci su konačno tu, nosim kape da zaštitim kosu od hladnog zraka i otpada na životnu sredinu. Ja sam selektivan prilikom kupovine moje kape i imaju tendenciju da odaberete BEANIE one, jer omogućava više prostora. Kupiti ih u raznim bojama, tako da mogu odgovarati svoju garderobu.

Kada navlačenje kape, nosim moju kosu ili ušuškan. Ako je moja kosa je stilu u twist-out, ja ću koristiti Bobby igle u kadar moje lice i da se ušuška u fly-away komada. Ovaj stil je super jednostavan i traje samo nekoliko minuta. Za moju režim kosu, to je lakše da nosim kosu u protezao stilova, a ne peru i go to avoid "šešir za kosu", kada skinem kapicu.

Ja ću ugurati svoju kosu daleko hladnijih dana ili kada je u neposrednoj blizini moj dan za pranje tako što mi je kosa u dva dijela i stavljajući ih u dva kosa isječci. Za prvi dio, ja ću stan twist, vlaže moje krajeve, i ugurati daleko sa ukosnicu. Ja ću ponoviti iste korake na druge dionice i stavim kapicu na glavi. Volim da izostavim odsjek u ispred moje kose jazz ga malo gore. Ako ne, ja ću uključiti kosu u stanu twist. Ovo je veliki zaštitni stil koji je jednostavan učiniti kod kuće i omogućava vam da pokaže svoj osobni stil sa svojim šeširom izboru.

Kako se uklapaju kosu ispod kape? Molimo vas da podijelite svoje savjete i trikove sa kovrdžave zajednice.

load...