Kako spavati i osvežiti dvodnevnu kovrdžavu kosu | BA.inspinre.com
Šminka

Kako spavati i osvežiti dvodnevnu kovrdžavu kosu

Kako spavati i osvežiti dvodnevnu kovrdžavu kosu

Ovo je kako sam stavio kovrče u zaista visokom konjski rep (ananas) da ih sačuva preko noći:

Ako su samo malo neposlušnu, ja ću ih oživjeti dodavanjem malo vode i uređaj za njih i onda SCRUNCH. Međutim, ako oni izgledaju kao da su radili na sledećoj slici, to je definitivno neće učiniti trik.

To je ono što moje kovrče nedavno izgledalo kao na treći dan nakon što sam ih stavila u rep cijeli dan drugog dana:

Što ćete trebati:

  • Bobby igle
  • A oblikovanje proizvoda

Uputstvo

Moje oživljavanje način da ponovo nagomilavaju moje kovrdže definitivno smanjuje količinu kovrdžanja imaju, previše. Takođe sam dobiti više volumena u isto vrijeme. Ovo je kako se to radi:

1. Uzmi malo vlas kose. Ne uzimajte previše kovrče, jer će to odrediti veličinu vaše pramenovima. Ako zgrabite iste veličine sekcije svaki put to će pomoći vašem kovrče izgledaju isto na kraju.

load...

2. Uzmite malo vaše Styler (samo kap). Koristio sam Moptop protiv sitnog Gel (srednja čekanje), ali možete koristiti bilo koju vrstu stila proizvod koji ostavlja gel cast kada se osuši (Angel DevaCurl također odlično radi).

3. Ravnomjerno širi styler duž pramen kose koje ste odabrali. Pobrinite se da vaša kovrče su obloženi gel od korena ka krajevima.

4. Početak okretanje oko kažiprsta dok prst dosegne svoj skalp. Budući da je ovo prilično teško objasniti, ja sam ranije učinio video o tome kako upravo sam okrenuti moje kovrče oko mog kažiprsta.

Bio sam inspirisan ovom metodom DevaCurl. Pošto je moj tip kose se razlikuje od modela dodao sam nekoliko koraka da pomogne održavanju pregib definicije.

5. Uklonite prst i popraviti sekciji sa šnalica čim ste dostigli svoj skalp.

6. Nastavite to učiniti sa svakim dio koji izgleda da je kovrdžava ili izgubio svoj pregib obrazac.

Ne morate da zavrtite i zakačite sve vaše kose, preporučujem da se fokusira na gornji sloj kose oko tvoje strane. Ako vidite druge kovrče tu i tamo koje treba preoblikovanja možete okrenuti i zakačite ih previše.

Ne morate da zavrtite i zakačite sve vaše kose

7. Ostavite svoj Bobby igle u oko 2-3 minuta prije nego što ih. Ne brinite ako ove dionice su curlier da je ostatak kose, ja ću govoriti o tome kako se nositi s tim u sljedećem koraku.

8. Lagano raširite sekcije malo pokretanjem prste iz vašeg vlasišta do kraja oko 5 puta (ili više, ovisno o tome koliko ravniji svoj sekcije je potrebno da dobijete), ako su curlier u odnosu na druge dijelove vaše kose.

9. Dovr scrunching i mašete lokne, ako želite više volumena.

Na kraju, gotovi ste!

Ovo su moji rezultati nakon oživljavanja moj treći dan lokne:

Imaš li trik za oživljavanje 2. Dan lokne? Dijele tvoje ispod!

Posjetite moj blog, Samo Curly, za više savršen kovrdžave dan kosu tipova.

load...
load...